Arctic Explorer

Arctic Explorer

Met het Arctic Explorer lesmateriaal voor basisonderwijs groep 7 & 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs ga je via virtual reality (VR) op reis in je eigen klaslokaal. Je ziet met eigen ogen wat er op dit moment gebeurt met het ijs, de gletsjers en de dieren. Én ontdekt wat we kunnen doen om dit prachtige gebied te redden.

Step into the Arctic

De aarde warmt langzaam op. Klimaatverandering noemen we dat. Een groot probleem dat nergens zo goed zichtbaar is als op de Noordpool. Malmberg heeft samen met partners Prowise, Heutink, Wereld Natuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, ministerie OCW, iFund, Emotion en Greenpeace de handen ineengeslagen. Stichting Arctic Explorer zet zich in voor natuurbehoud en duurzaamheid door het verzorgen van klimaateducatie in Nederland. Doel is om leerlingen bewust te maken van wat er op 3000km van hun school afspeelt.

Al 5.000 kinderen zijn op expeditie geweest met Arctic Explorer. Geweldig! Ook dit schooljaar kunnen jij en je klas gewoon op avontuur. In juli is het expeditieteam namelijk afgereisd naar Spitsbergen, een eilandgroep dichtbij de Noordpool. Met een 360-gradencamera is daar de omgeving gefilmd. De Arctic Explorer-lespakketten zijn aangevuld met nieuwe beelden en verhalen, speciaal voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Bestel hieronder de lespakketten.

Basisonderwijs

Het lespakket voor groep 7 & 8 bevat vervangende lessen die aansluiten bij de methode Naut, Meander en Brandaan. Het lespakket is ook heel goed in te zetten als je werkt met andere methodes.

Download het lespakket voor groep 7 en 8

Vergeet ook de bijbehorende VR-beleving niet!
Scroll hiervoor verder op deze pagina.

Voortgezet onderwijs

Het lespakket voor de onderbouw bevat vervangende lessen bij de methodes De wereld van en Humboldt (aardrijkskunde), Nova (nask) en Biologie voor jou. Het lespakket is ook heel goed in te zetten als je werkt met andere methodes.

Download het lespakket voor VO-onderbouw

Vergeet ook de bijbehorende VR-beleving niet!
Scroll hiervoor verder op deze pagina.

VR-beleving

Met speciale camera’s leggen we het arctische gebied in 360 graden vast. In plaats van één lens, hebben deze camera’s tot wel zes lenzen. Supergaaf, want zo kun je het arctische landschap beleven alsof je er zelf bent!

Ook op VR-expeditie in je klaslokaal? Vergeet dan niet de gratis bijbehorende VR-brillen te bestellen. Lees hier hoe de VR-brillen werken. Let op: gebruik je iOS of wil je de filmpjes direct op laptop of smartphone bekijken? Dan heb je geen brillen nodig en kan jouw VR-beleving direct beginnen. Dat werkt zo.

VR-brillen bestellen Instructie VR-beleving

Meer weten?

Heb je vragen over de uitdagingen voor het basisonderwijs? Neem contact op met Daisy van Bijsterveld.

Heb je vragen over de lessen voor het voortgezet onderwijs? Neem contact op met Judith van der Veeken.

Heb je vragen over de VR-brillen? Neem contact op met Tom Rolefes van Heutink.

Wil je meer weten over Arctic Explorer? Bezoek dan de website van het project.

Ga naar www.arcticexplorer.nl

In het nieuws

Tom reisde met een groep wetenschappers naar Spitsbergen, een eilandengroep dichtbij de Noordpool. Met een 360-gradencamera filmde hij daar de omgeving.

Jeugdjournaal

Neem ook een kijkje op het Arctic Explorer YouTube kanaal. Daar kun je de beelden bekijken, welke gemaakt zijn door het expeditieteam in Spitsbergen.

Youtube kanaal

Deze zomer voer een schip met vijftig wetenschappers en evenzoveel toeristen rond Spitsbergen om het veranderende klimaat te onderzoeken.

Artikel Trouw

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Arctic Explorer: