Thema's Burgerschap

Thema's Burgerschap

Als docent burgerschap mbo wil je natuurlijk werken met de meest actuele materialen. Dat kan met de methode Thema’s Burgerschap. In de methode, online leeromgeving én de boeken vind je elk jaar actuele opdrachten. Dit schooljaar over onder andere ChatGPT, de SIRE-campagne over polarisatie, stagediscriminatie, geldproblemen bij mbo’ers en nog veel meer. De methode wordt ieder jaar opnieuw geactualiseerd. Studenten herkennen de actuele onderwerpen en gaan daardoor sneller in de ‘aan'-stand.

Naar de webshop

  • Altijd actueel en aansluitend op de belevingswereld van de student
  • Zorgeloos lesgeven, dankzij inzicht, overzicht en veel extra ondersteunend materiaal
  • Flexibel inzetbaar dankzij een volledig aanbod van online leeromgeving en boek

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methode
Thema’s Burgerschap mbo is er voor Entree-niveau 2 en niveau 3-4. De methode Thema’s Burgerschap is blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken of een combi van beide kunt hanteren. Als je kiest voor de digitale lesmethode kan de student in zijn of haar eigen tempo, thuis of op school, zelfstandig of begeleid, aan de slag.

Burgerschap 
Burgerschap draait om deelname aan de samenleving. Het belang daarvan wordt steeds beter onderkend. Burgerschap gaat over het functioneren in en (willen) bijdragen aan de democratische, pluriforme samenleving en aan de rechtsstaat. Kritisch denken, afgewogen keuzes maken, en aansluiten bij de leefwereld van de student zijn daarbij cruciaal.   

Hoe scoort je huidige methode?

Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Voldoet je huidige methode nog aan jouw behoeften en die van de studenten? Met het handige evaluatieformulier ontdek je snel of je op dit moment het maximale uit je onderwijskracht haalt. Meten is weten.

Download het evaluatieformulier

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de Routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen
om voor Thema’s Burgerschap te kiezen

Altijd actueel en aansluitend op de belevingswereld van de student

Een van de krachtige elementen van de methode is de aandacht voor actuele gebeurtenissen. Daarom passen we elk jaar de actueelopdrachten, de infographics en, waar nodig, de theorie aan. In de methode zijn veel mbo-beroepen verwerkt als voorbeeld waardoor de student makkelijker in de ‘aan’-stand gaat.

Zorgeloos lesgeven, dankzij inzicht, overzicht en veel extra ondersteunend materiaal

Speciaal voor docenten die werken met onze methode zijn er in de online leeromgeving veel extra materialen beschikbaar met een grote variëteit aan hulpmiddelen ter aanvulling op en verrijking van onze methodes. Daarnaast worden er regelmatig actuele lessen aangeboden via Onderwijs van Morgen.

Flexibel inzetbaar dankzij een volledig aanbod van online leeromgeving en boek

De methode Thema’s Burgerschap is blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken of een combi van beide kunt hanteren. Als je kiest voor de digitale lesmethode kan de student in zijn of haar eigen tempo, thuis of op school, zelfstandig of begeleid, aan de slag

Thema’s Burgerschap ontdekken in een paar stappen 

Thema’s Burgerschap mbo biedt de benodigde kennis en vaardigheden om kritisch te leren deelnemen aan de samenleving in 24 thema’s aan voor niveau 3-4 en in 12 thema’s voor Entree-niveau 2. De thema’s zijn verdeeld over de vier burgerschapsdimensies, aangevuld met onze ‘eigen’ dimensie digitaal burgerschap. De kritische denkvaardigheden komen in elk thema terug.    

De thema’s zijn steeds op dezelfde manier opgebouwd. We beginnen met een casus en een introductievraag, bedoeld als inleiding en om voorkennis te activeren. De theorie en de opdrachten wisselen elkaar af. Een thema eindigt met een portfolio-opdracht en een begrippenlijst.

De online leeromgeving

In deze introductievideo zie je de uitleg over de nieuwe online leeromgeving van Thema’s Burgerschap. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. 

Vraag een proeflicentie aan

Blader online door het proefhoofdstuk

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.
Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

← Terug naar Voorbereiden

Ervaar zelf de mogelijkheden van Thema's Burgerschap

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan 

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan. 

Vraag het beoordelingsmateriaal aan
Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met Thema's Burgerschap?

Prijzen en pakketinformatie

Als je gaat werken met Thema’s Burgerschap kies je voor een blended of volledig digitale methode.  
Benieuwd naar de opties en prijzen? Bekijk dan het overzicht.

Prijsoverzicht Thema’s Burgerschap

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar Thema’s Burgerschap? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag! 

De Overstapcoach helpt je bij:

  • Alles klaarzetten
  • Jaarplanning maken
  • Methode training
  • Starten met de methode
  • Extra trainingen

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak Nederlands. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Bezoek de website


Maak een afspraak met de accountmanager en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Onze accountmanagers staan voor je klaar op elk moment, wanneer het jou uitkomt. Bel gerust of maak eenvoudig een afspraak in de online agenda.

Plan een afspraak in

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit Thema's Burgerschap

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Beeld van start schooljaar checklist

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen, dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan. 

Webinars

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak Nederlands. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Bezoek de website

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab