Search

Talent

methode Nederlands onderbouw

Taalvaardig voor de toekomst
Maak kennis met de vernieuwde versie van Talent voor de onderbouw: een actuele en overzichtelijke methode Nederlands die leerlingen écht taalvaardig maakt. Talent laat de relevantie van het vak Nederlands zien en bereidt leerlingen optimaal voor op de toekomst.

  • Samenhang tussen vaardigheden
  • Een boek om in te schrijven
  • Inspelen op verschillen tussen leerlingen

Vanaf november 2018 kun je de vernieuwde versie van Talent voor de onderbouw hier bekijken. Vanaf schooljaar 2019-2020 kun je ermee aan de slag! Nu al meer weten?

Neem contact op

Daarom Talent

Samenhang tussen vaardigheden

In elke paragraaf van Talent staat één vaardigheid centraal, maar er is ook aandacht voor andere vaardigheden. Bovendien zijn de leerdoelen van de paragrafen op elkaar afgestemd: wat leerlingen leren bij lezen, passen ze daarna direct toe bij schrijven. Zo ervaren leerlingen de samenhang tussen vaardigheden.

Een boek om in te schrijven

Elk schooljaar ontvangen leerlingen een nieuw boek dat ze mogen houden: ze kunnen erin schrijven en aantekeningen maken.  Fijn voor het analyseren van teksten!

Inspelen op verschillen tussen leerlingen

Talent biedt zowel in het boek als in de online leeromgeving veel mogelijkheden voor differentiatie. Zo is er de adaptieve trainer voor spelling en grammatica. Daarnaast zijn alle niveaus van Talent optimaal op elkaar afgestemd, waardoor een leerling gemakkelijk kan overstappen naar een ander niveau.

Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


Talent onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor een blended lesmethode die altijd up-to-date is waarbij leerlingen de boeken mogen houden en altijd toegang krijgen tot de online leeromgeving. De mix van boeken en online versterkt elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.Up-to-date lesmateriaalLeerlingen mogen de boeken houdenAltijd boek en onlineBetaalbaar