Search

Talent

methode Nederlands vmbo bovenbouw

Sterker in de wereld!
Ontdek jouw mogelijkheden met Talent!
Talent is een activerende en eigentijdse methode met een grondige aanpak. Talent laat zien hoe mooi het vak Nederlands is door ‘plezier in taal’ voorop te zetten. Met herkenbare en actuele thema’s. We belichten onderwerpen uit de media, cultuur maar ook uit moderne literatuur. Talent zet aan tot kritisch denken en zorgt voor een stevige basis. Leerlingen worden niet alleen taalkrachtiger maar ook zelfbewuster. Met Talent ontdekken ze mogelijkheden die taal te bieden heeft om de volgende stap te zetten. Sterker in de wereld! Taalkrachtiger door Talent!

  • Het mooie van het vak Nederlands
  • Eigentijdse onderwerpen en actuele bronnen
  • Samenhang tussen de vaardigheden
  • Alle theorie in een handzaam Vakboek

Meer weten over Talent? Vraag beoordelingsmateriaal aan of plan een online afspraak in met de methodespecialist.

Beoordelingsmateriaal Lesmateriaal bekijken

Daarom Talent

Het mooie van het vak Nederlands

In Talent worden onderwerpen belicht uit de media, cultuur maar ook uit moderne literatuur. Het zijn aansprekende en eigentijdse onderwerpen zoals; Hoe veroveren e-sporters de wereld? Kan taal je gedrag beïnvloeden? En welke kansen biedt bijvoorbeeld het Talentheater? Daarnaast wordt het lesmateriaal continue aangevuld met actuele opdrachten en leuke lesopeners. Kijk maar eens op: actueel.malmberg.nl

Eigentijdse onderwerpen en actuele bronnen

Als docent weet je dat je leerlingen raakt met onderwerpen die hen aangaan. Je houdt hun aandacht makkelijker vast en de lesstof blijft beter hangen. Met Talent worden leerlingen niet alleen geïnspireerd maar ook uitgedaagd de lat net iets hoger te leggen. De actuele bronnen, authentieke video’s, de variatie in opdrachtvormen geven de ruimte voor je eigen inbreng én die van leerlingen, houden de lessen levendig en gevarieerd. Bovendien heb je via de digitale omgeving toegang tot opdrachten waar je als docent graag aandacht aan wilt geven.

Samenhang tussen vaardigheden

In elke paragraaf staat één vaardigheid centraal, de andere vaardigheden komen uiteraard ook aan bod. Bovendien zijn de leerdoelen van de paragrafen op elkaar afgestemd: wat leerlingen leren bij lezen, passen ze daarna direct toe bij schrijven. Zo ervaren leerlingen de samenhang tussen vaardigheden en is de integratie van lezen en schrijven perfect op elkaar afgestemd.

Alle theorie in een handzaam Vakboek

Het vakboek is een handig en compleet naslagwerk met alle relevante theorie voor Nederlands. Van argumenteren tot formuleren. Van spelling tot structuur. En van tekstdoelen tot tekstsoorten. Handig tijdens de voorbereiding op het eindexamen, maar ook later op het hbo, wo en daarna.

Nieuw voor schooljaar 2020-2021

Meer weten over Talent?

Plan een online afspraak in met methodespecialist Pieter Knipping
om samen door de methode te gaan.
Kijk in zijn agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Afspraak inplannen

Lesmateriaal

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Talent eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal en bekijk de video over de online leeromgeving.

3 vmbo-gt a

3 vmbo-gt b

Bekijk meer lesmateriaal


Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


Talent vmbo bovenbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.Up-to-date lesmateriaalLeerlingen mogen de boeken houdenAltijd boek en onlineBetaalbaarPrijzen

Kies het pakket dat bij je school past

Je kiest voor een afname van 2,4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

Prijzen boek + online

Download het volledige prijsoverzicht

Prijsoverzicht

Zo werkt TalentWat is nieuw?


De belangrijkste verbeteringen op een rij.

Lees meerOpbouw en structuur


Talent vmbo bovenbouw heeft een heldere structuur.

Lees meerDifferentiëren


Talent doet recht aan verschillen tussen leerlingen.

Lees meer
Blended werken


Bij Talent kies je zelf wat je op papier doet en wat digitaal.

Lees meerToetsen


Talent bevat een uitgebreid toetspakket.

Lees meerExamentraining


Talent bereidt optimaal voor op het examen.

Lees meer

Docenten aan het woord

Talent is een fijne methode om mee te werken daarom starten we vanaf schooljaar 2018-2019 met Talent vmbo bovenbouw MAX.

Mevrouw W. van Wissing - Brouwer

Talent vmbo bovenbouw MAX sluit aan op de onderbouw en is een vernieuwing van onze oude methode. Daarom kiezen wij voor Talent.

Mevrouw J. Nierop – Jose | ISW Locatie Vakcollege Hoge Woerd

Meer weten over Talent vmbo bovenbouw?

Beoordelingsmateriaal

Vraag beoordelingsmateriaal aan en ontdek Talent bij jou in de klas.

Beoordelingsmateriaal

Ondersteuning bij Talent

Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

Service

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Pieter Knipping of een van onze andere methodespecialisten.

Contact