De wereld van

De wereld van

Met jouw fantastische vak maak jij je leerlingen wegwijs in onze steeds veranderende wereld. De wereld van ondersteunt je daarbij. De compleet vernieuwde methode combineert passie voor aardrijkskunde met structuur, flexibiliteit en uitdaging. Dat helpt jouw leerlingen om de wereld te begrijpen, te verklaren en misschien wel te veranderen!

Beoordelingsmateriaal

  • Een methode met veel keuzevrijheid
  • Inspirerende aardrijkskunde
  • Fijn lesgeven en succesvol leren

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Over onze methodes

De wereld van is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is actueel, flexibel, inspirerend en uitdagend. MAX methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we je de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken & Wegen

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je De wereld van meteen ontdekken?

Onze methode De wereld van staat voor het mooie van het vak aardrijkskunde. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

De wereld van ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode aardrijkskunde en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe De wereld van de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor De wereld van te kiezen

Een methode met veel keuzevrijheid

De wereld van biedt compacte basisparagrafen en een gevarieerde keuze aan materiaal om kennis en vaardigheden toe te passen en te verdiepen. Jij kiest zélf wat je wel en niet doet.

Inspirerende aardrijkskunde

Met goed gekozen, betekenisvolle geografische beelden en een rijk aanbod aan multimedia ondersteunt De wereld van jou bij het overbrengen van je enthousiasme voor je vak.

Fijn lesgeven en succesvol leren

Met De wereld van kun je alle facetten van het lesgeven efficiënt beheren, keuzes maken en differentiëren. Natuurlijk is er voor jou een compleet docentenpakket!

Blader online door de boeken:

Benieuwd hoe het lesmateriaal van de vernieuwde De wereld van eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

De online leeromgeving bij De wereld van

De wereld van is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

  • Bepaal zelf de mix tussen online en offline lesgeven
  • Test jezelf: controleren in hoeverre de leerling de theorie en begrippen onder de knie heeft
  • Up-to-date lesmateriaal
  • Docentendashboard

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving

Duik dieper in de vernieuwde De wereld van

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Opbouw en structuur

De wereld van is een zeer gestructureerde methode. Dat maakt het mogelijk flexibel met het lesmateriaal om te gaan. De structuur zit ‘m in de concept-context benadering én in de concentrische opzet. Natuurlijk wordt de structuur ondersteund door een aantrekkelijke en ruim opgezette vormgeving!

Concept-context methode

In de basisparagrafen staan de geografische concepten, modellen, zienswijzen en begrippen: het ‘wat’. In de toepassingsparagrafen worden de concepten – in samenhang – toegepast in contexten zoals regio’s en ruimtelijke vraagstukken: het ‘waarom’. Afhankelijk van je omstandigheden (urentabel, lestijd, voorkeuren) heb je de vrijheid om keuzes maken in de paragrafen. De heldere leerdoelen helpen bij het maken van dergelijke keuzes. Een en ander staat overzichtelijk in de docentenhandleiding.

Concentrische methode

In de onderbouw wordt de lesstof concentrisch opgebouwd. In elk leerjaar worden vier domeinen uit de aardrijkskunde behandeld. Dat zijn achtereenvolgens:

  1. Bevolking en cultuur
  2. Systeem aarde
  3. Politiek en economie
  4. Mens en milieu

In de onderbouw wordt leerstof uit deze domeinen jaarlijks herhaald en verdiept.

Leerjaar 1

Het eerste leerjaar is een introductie van het schoolvak aardrijkskunde met de hoofdstukken:

  1. Steden
  2. Weer en klimaat
  3. Arm en rijk
  4. Water
Leerjaar 2

Het tweede leerjaar borduurt voort op de basis van leerjaar 1. De volgende hoofdstukken komen aan de orde:

  1. Bevolking
  2. Opbouw en afbraak
  3. Economische ontwikkeling
  4. Grondstoffen

In 2 vmbo worden onderdelen van thema's aangeboden die in 3 havo/vwo uitgebreid worden behandeld. Zo wordt de economische ontwikkeling globalisering betrokken en is er in het hoofdstuk over grondstoffen aandacht voor milieuvraagstukken.

Leerjaar 3

In het derde leerjaar (havo en vwo) wordt de onderbouw afgesloten en worden leerlingen voorbereid op aardrijkskunde in de bovenbouw. De hoofdstukken in leerjaar 3 zijn:

  1. Cultuur en identiteit
  2. Natuurkrachten
  3. Globalisering
  4. Milieuvraagstukken

Leerdoelen

De stof is opgebouwd uit heldere leerdoelen geformuleerd met handelingswerkwoorden. Leerlingen weten hiermee wat van ze verwacht wordt. De leerdoelen zijn ook de basis voor alle andere onderdelen, zoals de proefwerken.

VMBO basis-kader editie

De bestaande 1.1 versie van De wereld van voor basis-kader wordt op een later moment vernieuwd.

Didactiek en differentiatie

De wereld van is een moderne methode waarin de laatste inzichten uit de vakdidactiek en leerpsychologie zijn verwerkt. Zo kent de methode taalondersteuning en een variatie aan werkvormen en opdrachten. Het materiaal is gestructureerd door leerdoelen en een opbouw in de taxonomie van Bloom. Je hebt als docent volop vrijheid door de ruime keuze in de ‘toepassingsparagrafen’. Nieuw is de activerende werkvorm ‘Botsende belangen’.

Taalgericht aardrijkskundeonderwijs

Begrijpend lezen is voor veel leerlingen een struikelblok. Daarom kent De wereld van speciaal ontwikkelde opdrachten die extra ondersteuning bieden bij het verwerven van vocabulaire, structureren van teksten en formuleren van antwoorden. De opdrachten zijn gemarkeerd zodat je ze indien nodig gericht kunt inzetten.

Volop oefenmateriaal

Voor de leerlingen is er een rijk aanbod aan oefenmateriaal. Denk aan de opdrachten om de theorie te verwerken en aan de Test Jezelf oefentoetsen waarmee leerlingen online kunnen zien of ze de stof al beheersen. De wereld van helpt leerlingen bij het leren voor een proefwerk: in de Afsluiting komt de stof nog een keer langs in de vorm van een geleide samenvatting, een oefentoets en een leerstofoverzicht.

Geografische vaardigheden en werkwijzen

De wereld van bevat een leerlijn voor de vaardigheden en werkwijzen. Leerlingen worden daardoor steeds zelfstandiger om vanuit een grote verscheidenheid aan bronnen de relevante informatie te selecteren en te gebruiken. Ze leren analyseren, interpreteren en beoordelen.

Differentiatie VMBO en havo-vwo

De differentiatie tussen de niveaus in De wereld van vind je in de opdrachten. Die zijn zo ontwikkeld dat ze aansluiten op het niveau van je leerlingen. Binnen de niveaus zijn er nog volop mogelijkheden om te differentiëren. In de VMBO-edities van De wereld van wordt de leerstof in subparagrafen aangeboden en volgen de opdrachten meteen op de leerteksten. In de havo en vwo-edities zijn de leerteksten en opdrachten gebundeld. Deze leerlingen leren grotere hoeveelheden informatie te verwerken.

Wetenschap

De vwo/gymnasium editie van De wereld van heeft een extra paragraaf 'wetenschap'. Daarin combineren leerlingen de basiskennis met inzichten en werkwijzen uit de wetenschap. Natuurlijk altijd aan de hand van een aansprekend en actueel onderwerp.

Nieuw: botsende belangen

In de botsende belangen-paragraaf gaan de leerlingen de basisstof toepassen op een actueel vraagstuk. Deze activerende werkvorm zorgt voor afwisseling en extra betrokkenheid.

Nieuw: tweetalig onderwijs

Nieuw bij De wereld van is een Engelstalige editie voor scholen die TTO aanbieden. De editie is een vertaling van de havo/vwo editie met als extra de wetenschapsparagraaf uit de vwo-gymnasium editie.

Online Test jezelf

Controleren in hoeverre je de theorie en de begrippen onder de knie hebt? Dat kan met de online Test jezelf. Als je fouten maakt, krijgt je automatisch nieuwe vragen aangeboden. Zo krijgt elke leerling een training op maat. Er is een Test jezelf bij elke basisparagraaf.

Online Oefentoets

Aan de hand van een set gesloten vragen per hoofdstuk kunnen leerlingen nagaan of ze de theorie van het hele hoofdstuk beheersen. Dat is nuttig bij de voorbereiding op een proefwerk.

Online Flitskaarten

De flitskaarten zijn een beproefd middel om begrippen te trainen. Dat kan altijd en overal en op alle soorten ‘devices’.

Een inspirerende en motiverende methode

Als docent weet je als geen ander hoe je leerlingen moet enthousiasmeren en motiveren voor je prachtige vak. De wereld van ondersteunt je daarbij.

Aansprekende afbeeldingen

Overal om je heen zie je geografie. Bij het ontwikkelen van de methode is gezocht naar afbeeldingen die geografische invalshoeken op een aantrekkelijke manier weergeven. Maar omdat fotografie per definitie een ‘frame’ is loop je een risico op stereotyperingen, met name als het gaat om afbeeldingen van mensen. Daarom hebben we specialisten ingeschakeld die bij alle foto’s en situaties geadviseerd hebben. Want we willen dat alle leerlingen en docenten zich in het lesmateriaal kunnen herkennen!

Meester Hidde legt het uit

Per hoofdstuk heeft De wereld van een introductiefilmpje opgenomen waar op een vrolijke manier de inhoud van het hoofdstuk wordt gepresenteerd. Meester Hidde is een bekende docent die in zijn lessen veel gebruik maakt van moderne media. Samen met hem breiden we dit aanbod in de toekomst verder uit. Zo heeft je leerling de uitleg van de concepten altijd bij de hand en kan je er als docent snel naar verwijzen.

Storymaps

Nieuw in De wereld van zijn de Storymaps. In een Storymap gaan de leerlingen met een actuele casus een online onderzoeksopdracht doen. In de opdracht komt de basisstof uit het hoofdstuk weer aan bod en gebruiken je leerlingen geografische concepten met behulp van kaarten en digitale bronnen.

Animaties

Veel geografische concepten zijn voor het begrip vervat in vereenvoudigingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fysische processen als platentektoniek of klimaten. Natuurlijk worden dergelijke processen in De wereld van met duidelijke afbeeldingen toegelicht. In de online leeromgeving hebben we animaties opgenomen die dergelijke complexe verschijnselen op een duidelijke manier nog een keer uitleggen.

Begrijpelijk, overzichtelijk en duidelijk

Het gaat bij het motiveren van je leerlingen niet alléén over multimedia. Leerlingen zijn eerder gemotiveerd als het werken met het lesmateriaal geen onnodige barrières opwerpt. Daarom hebben we bij De wereld van extra aandacht besteed aan de kwaliteit van de leerteksten en de opdrachten. Zo bevat de methode vragen die naast geografische kennis óók aandacht besteden aan het begrijpend lezen. Natuurlijk ondersteunt de methode het leren door een frisse en ruim opgezette vormgeving die niet afleidt.

Relevante invalshoeken en werkvormen

De wereld van is een moderne methode waar veel aandacht is voor de relevantie van het vak en de laatste didactische inzichten. Het materiaal helpt je om leerlingen na te laten nadenken over hun toekomst en die van de aarde, zonder daarbij expliciete standpunten of voorkeuren te benoemen.

Aardrijkskunde: op naar de toekomst!

Aardrijkskunde draagt bij aan burgerschapsvorming en duurzame ontwikkeling. Het vak gaat over verandering van gebieden en complexe processen in de wereld van nu. Veel van die ontwikkelingen houden je leerlingen bezig. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatmarsen waar veel jongeren hun zorgen over de toekomst kenbaar maakten. Jouw vak kan leerlingen helpen om die ontwikkelingen te begrijpen en een alternatieve toekomst te bedenken. Met De wereld van beschik je over lesmateriaal waarmee burgerschap en duurzaamheid in de klas aan de orde kunnen komen.

Oriëntatie en vraagstukken

Nieuw in de methode is een uitgebreide ‘Oriëntatie’ op het thema van het hoofdstuk. Dat gebeurt met een inspirerend introductiefilmpje en met een eerste paragraaf die speciaal ontworpen is om leerlingen voor het onderwerp te enthousiasmeren.

Op onderzoek!

De wereld van is een methode waar volop aandacht is voor onderzoeks- en informatievaardigheden. Dat blijkt uit de vele atlas- en online opdrachten. Er is een aparte leerlijn voor de vakvaardigheden. Het ‘practicum’ is een paragraaf waar leerlingen zelf onderzoeksvaardigheden oefenen. In de vwo/gymnasium editie is een aparte onderzoeksparagraaf opgenomen voor extra uitdaging en verdieping.

Naar de regio

De wereld van gaat niet uit van één specifieke regio in een hoofdstuk. In de basisparagrafen worden ontwikkelingen en processen toegelicht met voorbeelden uit verschillende regio’s. In de regio-paragrafen ligt meer focus op één regio, waarbij altijd gezocht is naar een zinvol contrast tussen de beide regioparagrafen in een hoofdstuk. Bij het behandelen van regio’s hebben de auteurs extra gelet op het voorkomen van stereotype weergaven en kenmerken.

Ondersteuning voor jou

Natuurlijk zit er bij De wereld van een compleet pakket aan docentenondersteuning.

Toetsen

Bij de methode worden twee soorten toetsen aangeboden: tussentoetsen en eindtoetsen. Beide toetsen vind je als PDF en Word-bestand bij het docentenmateriaal. Je kunt dus zelf aanvullingen of wijzigingen aanbrengen in het toetsmateriaal. Bij elke toets hoort een toetsmatrijs en een antwoordmodel. De eindtoetsen bevragen alle basisstof van het hoofdstuk. Per hoofdstuk zijn er twee eindtoetsen (een A en een B-versie). Eindtoetsen worden ook als digitale toets in Quayn (WinToets) aangeboden.

PowerPoints

Bij elk hoofdstuk is er een PowerPointpresentatie met de belangrijkste stof uit het betreffende hoofdstuk. Aan de hand van de bronnen komen de belangrijkste begrippen en geografische regels aan de orde. Op deze manier heb je de rode draad van het hoofdstuk en deze kun je eenvoudig als basis voor je lessen gebruiken (en desgewenst aanpassen met eigen materiaal).

Bronnenbank

Naast de PowerPoints vind je in de docentenomgeving ook een bronnenbank met de belangrijkste bronnen uit de methode zoals kaarten en diagrammen.

Storymaps

Bij de ‘vraagstuk’-paragraaf is een Storymap ontwikkeld. Daarmee kun je het onderwerp op een alternatieve manier verwerken. Een Storymap is een manier om een verhaal te vertellen met gebruikmaking van kaartmateriaal, teksten en beelden. De opdrachten in de Storymap bereiden net als de opdrachten in het boek voor op een afrondend gesprek in de rubriek ’botsende belangen’.

Topografie

Bij elk hoofdstuk wordt topografie aangeboden. Het betreft de basistopografie van Nederland, Europa en de wereld.

Docentenhandleiding

De docentenhandleiding van De wereld van bevat een verantwoording van de gemaakte keuzes en toelichting op de vakinhoudelijk en vakdidactische uitgangspunten van de methode. Om je te helpen bij het opstellen van je PTO hebben we modellen en leerstofoverzichten opgenomen.

Docentendashboard

In de online leeromgeving krijgen leerlingen en docenten inzicht in de voortgang en resultaten. De overzichtelijke dashboards helpen je om op basis van inzicht gerichte didactische interventies te doen. Leerlingen kunnen op paragraafniveau zien welke onderdelen zij hebben afgerond en hoe hun leerproces vordert. Docenten kunnen de resultaten van individuele leerlingen volgen en inzicht krijgen in welke opdrachten relatief goed of slecht zijn gemaakt.

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Mevrouw Lussing KSG de Breul

"Mooie methode, snelle ontwikkelingen, differentiatie & service. Vooral de bereikbaarheid via de chatfunctie, jullie reageren echt snel een oplossingsgericht."

Dhr. Boekelman De Nieuwe Veste

"Malmberg denkt mee met de docent. Ik zie jullie lesmethodes alleen maar beter en mooier worden."

Dhr. Koningsveld Het Bouwens

"Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze vernieuwde methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
← Terug naar Voorbereiden

De wereld van zelf beoordelen

Heb je een goed gevoel bij De wereld van en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

Ervaar zelf de mogelijkheden van De wereld van

Om te ontdekken of De wereld van bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Download de checklist

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Wat vinden andere scholen van De wereld van?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met De wereld van. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Referentieschool

"Mooi, overzichtelijk"

Mevrouw J. Poker

Mevrouw J. Poker

Referentieschool

“De thema’s in de onderbouw sluiten aan op de examenonderwerpen.”

Referentieschool

“Een mooi evenwicht tussen online en boek.”

Probeer De wereld van gratis uitbij jou in de klas

Om te ontdekken of De wereld van past bij jouw school, kun je de methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal kun je aan de slag met al het benodigde materiaal om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

Eerst de methode ontdekken

Kom alles te weten over De wereld van. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op De wereld van.

← Terug naar Ontdekken

Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met De wereld van.

Ga je aan de slag met De wereld van?

Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode aardrijkskunde: De wereld van! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat De wereld van het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

46
1 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Handboek
  • Werkboek

 

37
6 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Handboek
  • Werkboek

De materialen van De wereld van bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

  • Alles klaarzetten
  • Jaarplanning maken
  • Methode training
  • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Wat vinden andere scholen van De wereld van?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met De wereld van. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Referentieschool

"Mooi, overzichtelijk"

Mevrouw J. Poker

Mevrouw J. Poker

Referentieschool

“De thema’s in de onderbouw sluiten aan op de examenonderwerpen.”

Referentieschool

“Een mooi evenwicht tussen online en boek.”

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak aardrijkskunde. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Eerst even proefdraaien? Dat kan!

Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit deze methode

Bekijk tips en inspiratie om De wereld van optimaal te gebruiken.

Haal alles uit De wereld van

Kies je voor De wereld van? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak aardrijkskunde. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

We helpen je graag met de laatste vragen over De wereld van.
← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab