Search

Talent

methode Nederlands vmbo bovenbouw

Sterker in de wereld staan!
Taal is alles, alles is taal!
Wil je leerlingen vooruithelpen, motiveren en inspireren? Ze uitdagen om meer te lezen en het mooie van het vak Nederlands te laten ervaren? Talent helpt je daarbij. Je geeft les zoals je dat het liefste doet en speelt in op de actualiteit met de aansprekende opdrachten die we iedere week nieuw ontwikkelen. Met Talent geef je op toegankelijke manier inzicht in taal, communicatie en cultuur. Dat maakt leerlingen niet alleen taalkrachtiger maar ook zelfbewuster, zodat ze sterker in de wereld kunnen staan en met plezier de vele mogelijkheden van de taal ontdekken.

  • Het mooie van het vak Nederlands
  • Actuele en aansprekende onderwerpen
  • Doet recht aan de verschillen tussen leerlingen
  • Helpt je leerling in het taalkrachtiger en zelfbewuster worden
  • Handig: alle theorie in een handzaam Vakboek

Nieuwe releases

Talent leerjaar 3 vmbo wordt vernieuwd en is leverbaar per 1 juni. De bladerboeken kun je hier alvast inzien. Om een goed beeld te krijgen van Talent kun je ook het huidige materiaal aanvragen. Wil je meer weten over de vernieuwingen? Laat het ons weten via sales.vo@malmberg.nl of bel met: 073 628 7555.

Naar de webshop Start schooljaar checklist

Daarom werk je met Talent

Het mooie van het vak Nederlands

Liefde voor de taal en hart voor het vak. Met diezelfde liefde selecteren we aansprekende en actuele onderwerpen uit de media en moderne literatuur. Bovendien besteed Talent extra veel aandacht aan fictie en gedichten. De onderdelen Media en Onderzoek bevordert het kritisch denken en geef je leerlingen niet alleen inspiratie, maar ook de uitdaging om de lat steeds een stukje hoger te leggen. Samen met het CPNB, die we jaarlijks ondersteunen met de Boekenweek voor Jongeren, en Passionate Bulkboek werken we aan leesbevordering en plezier van lezen.

Actuele en aansprekende onderwerpen

Als geen ander weet je dat lessen over onderwerpen die de leerlingen zelf aangaan het meest effectief zijn. Daar speelt Talent op in. Zo kun je de lessen en vaardigheden opbouwen zoals je gewend bent maar Talent biedt de ruimte voor eigen inbreng en variatie op verschillende thema’s. Naast fictie, wat ik elk hoofdstuk terugkomt, kun je met de actuele opdrachten je lessen aanvullen en verrijken.

Wil je extra aandacht geven aan een specifiek onderwerp. Kijk eens op actueel.malmberg.nl. De opdrachten worden wekelijks aangevuld.

Doet recht aan de verschillen tussen leerlingen

We willen leerlingen de ruimte geven om zich maximaal te ontwikkelen. Als dat nodig is met extra ondersteuning of juist extra uitdaging. Zo geven we bij iedere vaardigheidsoefening aanvullende opdrachten, zodat iedere leerling mee kan doen op een manier die bij hem of haar past. Met de adaptieve grammaticatrainer Versterk jezelf oefen je de onderwerpen die nog moeilijk gaan. Alle niveaus van Talent zijn goed op elkaar afgestemd, zodat je makkelijk overstapt naar een volgend niveau.

Helpt je leerling in het taalkrachtiger en zelfbewuster worden

Wat heeft een taal allemaal te bieden? Dat willen we de leerlingen samen met jou laten ontdekken. Inzicht in taal, communicatie, land en cultuur helpt de leerling in de ontwikkeling om taalkrachtiger en zelfbewuster te worden. Daarmee kunnen ze zich sterker in de wereld positioneren. Taal helpt je bij alles, ook bij het leren van een ander vak. Taal kom je overal tegen en het beheersen van de taal helpt je bij alles. Taal is alles en alles is taal!

Vakboek: handig overzicht van theorie

Alle relevante theorie is verzameld in het Vakboek, een overzichtelijk en compleet naslagwerk voor leerlingen. Van spelling tot structuur. Van argumenteren tot formuleren. En van tekstdoelen tot tekstsoorten. Handig bij de voorbereiding op het eindexamen, maar zeker ook daarna op het hbo, wo en daarbuiten.


Nieuw voor schooljaar 2021-2022

Meer weten over Talent?

Plan een online afspraak in met methodespecialist Pieter Knipping
om samen door de methode te gaan.
Kijk in zijn agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Afspraak inplannen

Lesmateriaal

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Talent eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal en bekijk de video over de online leeromgeving.

3 vmbo-gt a

3 vmbo-gt b

Bekijk meer lesmateriaal


Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


Talent vmbo bovenbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.Up-to-date lesmateriaalLeerlingen mogen de boeken houdenAltijd boek en onlineBetaalbaarPrijzen

Kies het pakket dat bij je school past

Je kiest voor een afname van 2,4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

Prijzen boek + online

Download het volledige prijsoverzicht

Prijsoverzicht

Zo werkt TalentWat is nieuw?


De belangrijkste verbeteringen op een rij.

Lees meerOpbouw en structuur


Talent vmbo bovenbouw heeft een heldere structuur.

Lees meerDifferentiëren


Talent doet recht aan verschillen tussen leerlingen.

Lees meer
Blended werken


Bij Talent kies je zelf wat je op papier doet en wat digitaal.

Lees meerToetsen


Talent bevat een uitgebreid toetspakket.

Lees meerExamentraining


Talent bereidt optimaal voor op het examen.

Lees meer

Docenten aan het woord

Talent is een fijne methode om mee te werken daarom starten we vanaf schooljaar 2018-2019 met Talent vmbo bovenbouw MAX.

Mevrouw W. van Wissing - Brouwer

Talent vmbo bovenbouw MAX sluit aan op de onderbouw en is een vernieuwing van onze oude methode. Daarom kiezen wij voor Talent.

Mevrouw J. Nierop – Jose | ISW Locatie Vakcollege Hoge Woerd

Meer weten over Talent vmbo bovenbouw?

Beoordelingsmateriaal

Vraag gratis beoordelingsmateriaal aan en ontdek Talent bij jou in de klas.

Beoordelingsmateriaal

Ondersteuning bij Talent

Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

Service

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Pieter Knipping of een van onze andere methodespecialisten.

Contact