De wereld van

De wereld van

Met jouw fantastische vak maak jij je leerlingen wegwijs in onze steeds veranderende wereld. De wereld van ondersteunt je daarbij. De compleet vernieuwde methode combineert passie voor aardrijkskunde met structuur, flexibiliteit en uitdaging. Dat helpt jouw leerlingen om de wereld te begrijpen, te verklaren en misschien wel te veranderen!

Naar de docentenwebshop

 • Een methode met veel keuzevrijheid
 • Inspirerende aardrijkskunde
 • Fijn lesgeven en succesvol leren

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

De wereld van is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is actueel, flexibel, inspirerend en uitdagend. MAX methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we je de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken & Wegen

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor De wereld van te kiezen

Een methode met veel keuzevrijheid

De wereld van biedt compacte basisparagrafen en een gevarieerde keuze aan materiaal om kennis en vaardigheden toe te passen en te verdiepen. Jij kiest zélf wat je wel en niet doet.

Inspirerende aardrijkskunde

Met goed gekozen, betekenisvolle geografische beelden en een rijk aanbod aan multimedia ondersteunt De wereld van jou bij het overbrengen van je enthousiasme voor je vak.

Fijn lesgeven en succesvol leren

Met De wereld van kun je alle facetten van het lesgeven efficiënt beheren, keuzes maken en differentiëren. Natuurlijk is er voor jou een compleet docentenpakket!

Duik dieper in De wereld van

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Opbouw en structuur

De wereld van is een zeer gestructureerde methode. Dat maakt het mogelijk flexibel met het lesmateriaal om te gaan. De methode geeft je veel keuzevrijheid. is een zeer gestructureerde methode. Dat maakt het mogelijk flexibel met het lesmateriaal om te gaan. De structuur zit ‘m in de concept-context benadering én in de concentrische opzet. Natuurlijk wordt de structuur ondersteund door een aantrekkelijke en ruim opgezette vormgeving!

Concept-context methode

In de basisparagrafen staan de geografische concepten, modellen, zienswijzen en begrippen. In de toepassingsparagrafen worden de concepten – in samenhang – toegepast in contexten zoals regio’s en ruimtelijke vraagstukken.

Concentrische methode

In de onderbouw wordt de lesstof concentrisch opgebouwd. In elk leerjaar worden vier domeinen uit de aardrijkskunde behandeld. In de onderbouw wordt leerstof uit deze domeinen jaarlijks herhaald en verdiept.

Leerdoelen

De structuur wordt ondersteund door helder geformuleerde leerdoelen. Leerlingen weten hiermee wat van ze verwacht wordt. De leerdoelen zijn ook de basis voor alle andere onderdelen, zoals de oefentoetsen en de proefwerken.

VMBO basis-kader editie

De bestaande 1.1 versie van De wereld van voor basis-kader wordt op een later moment vernieuwd.

Didactiek en differentiatie

De wereld van bevat een grote variatie aan (activerende) werkvormen en opdrachten. Je hebt als docent volop vrijheid door de ruime keuze in de ‘toepassingsparagrafen’.

Differentiatie VMBO en havo-vwo

De differentiatie tussen de niveaus in De wereld van vind je in de opdrachten. De vwo/gymnasium editie heeft een extra keuzeparagraaf 'wetenschap'. Daarin combineren leerlingen de basiskennis met inzichten en werkwijzen uit de wetenschap.

Botsende belangen

In de botsende belangen-paragraaf gaan de leerlingen de basisstof toepassen op een actueel vraagstuk. Deze activerende werkvorm zorgt voor afwisseling en extra betrokkenheid.

Tweetalig onderwijs

De wereld van heeft een Engelstalige editie voor scholen die TTO aanbieden. De editie is een vertaling van de havo/vwo editie met als extra de wetenschapsparagraaf uit de vwo-gymnasium editie.

Online Test jezelf

Met de online Test jezelf oefentoets kunnen leerlingen controleren of ze de theorie en begrippen onder de knie hebben. Als je fouten maakt, krijg je automatisch nieuwe vragen aangeboden. Er is een Test jezelf bij elke basisparagraaf.

Online Oefentoets

Aan de hand van een set gesloten vragen per hoofdstuk kunnen leerlingen nagaan of ze de theorie van het hele hoofdstuk beheersen.

Online Flitskaarten

De flitskaarten zijn een beproefd middel om begrippen te trainen.

Een inspirerende en motiverende methode

Als docent weet je als geen ander hoe je leerlingen moet enthousiasmeren en motiveren voor je prachtige vak. De wereld van ondersteunt je daarbij.

Aansprekende afbeeldingen

Bij het ontwikkelen van de methode is gezocht naar afbeeldingen die geografische invalshoeken op een aantrekkelijke manier weergeven. Daarbij proberen we stereotyperingen te vermijden.

Meester Hidde legt het uit

Elk hoofdstuk begint met een introductiefilmpje opgenomen waar op een vrolijke manier de inhoud van het hoofdstuk wordt gepresenteerd. Meester Hidde is een bekende docent die in zijn lessen veel gebruik maakt van moderne media. Samen met hem breiden we dit aanbod in de toekomst verder uit.

Storymaps

In een Storymap gaan de leerlingen met een actuele casus een online onderzoeksopdracht doen. In de opdracht komt de basisstof uit het hoofdstuk aan bod en gebruiken je leerlingen kaarten en digitale bronnen.

Animaties

In de online leeromgeving vind je animaties die complexe verschijnselen op een duidelijke manier nog een keer uitleggen.

Begrijpelijk, overzichtelijk en duidelijk

Leerlingen zijn eerder gemotiveerd als het lesmateriaal geen onnodige barrières opwerpt. Zo bevat de methode vragen die naast geografische kennis óók aandacht besteden aan het begrijpend lezen. De methode ondersteunt het leren door een aantrekkelijke en overzichtelijke vormgeving die niet afleidt.

Relevante invalshoeken en werkvormen

De wereld van is een moderne methode waar veel aandacht is voor de relevantie van het vak en de laatste didactische inzichten. Het materiaal helpt je om leerlingen na te laten nadenken over hun toekomst en die van de aarde, zonder daarbij expliciete standpunten of voorkeuren te benoemen.

Aardrijkskunde: op naar de toekomst!

Aardrijkskunde draagt bij aan burgerschapsvorming en duurzame ontwikkeling. Het vak gaat over verandering van gebieden en complexe processen in de wereld van nu. Jouw vak kan leerlingen helpen om die ontwikkelingen te begrijpen na te denken over de toekomst. De methode biedt hiervoor meerdere aanknopingspunten.

Op onderzoek!

De wereld van is een methode waar volop aandacht is voor onderzoeks- en informatievaardigheden. Dat blijkt uit de vele atlas- en online opdrachten en het ‘practicum’. Er is een aparte leerlijn voor de vakvaardigheden. In de vwo/gymnasium editie is een onderzoeksparagraaf opgenomen voor extra uitdaging.

Naar de regio

In de basisparagrafen worden ontwikkelingen en processen toegelicht met voorbeelden uit verschillende regio’s. In de regio-paragrafen ligt de focus op één regio. Bij het behandelen van regio’s hebben de auteurs extra gelet op het voorkomen van stereotype weergaven en kenmerken.

Ondersteuning voor jou

Natuurlijk zit er bij De wereld van een compleet pakket aan docentenondersteuning.

Toetsen

Bij de methode bevat tussentoetsen en eindtoetsen. Bij elke toets hoort een toetsmatrijs en een antwoordmodel. De eindtoetsen bevragen alle basisstof van het hoofdstuk. Alle toetsen worden in Word aangeboden, de eindtoetsen ook als digitale toets in Quayn (WinToets).

PowerPoints

Bij elk hoofdstuk is er een kant-en-klare presentatie. Je kunt de presentaties gebruiken als basis voor je lessen of desgewenst aanpassen met eigen materiaal.

Bronnenbank

De docentenomgeving bevat ook een bronnenbank met de belangrijkste bronnen zoals kaarten en diagrammen.

Storymaps

Bij de ‘vraagstuk’-paragraaf is een Storymap ontwikkeld. Daarmee kun je het onderwerp op een alternatieve manier verwerken. Een Storymap is een manier om een verhaal te vertellen met gebruikmaking van kaartmateriaal, teksten en beelden. De opdrachten in de Storymap bereiden net als de opdrachten in het boek voor op een afrondend gesprek in de rubriek ’botsende belangen’.

Topografie

Bij elk hoofdstuk wordt topografie aangeboden. Het betreft de basistopografie van Nederland, Europa en de wereld.

Docentenhandleiding

De docentenhandleiding van De wereld van bevat een verantwoording van de gemaakte keuzes en toelichting op de vakinhoudelijk en vakdidactische uitgangspunten van de methode. Om je te helpen bij het opstellen van je PTO hebben we modellen en leerstofoverzichten opgenomen.

Docentendashboard

In de online leeromgeving krijgen leerlingen en docenten inzicht in de voortgang en resultaten. De overzichtelijke dashboards helpen je om op basis van inzicht gerichte didactische interventies te doen.

De online leeromgeving bij De wereld van

De wereld van is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

 • Bepaal zelf de mix tussen online en offline lesgeven
 • Test jezelf: controleren in hoeverre de leerling de theorie en begrippen onder de knie heeft
 • Up-to-date lesmateriaal
 • Docentendashboard

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving

Blader online door de boeken:

Benieuwd hoe het lesmateriaal van De wereld van eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak

Of bekijk eerst het beoordelingsmateriaal.

← Terug naar Voorbereiden

Probeer De wereld van gratis uit

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Download de checklist

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Wat vinden andere scholen van De wereld van?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met De wereld van. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Referentieschool

"Mooi, overzichtelijk"

Mevrouw J. Poker

Mevrouw J. Poker

Referentieschool

“De thema’s in de onderbouw sluiten aan op de examenonderwerpen.”

Referentieschool

“Een mooi evenwicht tussen online en boek.”

Probeer De wereld van gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of De wereld van past bij jouw school, kun je de methode gratis uitproberen.
Met het beoordelingsmateriaal kun je aan de slag met al het benodigde materiaal om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met De wereld van?

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

48
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Handboek
 • Werkboek

 

38 ,50
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Handboek
 • Werkboek

De materialen van De wereld van bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Wat vinden andere scholen van De wereld van?

Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met De wereld van. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

Bel of mail een referentieschool

Referentieschool

"Mooi, overzichtelijk"

Mevrouw J. Poker

Mevrouw J. Poker

Referentieschool

“De thema’s in de onderbouw sluiten aan op de examenonderwerpen.”

Referentieschool

“Een mooi evenwicht tussen online en boek.”

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak aardrijkskunde. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit De wereld van

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak aardrijkskunde. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab