Humboldt

Humboldt

Laat leerlingen zowel hun geografische kennis als vaardigheden vergroten met Humboldt. De methode heeft een natuurwetenschappelijk karakter, met veel ruimte voor onderzoek, veldwerk en practica. Dat maakt aardrijkskunde nóg leuker en geeft leerlingen een stevige basis voor de bovenbouw.

Beoordelingsmateriaal

  • Efficiënte inrichting met nadruk op inzicht en toepassing
  • Compacte lesstof, veel ruimte voor practica en veldwerk
  • Betrouwbare digitale leeromgeving met veel internet oefenopdrachten

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Hoe scoort je huidige methode?

Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Voldoet je huidige methode nog aan jouw behoeften en die van je leerlingen? Met de handige checklist ontdek je snel of je op dit moment het maximale uit je onderwijskracht haalt. Meten is weten.

Download de checklist

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Voordat je naar nieuwe lesmethoden gaat kijken, is het verstandig om criteria op te stellen voor een goede vergelijking. Gebruik daarvoor de criteriumpiramide van Malmberg. Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download de piramide

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Het meenemen van je (vakgroep)collega’s is in deze stap heel belangrijk. We helpen je daar graag bij met een handige routeplanner.

Tip: Hang de routeplanner op een centrale plek, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Zo zien jullie niets over het hoofd.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Humboldt meteen ontdekken?

Onze methode Humboldt staat voor het mooie van het vak aardrijkskunde. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Humboldt ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode aardrijkskunde en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Humboldt de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Humboldt te kiezen

Efficiënte inrichting met nadruk op inzicht en toepassing

Humboldt is bijzonder efficiënt ingericht. De nadruk ligt op inzicht- en toepassingsvragen. Hierdoor hebben leerlingen minder opdrachten nodig om de stof te verwerken. En dat maakt het vak nóg leuker.

Compacte lesstof, veel ruimte voor practica en veldwerk

De methode bevat alle benodigde lesstof in een compact jasje. Zo blijft er veel ruimte over de onderdelen die leerlingen het leukst vinden, zoals practica en veldwerk.

Betrouwbare digitale leeromgeving met veel internet oefenopdrachten

Geen leerling is hetzelfde. Met de online leeromgeving speel je nog beter in op verschillen. De overzichtelijke dashboards geven inzicht in de voortgang van iedere leerling. Zo kun je snel bijsturen en aandacht geven aan de dingen die jíj belangrijk vindt.

Blader alvast online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Humboldt eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

Duik dieper in Humboldt

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Humboldt heeft even stilgestaan, nu passen we de methode vooral online aan. Zo zorgen we ervoor dat je in het nieuwe schooljaar fijn kunt blijven werken met de methode.
Je kunt rekenen op deze verbeteringen voor de niveaus 1-2 mavo/havo, 1-2-3 havo/vwo. vwo/gymnasium en 1-2-3 TTO:

1.       Dode links en oude bronnen worden aangepast. Indien dit niet mogelijk is, maken we een nieuwe vraag in werkbladen.

2.       NIEUW: Test jezelf per hoofdstuk zodat leerlingen kunnen testen in welke mate ze (de leerdoelen van) het hoofdstuk beheersen.

3.       NIEUW: Er komt een spannende interactieve Ontdekplaat per hoofdstuk. Deze geeft niet alleen informatie, maar roept ook verwondering en verbazing op over het vak aardrijkskunde.

4.       Enkele interactieve elementen (zoals video/animatie ter verrijking) worden aan de theorie toegevoegd. Dat maakt het levendiger voor de leerling.

5.       De nieuwe atlasopdrachten kun je ook maken met de GB55.

Wil je meer weten over de vernieuwingen in de methode? Neem contact op met Chris.vennix@malmberg.nl.

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Mevrouw Lussing KSG de Breul

"Mooie methode, snelle ontwikkelingen, differentiatie & service. Vooral de bereikbaarheid via de chatfunctie, jullie reageren echt snel een oplossingsgericht."

Mevrouw Schipper Basisschool De Regenboog

"Veel verschillende werkvormen waardoor er veel herhaald zonder dat het saai wordt. Leerlingen zijn enthousiast."

Dhr. Koningsveld Het Bouwens

"Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

Dhr. Zijdel Nimeto Utrecht

"Snelle reactie, inhoudelijk zeer goede methode. Fijne manier van werken, nemen advies van werkveld serieus. Is overzichtelijk! Gebruiksvriendelijk."

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
← Terug naar Voorbereiden

Humboldt zelf beoordelen

Heb je een goed gevoel bij Humboldt en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

Ervaar zelf de mogelijkheden van Humboldt

Om te ontdekken of Humboldt bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Wat vinden andere scholen van Humboldt?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met Humboldt. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Referentieschool

Humboldt geeft je veel ruimte om naast het boek ook als docent ook je eigen input te geven.

Jelle Boelsma, Docent Aardrijkskunde, Johan de Witt-Gymnasium, Dordrecht

Referentieschool

Het is een vak waarbij je heel erg kunt inspelen op interessegebieden van leerlingen.

Pieter de Jongh, Docent aardrijkskunde, Het Odulphus lyceum

Probeer Humboldt gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Humboldt past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

Eerst de methode ontdekken

Kom alles te weten over Humboldt. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op Humboldt.

← Terug naar Ontdekken

Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met Humboldt.

Ga je aan de slag met Humboldt?

Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode aardrijkskunde: Humboldt! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat Humboldt het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

Prijzen

Alleen het theorieboek : € 10,50 per leerling per jaar (o.b.v. 4 jaar)
Volledig digitaal: € 25,45 per leerling per leerjaar
Compleet blended: € 35,40 per leerling per leerjaar (theorieboek+werkbladen+digitale oefenomgeving)

De materialen van Humboldt bestel je in de webshop.

Naar de webshop

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

  • Alles klaarzetten
  • Jaarplanning maken
  • Methode training
  • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Wat vinden andere scholen van Humboldt?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met Humboldt. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Referentieschool

Humboldt geeft je veel ruimte om naast het boek ook als docent ook je eigen input te geven.

Jelle Boelsma, Docent Aardrijkskunde, Johan de Witt-Gymnasium, Dordrecht

Referentieschool

Het is een vak waarbij je heel erg kunt inspelen op interessegebieden van leerlingen.

Pieter de Jongh, Docent aardrijkskunde, Het Odulphus lyceum

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Eerst even proefdraaien? Dat kan!

Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit deze methode

Bekijk tips en inspiratie om Humboldt optimaal te gebruiken.

Haal alles uit Humboldt

Kies je voor Humboldt? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

We helpen je graag met de laatste vragen over Humboldt.
← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab