Na klar!

Na klar!

Na klar geeft op een inspirerende manier inzicht in de taal, land en cultuur. Na klar biedt je vele handvaten en mogelijkheden om je leerlingen de volgende stap te laten zetten in hun taalontwikkeling. Ze ontwikkelen zelfvertrouwen om de Duitse taal eigen te maken en te ontdekken wat de taal te bieden heeft.

Naar de docentenwebshop

 • Eigentijdse thema's; landeskunde, cultuur en literatuur
 • Heldere en overzichtelijke structuur
 • Maximale voorbereiding op het examen

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

Na Klar is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken & Wegen

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor Na klar te kiezen

Eigentijdse thema's; landeskunde, cultuur en literatuur

Met Na klar maak je een reis door steden als Berlijn, Hamburg, Zürich en Keulen. In de verschillende hoofdstukken komen eigentijdse en verrassende onderwerpen aan bod, zoals Mikrohäuser auf Berliner Dächern, dj Robin Schulz, de werking van een Flughafen en het vertalen van een songtekst. Zo wordt er steeds verbinding gemaakt met de leerlingen en hun leefwereld. De taal komt tot leven en leerlingen worden gemotiveerd de taal echt te gaan gebruiken en de volgende stap te zetten in hun taalontwikkeling.

Heldere en overzichtelijke structuur

De structuur van de methode is helder en overzichtelijk. Na klar heeft een duidelijke opbouw van deelopdrachten naar een eindopdracht. Elk hoofdstuk bevat extra trainers waarmee leerlingen aan een sterke basis bouwen. Met deze basis ontwikkelen ze het vertrouwen om direct te communiceren in het Duits.

Maximale voorbereiding op het examen

Vanaf de bovenbouw eindigt ieder hoofdstuk met een les examentraining. Hierin oefenen de leerlingen met verschillende direct toepasbare strategieën. Het laatste leerjaar is modulair opgebouwd, om de ideale voorbereiding te geven op de schoolexamens en het centraal examen.

Bekijk de introductievideo

In deze introductievideo laten we in vogelvlucht zien waar Na klar voor staat. Binnen 3 minuten heb je een eerste indruk van:

 • Hoe de methode is opgebouwd
 • Waarom Na klar meer uitdaging biedt voor elke leerling
 • Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Ben je benieuwd wat Na Klar voor jou en jouw leerlingen kan betekenen of wil je een presentatie voor jouw vaksectie? Onze methodespecialisten helpen je graag.

Maak een afspraak met de methodespecialist

Duik dieper in Na klar!

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Opbouw en structuur

Na klar is opgebouwd uit vijf hoofdstukken waarin de vaardigheden lezen, kijken/luisteren, spreken en schrijven geïntegreerd aan bod komen. Daarnaast zijn er twee korte herhalingshoofdstukken en een hoofdstuk Literatuur.

Het examendeel van Na klar (5 havo en 6 vwo) is modulair opgebouwd, zodat leerlingen zich optimaal kunnen voorbereiden op het examen. In elke module staat één vaardigheid centraal, maar er is ook aandacht voor andere vaardigheden en examentraining.

Opbouw van een hoofdstuk

Elk Kapitel bestaat uit zeven Lektionen. In Lektion 1, 2 en 3 werkt de leerling toe naar taalproductie in de vorm van spreken. In Lektion 4, 5 en 6 werkt de leerling toe naar taalproductie in de vorm van schrijven. Lektion 7 richt zich op Examentraining.

Per Lektion komen meerdere vaardigheden aan bod. Dit zorgt voor een goede integratie en transfer en maakt de lessen bovendien afwisselend.

Grammatica

Grammatica wordt uitgelegd en geoefend in de ‘receptieve’ Lektionen 1, 2, 4 en 5. De behandelde grammatica uit deze lessen passen leerlingen toe bij de taalproductieve opdrachten uit Lektion 3 en 6. De uitleg van een grammaticaal concept wordt, mits zinvol, visueel ondersteund zodat leerlingen het beter onthouden.

Woordenschat & Redemittel

Het taalvaardigheidsniveau van leerlingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door hun woordenschat. Het idioom van Lektion 1, 2, 4 en 5 is gebaseerd op de aangeboden bronnen uit het hoofdstuk en moet in ieder geval receptief geleerd worden. In Lektion 3 en 6 worden het idioom en de Redemittel aangeboden die productief geleerd moet worden. Deze woorden zijn terug te vinden in de Lernbox, achterin het hoofdstuk.

Differentiatie

Na klar heeft veel mogelijkheden voor differentiatie, zowel voor leerlingen die achterblijven als leerlingen die sterk zijn in Duits. Allereerst kunnen leerlingen in de digitale leeromgeving overstappen naar een ander niveau/leerjaar. Stel dat een leerling werkt met de havo-editie, maar erg sterk is en behoefte heeft aan extra uitdaging, dan kan hij verder gaan in de vwo-editie.

Daarnaast zijn er ook binnen elke editie ruime differentiatiemogelijkheden.

Tussen de hoofdstukken

Wiederholung na Kapitel 3 en 5. Bij Wiederholung wordt vooral het idioom, de Redemittel en de grammatica uit de voorafgaande hoofdstukken herhaald.

Binnen de hoofdstukken

Elk hoofdstuk bevat Plusopdrachten, maar ook herhalingsopdrachten en extra opdrachten die je als docent op je eigen manier kunt inzetten.

Online
 • Versterk jezelf - grammatica: een adaptieve grammaticatrainer die elke leerling op maat verder helpt. Met slimme algoritmen analyseert de software de opdrachten die de leerling gemaakt heeft. Vervolgens doet het programma aanbevelingen voor een volgende opdracht. Op deze manier krijgt elke leerling een eigen route aangeboden om de leerdoelen te bereiken.
 • Oefentools als de test jezelf, woordtrainer en flitskaarten.
 • Actuele lessen per leerjaar/niveau die ook gebruikt kunnen worden voor differentiatie.
 • Toegang tot alle niveaus en leerjaren.

Blended werken

Als je kiest voor Na klar ontvangen al je leerlingen een leerwerkboek én een licentie voor de online leeromgeving. Alles uit het leerwerkboek vind je ook online. Zo kun je als docent zelf kiezen welke onderdelen je in het boek behandelt en wat je liever digitaal laat maken.
Als je leerlingen digitaal werken, kun je realtime de voortgang van je leerlingen volgen. Handig om het huiswerk te controleren, maar ook om te bepalen met welke onderdelen de klas nog moeite heeft.

Digitale extra's

Digitaal vinden leerlingen extra oefen- en testmateriaal:

 • Woordtrainer, waarmee leerlingen woordjes kunnen leren;
 • Flitskaarten, waarmee leerlingen Redemittel kunnen leren;
 • Versterk jezelf, de adaptieve grammaticatrainer waarmee elke leerling grammatica volgens een individuele leerroute traint;
 • Test jezelf aan het einde van elke les, waarmee leerlingen kunnen testen of ze de kennisonderdelen (woorden, Redemittel en grammatica) beheersen;
 • Oefentoets aan het einde van een unit, waarmee leerlingen kunnen checken of ze klaar zijn voor de kennistoets.

Zo kunnen je leerlingen zich optimaal voorbereiden op de toets.

Toetsen

Na klar bevat een uitgebreid toetspakket:

Kennistoetsen
 • Woordenschat, grammatica en Redemittel 
 • Bij elke unit, versie A en versie B
  Vaardigheidstoetsen
  • Lezen: na elk Kapitel, versie A en versie B
  • Kijken/luisteren: na Kapitel 1 en 4, versie A en B (zelfde bronmateriaal)
  • Spreken: na Kapitel 2 en 5, één versie
  • Schrijven: na Kapitel 3 en 6, één versie
  Taxonomie

  Alle toetsen zijn voorzien van een toetsmatrijs, gebaseerd op de taxonomie van Bloom aangepast voor de talen. Deze taxonomie is eenvoudig te vertalen naar andere gangbare taxonomieën als RTTI en OBIT.

  Word en Wintoets/Quayn-bestanden

  De toetsen worden aangeboden in Word. Zo kun je ze eventueel zelf naar wens aanpassen. Ook zijn er Wintoets/Quayn-bestanden van alle toetsen, zodat je ze ook digitaal kunt afnemen.

  De online leeromgeving bij Na Klar

  Na klar is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

  • Bepaal zelf de mix tussen online en offline leren
  • Woord- en grammatica trainers
  • Veel oefentools zoals Test jezelf, Oefentoets en Woordtrainer
  • Toegang tot alle niveaus en leerjaren

  Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

  Meer over de online leeromgeving Meer over MAX

  Blader online door de boeken…

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Na klar eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

  Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Plan een afspraak

  Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

  ← Terug naar Voorbereiden

  Probeer Na klar gratis uit

  Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

  De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

  Vraag het beoordelingsmateriaal aan

  Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Plan een afspraak in

  Referentieschool

  "Wij hebben gekozen om met Na klar! havo/vwo bovenbouw MAX te gaan werken omdat het een duidelijke methode is met goede grammatica-uitleg en vocabulaire waar leerlingen daadwerkelijk wat mee kunnen."

  S.M.J. de Jonge

  S.M.J. de Jonge

  Probeer Na klar gratis uit
  bij jou in de klas

  Om te ontdekken of Na klar past bij jouw school, kun je de
  methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
  kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
  om de methode zelf uit te proberen.

  Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

  ← Terug naar Ontdekken

  Ga je aan de slag met Na klar?

  Kies je pakket

  Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

   

  44 ,75
  1 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Boek Na klar havo vwo bovenbouw
  • Leerwerkboek
  • Vakboek (h/v leerjaar 4,5)

   

  35 ,25
  6 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Boek Na klar havo vwo bovenbouw
  • Leerwerkboek
  • Vakboek (h/v leerjaar 4,5)

  De materialen van Na klar bestel je in de webshop.

  Naar de webshop Prijsoverzicht

  Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

  Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

  Veel succes!

  Download de checklist

  Checklist nieuwe methode

  Gratis Overstapservice

  Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

  De Overstapcoach helpt je bij:

  • Alles klaarzetten
  • Jaarplanning maken
  • Methode training
  • Starten met de methode

  Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

  Bekijk de Overstapservice

  Referentieschool

  "Wij hebben gekozen om met Na klar! havo/vwo bovenbouw MAX te gaan werken omdat het een duidelijke methode is met goede grammatica-uitleg en vocabulaire waar leerlingen daadwerkelijk wat mee kunnen."

  S.M.J. de Jonge

  S.M.J. de Jonge

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak Duits. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Plan een afspraak

  ← Terug naar Uitproberen

  Haal alles uit Na klar!

  De beste service bij je methode

  Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

  Beeld van start schooljaar checklist

  Leraren in overleg tijdens een training

  Trainingen en webinars

  Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

  Trainingen Webinars

  Onderwijs van Morgen

  Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak Duits. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Bezoek de website

  Deelnemen aan ons Scholenpanel

  Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

  Meer informatie of aanmelden

  Jouw accountmanager

  Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

  Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

  Contact met jouw accountmanager

  ← Terug naar Beslissen

  Next

  Go to next tab