Biologie voor jou

Biologie voor jou

Biologie is een vak om te ervaren, te beleven en te ontdekken! Het is overal om je heen. Al decennialang is Biologie voor jou de meest gebruikte methode voor het vak biologie. Geroemd om haar heldere structuur, duidelijke uitleg én mogelijkheden om zelfstandig te werken. De online leeromgeving biedt hierbij nóg meer ondersteuning, onder andere door feedback en oefentoetsen.

Naar de docentenwebshop

 • Samenhang in biologie zien
 • Met zelfvertrouwen het examen in
 • Uitdaging voor iedereen

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

Biologie voor jou is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor Biologie voor jou te kiezen

Samenhang in de biologie zien

Vernieuwende invalshoeken brengen biologie tot leven. In Samenhang gaan leerlingen aan de slag met vraagstukken uit beroepspraktijk en leefwereld. Leerlingen krijgen inzicht in de biologie als systeem en leren zo verbanden te leggen. Van klein naar groot, en andersom

Met zelfvertrouwen het examen in

Naast de bekende Examenopgaven, zowel op papier als digitaal, de nieuwe Examentrainer voor het aanleren van vaardigheden. Er is aandacht voor strategieën bij het beantwoorden van meerkeuzevragen en voor het formuleren bij open vragen.

Voldoende uitdaging met kennis-, inzichts- en plusopdrachten

Maak eenvoudig keuzes die passen bij jouw leerlingen door de verdeling van de opdrachten in Kennis en Inzicht. Extra uitdaging bieden de plusopdrachten en de Extra stof. Zo kun je differentiëren naar tempo en niveau.

Bekijk de brochure of de introductievideo

Biologie voor jou vmbo bovenbouw is vernieuwd. In de brochure krijg je op eenvoudige wijze een beeld van de vernieuwde methode. En in de introdcutievideo geven we je een eerste indruk van:

 • Hoe Biologie voor jou is opgebouwd
 • Waarom Biologie voor jou meer uitdaging biedt voor elke leerling 
 • Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Ben je benieuwd wat onze methode voor jou en jouw leerlingen kan betekenen of wil je een presentatie voor jouw vaksectie? Onze methodespecialisten helpen je graag.

Download de brochure

Maak een afspraak met de methodespecialist

Duik dieper in Biologie voor jou

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

De inhoud

Biologie voor jou is er voor vmbo bovenbouw in aparte versies voor vmbo b, k en gt. De afgestemde thema-indeling maakt het werken in gemengde klassen makkelijker. De schoolexamenstof wordt zoveel mogelijk in klas 3 behandeld, zodat er genoeg tijd is voor examenvoorbereiding in klas 4. 

Thema’s klas 3: 

 • Organen en cellen
 • Voortplanting en seksualiteit
 • Erfelijkheid en evolutie (alleen voor vmbo kader en gt)
 • Ordening
 • Stevigheid en beweging
 • Ecologie
 • Duurzaam leven
 • Gedrag (alleen voor vmbo gt)

Thema’s klas 4: 

 • Planten
 • Regeling
 • Zintuigen
 • Voeding en vertering
 • Transport en afweer
 • Gaswisseling en uitscheiding

Opbouw en structuur

De helderde didactische opbouw stimuleert je leerlingen tot zelfstandig werken. De leerdoelen vormen de ruggengraat van de methode. In handige overzichten vind je de leerdoelen bij de theorie en opdrachten. De opdrachten zijn ingedeeld in Kennis en Inzicht. Zodat jij en je leerlingen weten wat jullie kunnen verwachten. 

Elk thema bevat vaste componenten: Introductie, Basisstof, Extra stof (digitaal), Onderzoek, Afsluiting en Examenopgaven. De basisstof is bedoeld voor alle leerlingen. Met Extra stof bied je leerlingen, die meer aan kunnen, nieuwsgierig zijn of tijd over hebben, verbreding of verdieping.  

In Onderzoek worden stapsgewijs onderzoeksvaardigheden aangeleerd en vind je de practica overzichtelijk bij elkaar. Elk thema wordt afgesloten met een Afsluiting met een samenvatting in het boek en een Oefentoets in de online leeromgeving. 

Differentiëren naar tempo en niveau

Biologie voor jou is uitdagend voor elke leerling. Elke Basisstof bevat plusopdrachten en bij elk Thema wordt Extra stof aangeboden, zowel verdiepend als verbredend. Zo kun je nieuwsgierige of snelle leerlingen uitdagen op hun eigen niveau. 

In de online leeromgeving kunnen je leerlingen bij de stof van alle leerjaren en niveaus. Dat maakt het mogelijk om individuele leerlingen of groepen op een hoger of lager niveau te laten werken. 

Inspiratie voor levendige en gevarieerde lessen 

Weten wat er speelt in het Biologie-onderwijs? Dieper ingaan op een specifiek onderwerp of op de actualiteit? Via De Docent op onderwijsvanmorgen.nl vind je elke twee weken nieuwe artikelen en opdrachten. Er zijn bijvoorbeeld puzzels, actuele opdrachten bij het nieuws en opdrachten bij video’s.  

Toetsen

Of je nu op papier of digitaal wilt toetsen, met de toetsen van Biologie voor jou kan het allebei. Je vindt de toetsen in de online docentenomgeving. De toetsen sluiten qua vorm en inhoud aan op het centraal examen.  

Bij de toetsen is een toetsmatrijs beschikbaar. Hierin kun je snel zien of de toets alles dekt wat je belangrijk vindt. Zo niet, dan kun je de toetsen zelf aanpassen. De toetsen worden aangeboden in Word en Quayn. 

Digitale extra’s 

Met de online leeromgeving krijgen leerlingen en docenten meer inzicht in het leerproces van de leerling. Ook kunnen leerlingen digitaal extra oefen- en toetsmateriaal vinden:

 • Flitskaarten, om begrippen te oefenen;
 • Test jezelf aan het einde van elke Basisstof, om de kennis van de Basisstof te checken
 • Oefentoets aan het einde van een thema, adaptief samengesteld uit de Test jezelf om je kennis van het hele thema te checken

Digitale extra’s

Met de online leeromgeving krijgen leerlingen en docenten meer inzicht in het leerproces van de leerling. Ook kunnen leerlingen digitaal extra oefen- en toetsmateriaal vinden:

 • Flitskaarten, om begrippen te oefenen;
 • Test jezelf aan het einde van elke Basisstof, om de kennis van de Basisstof te checken
 • Oefentoets aan het einde van een thema, adaptief samengesteld uit de Test jezelf om je kennis van het hele thema te checken

De online leeromgeving bij Biologie voor jou

Biologie voor jou is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

 • Bepaal zelf de mix tussen online en offline leren
 • Leerlingen kunnen begrippen leren en zichzelf overhoren met de Flitskaarten
 • Oefenen voor toetsen met de Test jezelf, Oefentoets, Diagnostische toets of Examenopgaven
 • Voortgang van de leerlingen volg je met het overzichtelijke dashboard

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving Meer over MAX

Blader online door de boeken…

Bekijk de bladerboeken hieronder. Met geeltjes zijn de veranderingen en vernieuwingen aangegeven.

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

← Terug naar Voorbereiden

Ervaar zelf de mogelijkheden van Biologie voor jou

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak

Docenten aan het woord

De opbouw zit goed in elkaar, kinderen kunnen op meerdere manieren oefenen om zich voor te bereiden op een toets.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Docenten aan het woord

Overzichtelijk en ik weet dat alle eindtermen die ik moet halen afgedekt zijn in de methode.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Referentieschool

“Goede indeling, goed gestelde vragen. Blij dat er examenvragen zijn bijgekomen.”

Referentieschool

“Voor elk niveau een eigen boek.”

Referentieschool

"Voldoet aan de kerndoelen en sluit goed aan op het eindexamen, ook de nieuwe examentrainer is prettig voor de kinderen."

Probeer Biologie voor jou gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Biologie voor jou past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met Biologie voor jou?

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

54 ,75
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

42 ,25
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Biologie voor jou bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Docenten aan het woord

De opbouw zit goed in elkaar, kinderen kunnen op meerdere manieren oefenen om zich voor te bereiden op een toets.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Docenten aan het woord

Overzichtelijk en ik weet dat alle eindtermen die ik moet halen afgedekt zijn in de methode.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Referentieschool

“Goede indeling, goed gestelde vragen. Blij dat er examenvragen zijn bijgekomen.”

Referentieschool

“Voor elk niveau een eigen boek.”

Referentieschool

"Voldoet aan de kerndoelen en sluit goed aan op het eindexamen, ook de nieuwe examentrainer is prettig voor de kinderen."

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak biologie. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit Biologie voor jou

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Beeld van start schooljaar checklist

Leraren in overleg tijdens een training

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak biologie. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Bezoek de website

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab