De wereld van

De wereld van

De wereld van biedt je leerlingen een prima voorbereiding op het VMBO-examen. De stof wordt op een compacte manier aangeboden en komt tot leven door relevante, actuele contexten. Natuurlijk biedt de methode volop oefenmateriaal, zowel in de boeken als in de online leeromgeving.

Naar de docentenwebshop

 • Efficiënt en effectief studeren voor het examen
 • Leerdoelen en structuur
 • Concept en context

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

De wereld van is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor De wereld van te kiezen

Efficiënt en effectief studeren voor het examen

De teksten zijn compact en to the point, zonder overbodige informatie. Met behulp van de opdrachten, oefeningen en samenvattingen krijgen je leerlingen grip op de stof. Zowel voor het schoolexamen als het centraal examen biedt de methode uitgekiende examenvoorbereiding, zowel in de boeken als online.

Leerdoelen en structuur

De wereld van is een zeer gestructureerde methode. Helder geformuleerde leerdoelen ondersteunen die structuur. De wereld van is een concept-context methode met een duidelijk onderscheid tussen theorie en toepassing.

Concept en context

De wereld van is een concept-context methode met een duidelijk onderscheid tussen theorie en toepassing. Dat geeft jou veel flexibiliteit bij het inrichten van je onderwijs.

Bekijk de methodevideo

In deze methodevideo laten we zien waar De wereld van voor staat. Zo krijg je een indruk van:

 • Hoe de methode is opgebouwd
 • Waarom De wereld van meer uitdaging biedt voor elke leerling
 • Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Wil je de uitgebreide methodevideo bekijken? Vul je naam en e-mailadres in en de link van de video wordt naar je toegestuurd.

UItgebreide methodevideo bekijken

Duik dieper in De wereld van

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Voorbereiding op het examen

De wereld van biedt leerlingen volop hulpmiddelen bij de voorbereiding op toetsen en het examen.

Examentrainer

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een examentrainer met vragen in de stijl van het centraal examen.

Online Test jezelf

Met de online Test jezelf oefentoets kunnen leerlingen controleren of ze de theorie en begrippen onder de knie hebben. Als je fouten maakt, krijgt je automatisch nieuwe vragen aangeboden. Er is een Test jezelf bij elke basisparagraaf.

Online Oefentoets

Aan de hand van een set gesloten vragen per hoofdstuk kunnen leerlingen nagaan of ze de theorie van het hele hoofdstuk beheersen.

Online Flitskaarten

De flitskaarten zijn een beproefd middel om begrippen te trainen.

Opbouw van de methode

Elk leerjaar van De wereld van bestaat uit vier hoofdstukken. In 3 vmbo-kgt worden de drie thema’s behandeld die alleen op het schoolexamen worden getoetst. Het vierde hoofdstuk 4 bevat het verrijkingsdeel.

In 4 vmbo-kgt worden de drie thema’s behandeld die op het centraal examen worden getoetst. Het leerjaar wordt afgesloten met een kort hoofdstuk met examentips, oefenopgaven en topografie.

Geo-vaardig

Topografie

In leerjaar 4 wordt topografie uit de syllabus bij het examenprogramma aangeboden. Het betreft topografische items van Nederland, Duitsland, Spanje, Midden-Oosten, China en de VS.

Geografische vaardigheden en werkwijzen

Vaardigheden en werkwijzen zijn een belangrijk onderdeel van het programma en dus ook van de methode. Ze worden expliciet uitgelegd en toegepast in de opdrachten.

Ondersteuning voor jou

Toetsen

In het docentenmateriaal vind je tussentoetsen en eindtoetsen inclusief toetsmatrijs en correctievoorschrift die je kunt downloaden. Eventueel kun je ze naar je eigen wensen aanpassen.

Per hoofdstuk zijn er twee tussentoetsen en een eindtoets in een A en B variant.

Eindtoetsen worden in Word, PDF en als digitale toets in Quayn (WinToets) aangeboden.

Presentaties

Er is een PowerPointpresentatie per hoofdstuk met de belangrijkste stof (bronnen, begrippen, ontwikkelingen) die je kunt gebruiken als basis voor je lessen en desgewenst kunt aanpassen met je eigen materiaal.

Bronnenbank

In de docentenomgeving staat ook een bronnenbank met de belangrijkste bronnen uit de methode, zoals kaarten en diagrammen.

GIS lessen

Voor docenten die gebruik willen maken van Geografische Informatiesystemen (GIS) heeft Malmberg zes GIS-lessen ontwikkeld. In de lessen leren ze stap voor stap werken met QGIS, een veelgebruikt GIS-pakket dat je gratis kunt downloaden en gebruiken.

De online leeromgeving bij De wereld van

De wereld van is een MAX-methode. ls je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

 • Bepaal zelf de mix tussen online en offline lesgeven
 • Test jezelf: controleren in hoeverre de leerling de theorie en begrippen onder de knie heeft
 • Up-to-date lesmateriaal
 • Docentendashboard

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving Meer over MAX

Blader online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van De wereld van eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

Plan een afspraak

← Terug naar Voorbereiden

Probeer De wereld van gratis uit

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak

Wat vinden andere scholen van De wereld van?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met De wereld van. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Probeer De wereld van gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of De wereld van past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met De wereld van?

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

48
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leeropdrachtenboek

 

38 ,50
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leeropdrachtenboek

De materialen van De wereld van bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Wat vinden andere scholen van De wereld van?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met De wereld van. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak aardrijkskunde. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit De wereld van

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak aardrijkskunde. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab