Search

Rekenplein voor groep 1-2

Doorgaande lijn

Een vliegende start!

Wil jij kleuters een goede rekenstart geven? Kies dan voor Rekenplein.


Rekenplein geeft je de ideale combinatie van rekenen, spel en spelen in groep 1-2. Rekenactiviteiten in een leerlijn die naadloos aansluit op Pluspunt en De wereld in getallen. Activiteiten voor in de speelwerktijd waarmee kinderen spelenderwijs de wereld van getallen ontdekken. En een planningsformulier waarmee jij de activiteiten voor een langere periode makkelijk waarborgt en verbindt.


Met Rekenplein geef jij jonge kinderen een vliegende start!

Beoordelingspakket

Rekenplein

Rekenplein neemt je bij de hand

Echte kleuteraanpak

Kleuters hebben hun eigen aanpak nodig. Rekenplein neemt je bij de hand. Tijdens de rekenactiviteiten werk je met een doorgaande leerlijn en actuele SLO-doelen. Ook is er veel ruimte voor herhaling. De echte kleuteraanpak komt vooral tijdens de activiteiten in de speelwerktijd aan bod.

Lees verder

Makkelijk organiseerbaar

Rekenplein is heel makkelijk te organiseren. Door het jaar heen ga je lineair van de eerste naar de laatste rekenactiviteit. Op een planningsformulier maak je een keuze uit verschillende activiteiten voor in de speelwerktijd voor een bepaalde periode. Elk rekendoel heeft meerdere activiteiten. En omdat Rekenplein geen thema’s heeft, kan jij de activiteiten eenvoudig in jouw eigen thema’s integreren.

Lees verder

Materialen

Rekenplein maakt zoveel mogelijk gebruik van de hoeken en materialen die op elke school aanwezig zijn. Daarnaast is er een klein aantal extra materialen, zoals het rekenschort en getalkaarten. Voor de leerkracht is er een handleiding voor groep 1-2.

Lees verder

Catalogus

De materialen van Rekenplein bestel je via de partners van Malmberg. Zij kunnen helpen bij je bestelling en leveren uit voorraad. Bekijk de catalogus voor een overzicht van de materialen bij Rekenplein.

Probeer Rekenplein

Je kunt Rekenplein zelf uitproberen. In het uitprobeerkatern vind je materialen waarmee je één week lessen kunt geven met Rekenplein. Er zijn rekenactiviteiten en activiteiten voor in de speelwerktijd. Zo krijg je een goede indruk van de breedte van het pakket en de specifieke kleuteraanpak die Rekenplein hanteert.

Probeer uit

Contact

Meer weten over Rekenplein?

Neem contact op met de methodepspecialist in jouw regio. Zij vertellen je graag meer.

Contact

Hulp bij Rekenplein

Werk je met Rekenroute en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen, mailen of bereiken via Twitter.

Service