Arctic Explorer

Arctic Explorer

Met het Arctic Explorer lesmateriaal voor basisonderwijs groep 7 & 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs ga je via virtual reality (VR) op reis in je eigen klaslokaal. Je ziet met eigen ogen wat er op dit moment gebeurt met het ijs, de gletsjers en de dieren. Én ontdekt wat we kunnen doen om dit prachtige gebied te redden.

Step into the Arctic

De aarde warmt langzaam op. Klimaatverandering noemen we dat. Een groot probleem dat nergens zo goed zichtbaar is als op de Noordpool. Malmberg heeft samen met partners Prowise, Heutink, Wereld Natuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, ministerie OCW, iFund, Emotion en Greenpeace de handen ineengeslagen. Stichting Arctic Explorer zet zich in voor natuurbehoud en duurzaamheid door het verzorgen van klimaateducatie in Nederland. Doel is om leerlingen bewust te maken van wat er op 3000km van hun school afspeelt.

Blijf op de hoogte!

Al 5.000 kinderen zijn op expeditie geweest met Arctic Explorer. Geweldig! Al betekent dat wel dat we door onze voorraad VR-brillen heen zijn. Maar goed nieuws: ook volgend schooljaar kunnen jij en je klas gewoon op avontuur. 

Binnenkort reist het expeditieteam opnieuw af naar het arctische gebied tijdens de SEES expeditie. Dus vullen we het Arctic Explorer-lespakket aan met nieuwe beelden en verhalen, speciaal voor leerlingen in het basis en voortgezet onderwijs. Wil jij als eerste horen wanneer de lessen weer te bestellen zijn? Laat dan hier je gegevens achter.

Basisonderwijs

Het lespakket voor groep 7 & 8 bevat vervangende lessen die aansluiten bij de methode Naut, Meander en Brandaan. Het lespakket is ook heel goed in te zetten als je werkt met andere methodes.

Download het lespakket voor groep 7 en 8

Vergeet ook niet de bijbehorende VR-brillen te bestellen!

Voortgezet onderwijs

Het lespakket voor de onderbouw bevat vervangende lessen bij de methodes De wereld van en Humboldt (aardrijkskunde), Nova (nask) en Biologie voor jou. Het lespakket is ook heel goed in te zetten als je werkt met andere methodes.

Download het lespakket voor VO-onderbouw

Vergeet ook niet de bijbehorende VR-brillen te bestellen!

VR-brillen

Met speciale camera’s leggen we het arctische gebied in 360 graden vast. In plaats van een lens, hebben deze camera’s tot wel zes lenzen. Super gaaf, want met een VR-bril kun je zo het arctische landschap beleven alsof je er zelf in staat!

Het Arctic Explorer lespakket geeft een unieke VR-expeditiebeleving in het klaslokaal. De gratis VR-brillen zijn te bestellen via Heutink.

VR-brillen bestellen Instructie gebruik VR-brillen

Meer weten?

Heb je vragen over de uitdagingen voor het basisonderwijs? Neem contact op met Daisy van Bijsterveld.

Heb je vragen over de lessen voor het voortgezet onderwijs? Neem contact op met Judith van der Veeken.

Heb je vragen over de VR-brillen? Neem contact op met Tom Rolefes van Heutink.

Wil je meer weten over Arctic Explorer? Bezoek dan de website van het project.

Ga naar www.arcticexplorer.nl

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Arctic Explorer: