Biologie voor jou

Biologie voor jou

Biologie is een vak om te ervaren, te beleven en te ontdekken! Het is overal om je heen. Al decennialang is Biologie voor jou de meest gebruikte methode voor het vak biologie. Geroemd om haar heldere structuur, duidelijke uitleg én mogelijkheden om zelfstandig te werken. De online leeromgeving biedt hierbij nóg meer ondersteuning, onder andere door feedback en oefentoetsen.

Naar de webshop

 • Samenhang in biologie zien
 • Met zelfvertrouwen het examen in
 • Voldoende uitdaging met kennis-, inzichts- en plusopdrachten

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Over onze methodes

Biologie voor jou is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Biologie voor jou meteen ontdekken?

Onze methode Biologie voor jou staat voor het mooie van het vak biologie. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Biologie voor jou ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode biologie en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Biologie voor jou de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Biologie voor jou te kiezen

Samenhang in de biologie zien

Vernieuwende invalshoeken brengen biologie tot leven. In Samenhang gaan leerlingen aan de slag met vraagstukken uit beroepspraktijk en leefwereld. Leerlingen krijgen inzicht in de biologie als systeem en leren zo verbanden te leggen. Van klein naar groot, en andersom.

Met zelfvertrouwen het examen in

Naast de bekende Examenopgaven, zowel op papier als digitaal, de nieuwe Examentrainer voor het aanleren van vaardigheden. Er is aandacht voor strategieën bij het beantwoorden van meerkeuzevragen en voor het formuleren bij open vragen. Vanaf klas 3 in de onlineleeromgeving en in klas 4 ook in het boek.

Voldoende uitdaging met kennis-, inzichts- en plusopdrachten

De opdrachten in Biologie voor jou zijn verdeeld in kennis en inzicht. De kennisopdrachten liggen op het taxonomieniveau onthouden en begrijpen. De inzichtsopdrachten juist op het taxonomieniveau toepassen en analyseren. Bij elk thema worden ook extra stof en plusopdrachten aangeboden. Zo kun je differentiëren naar tempo en niveau.

Bekijk de brochure of de introductievideo

Biologie voor jou vmbo bovenbouw is vernieuwd. In de brochure krijg je op eenvoudige wijze een beeld van de vernieuwde methode. En in de introdcutievideo geven we je een eerste indruk van:

 • Hoe Biologie voor jou is opgebouwd
 • Waarom Biologie voor jou meer uitdaging biedt voor elke leerling 
 • Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Ben je benieuwd wat onze methode voor jou en jouw leerlingen kan betekenen of wil je een presentatie voor jouw vaksectie? Onze methodespecialisten helpen je graag.

Download de brochure Maak een afspraak met de methodespecialist

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Biologie voor jou eruitziet?

Bekijk de bladerboeken hieronder. Met geeltjes zijn de veranderingen en vernieuwingen aangegeven.

De online leeromgeving bij Biologie voor jou

Biologie voor jou is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

 • Bepaal zelf de mix tussen online en offline leren
 • Leerlingen kunnen begrippen leren en zichzelf overhoren met de Flitskaarten
 • Oefenen voor toetsen met de Test jezelf, Oefentoets, Diagnostische toets of Examenopgaven
 • Voortgang van de leerlingen volg je met het overzichtelijke dashboard

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving Meer over MAX

Duik dieper in Biologie voor jou

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Opbouw en structuur

Thema's

Bekijk een overzicht van de thema’s in leerjaar 3 en 4. 

GT K B
Leerjaar 3
Thema Deel 3A
1 Organen en cellen Organen en cellen Organen en cellen
2 Voortplanting en seksualiteit Voortplanting en seksualiteit Voortplanting en seksualiteit
3 Erfelijkheid en evolutie Erfelijkheid en evolutie x
4 Ordening Ordening Ordening
Deel 3B
5 Stevigheid en beweging Stevigheid en beweging Stevigheid en beweging
6 Ecologie Ecologie Ecologie
7 Duurzaam leven Duurzaam leven Duurzaam leven
8 Gedrag x x
Leerjaar 4
Deel 4A
9 Planten Planten Planten
10 Regeling Regeling Regeling
11 Zintuigen Zintuigen Zintuigen
Deel 4B
12 Voeding en vertering Voeding en vertering Voeding en vertering
13 Transport en afweer Transport en afweer Transport en afweer
14 Gaswisseling en uitscheiding Gaswisseling en uitscheiding Gaswisseling en uitscheiding

Opbouw van een thema's

De leerstof is verdeeld in thema’s (hoofdstukken). De thema’s zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen: 

 • Introductie
 • Basisstof
 • Extra stof digitaal
 • Onderzoek
 • Afsluiting
 • Examenopgaven

Differentiëren naar tempo en niveau

Met extra stof en plus opdrachten kun je nieuwsgierige en snelle leerlingen verder uitdagen. De theorie en opdrachten wisselen elkaar  af. De opdrachten zijn op het niveau van onthouden, begrijpen, toepassen en analyseren.

Ook handig: via de online leeromgeving hebben leerlingen toegang tot alle niveaus en leerjaren. Dat maakt het mogelijk om individuele leerlingen of groepen op een hoger of lager niveau te laten werken. Alvast aan de slag met een hoger niveau of in een ander leerjaar is dus mogelijk.

Toetsen

De toetslijn bij Biologie voor jou is vernieuwd. De toetsen zijn uitdagender en sluiten qua vorm en inhoud beter aan bij het examen. In elke toets vind je een of meer clusters met vragen gecentreerd  rond een context. Dat kan een leefwereldcontext zijn, een beroepscontext of een wetenschappelijke context. Daarmee sluiten de toetsen aan op wat leerlingen krijgen in de les en worden de leerlingen goed voorbereid op het examen. Ook bevatten de toetsen meer open vragen en sluit de formulering beter aan bij het examen.

Je vindt de toetsen in de online docentenomgeving. Bij elk thema is er een A- en een B-versie geschikt om in één lesuur af te nemen. De toetsen bevatten vragen voor ongeveer 40 minuten. Bij de toetsen is een toetsmatrijs beschikbaar. Hierin kun je snel zien of de toets alles dekt wat je belangrijk vindt. Zo niet, dan kun je de toetsen zelf aanpassen. De toetsen worden aangeboden in Word en Quayn.

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Mevrouw Lussing KSG de Breul

"Mooie methode, snelle ontwikkelingen, differentiatie & service. Vooral de bereikbaarheid via de chatfunctie, jullie reageren echt snel een oplossingsgericht."

Dhr. Boekelman De Nieuwe Veste

"Malmberg denkt mee met de docent. Ik zie jullie lesmethodes alleen maar beter en mooier worden."

Dhr. Koningsveld Het Bouwens

"Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
← Terug naar Voorbereiden

Biologie voor jou zelf beoordelen

Heb je een goed gevoel bij Biologie voor jou en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

Ervaar zelf de mogelijkheden van Biologie voor jou

Om te ontdekken of Biologie voor jou bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Docenten aan het woord

De opbouw zit goed in elkaar, kinderen kunnen op meerdere manieren oefenen om zich voor te bereiden op een toets.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Docenten aan het woord

Overzichtelijk en ik weet dat alle eindtermen die ik moet halen afgedekt zijn in de methode.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Referentieschool

“Goede indeling, goed gestelde vragen. Blij dat er examenvragen zijn bijgekomen.”

Referentieschool

“Voor elk niveau een eigen boek.”

Referentieschool

"Voldoet aan de kerndoelen en sluit goed aan op het eindexamen, ook de nieuwe examentrainer is prettig voor de kinderen."

Probeer Biologie voor jou gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Biologie voor jou past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

Eerst de methode ontdekken

Kom alles te weten over Biologie voor jou. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op Biologie voor jou.

← Terug naar Ontdekken

Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met Biologie voor jou.

Ga je aan de slag met Biologie voor jou?

Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode biologie: Biologie voor jou! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat Biologie voor jou het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

53
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

41
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Biologie voor jou bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Docenten aan het woord

De opbouw zit goed in elkaar, kinderen kunnen op meerdere manieren oefenen om zich voor te bereiden op een toets.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Docenten aan het woord

Overzichtelijk en ik weet dat alle eindtermen die ik moet halen afgedekt zijn in de methode.

Bekijk de video en ontdek waarom docenten kiezen voor Biologie voor jou

Referentieschool

“Goede indeling, goed gestelde vragen. Blij dat er examenvragen zijn bijgekomen.”

Referentieschool

“Voor elk niveau een eigen boek.”

Referentieschool

"Voldoet aan de kerndoelen en sluit goed aan op het eindexamen, ook de nieuwe examentrainer is prettig voor de kinderen."

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Eerst even proefdraaien? Dat kan!

Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit deze methode

Bekijk tips en inspiratie om Biologie voor jou optimaal te gebruiken.

Haal alles uit Biologie voor jou

Kies je voor Biologie voor jou? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak biologie. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

We helpen je graag met de laatste vragen over Biologie voor jou.
← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab