Biologie en verzorging voor jou

Biologie en verzorging voor jou

Biologie en verzorging voor jou biedt het beste van twee vakken in één lesmethode. Met onderwerpen die leerlingen herkennen uit hun eigen omgeving koppel je de lesstof aan hun belevingswereld. Dat maakt het vak niet alleen extra leuk, het zorgt ook voor nog betere leerresultaten.

Beoordelingsmateriaal

 • Herkenbare contexten en voorbeelden zorgen voor samenhang
 • Sluit aan op nieuwste inzichten en methodes
 • Opdrachten inclusief taxonomieniveau, gekoppeld aan leerdoelen

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

Biologie en verzorging voor jou is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Over onze methodes

Biologie en verzorging voor jou is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor
Biologie en verzorging voor jou te kiezen

Herkenbare contexten en voorbeelden zorgen voor samenhang

Leerlingen leren meer samenhang zien aan de hand van contexten uit wetenschap, beroep of leefomgeving. Je vindt deze online aan het einde van iedere basisstof en aan het einde van elk thema in het boek. Door de herkenbare contexten, vele praktijkvoorbeelden en samenhang ervaren leerlingen hoe leuk het vak is en gaan ze de relevantie steeds beter zien. Dát motiveert!

Sluit aan op nieuwste inzichten en methodes

Dit betekent een doorlopende leerlijn en dus een prima voorbereiding op de bovenbouw. De opdrachten zijn ingedeeld naar kennis (onthouden en begrijpen) en inzicht (toepassen en analyseren). Er is ook een leerlijn leren onderzoeken. De practica staan achteraan in het thema gegroepeerd bij elkaar en vallen samen met leren onderzoeken onder het kopje Onderzoek. Bij vmbo-BK editie staan ze nog wel tussen de opdrachten.

Opdrachten inclusief taxonomieniveau, gekoppeld aan leerdoelen

De opdrachten zijn gekoppeld aan leerdoelen en taxonomie. De leerdoelen in de methode zijn volledig gekoppeld aan de SLO tussendoelen. Zo weet je precies in welke basisstoffen van de thema’s je de tussendoelen kunt terug vinden.

Duik dieper in Biologie en verzorging voor jou

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Inhoud

Biologie en verzorging voor jou is er voor 1 en 2 vmbo-bk, vmbo-kgt en havo/vwo. Elke versie heeft een eigen didactische aanpak die past bij het niveau van je leerlingen.  

Thema's leerjaar 1:

 • Planten en dieren
 • Organen en cellen
 • Ordening
 • Thuis in je huis
 • Sporten
 • Waarneming, regeling en gedrag
 • Voortplanting bij planten en dieren
 • Samen leven

Thema's leerjaar 2(/3):

 • Verbranding en ademhaling
 • Voeding en vertering
 • De bloedsomloop
 • Je gezondheid
 • Seksualiteit en voortplanting
 • Erfelijkheid en evolutie
 • Ecologie en duurzaamheid

Opbouw

De helderde didactische opbouw stimuleert je leerlingen tot zelfstandig werken. De leerdoelen vormen de ruggengraat van de methode. In handige overzichten vind je de leerdoelen bij de theorie en opdrachten. De opdrachten zijn ingedeeld in Kennis en Inzicht. Zodat jij en je leerlingen weten wat jullie kunnen verwachten. 

Elk thema bevat vaste componenten: Basisstof, Extra stof, Onderzoek en Afsluiting. De basisstof is bedoeld voor alle leerlingen. Met Extra stof bied je leerlingen, die meer aan kunnen, nieuwsgierig zijn of tijd over hebben, verbreding of verdieping.  

In Onderzoek worden stapsgewijs onderzoeksvaardigheden aangeleerd en vind je de practica overzichtelijk bij elkaar. Elk thema wordt afgesloten met een Afsluiting met een samenvatting in het boek en een Oefentoets in de online leeromgeving. 

Differentiatie

Biologie en verzorging voor jou is uitdagend voor elke leerling. Elke Basisstof bevat plusopdrachten en bij elk Thema wordt Extra stof aangeboden, zowel verdiepend als verbredend. Zo kun je nieuwsgierige of snelle leerlingen uitdagen op hun eigen niveau. 

Inspiratie voor levendige en gevarieerde lessen 

Weten wat er speelt in het onderwijs? Dieper ingaan op een specifiek onderwerp of op de actualiteit? Via De Docent op onderwijsvanmorgen.nl vind je elke twee weken nieuwe artikelen en opdrachten. Er zijn bijvoorbeeld puzzels, actuele opdrachten bij het nieuws en opdrachten bij video’s.  

Toetsen

Of je nu op papier of digitaal wilt toetsen, met de toetsen van Biologie voor jou kan het allebei. Je vindt de toetsen in de online docentenomgeving.  

Bij de toetsen is een toetsmatrijs beschikbaar. Hierin kun je snel zien of de toets alles dekt wat je belangrijk vindt. Zo niet, dan kun je de toetsen zelf aanpassen. De toetsen worden aangeboden in Word en Quayn. 

Een optimale combi: online en boeken

Je leerlingen ontvangen twee leerwerkboeken én een licentie voor de online leeromgeving. Alles uit het leerwerkboek vind je ook online. Zo kun je als docent zelf kiezen welke onderdelen je in het boek behandelt en wat je liever digitaal laat maken. 

Als je leerlingen digitaal werken, kun je realtime de voortgang van je leerlingen volgen. Handig om het huiswerk te controleren, maar ook om te bepalen met welke onderdelen de klas nog moeite heeft. 

Digitale extra’s 

Digitaal vinden leerlingen extra oefen- en testmateriaal: 

 • Flitskaarten, waarmee leerlingen begrippen kunnen leren;
 • Test jezelf aan het einde van elke les, waarmee leerlingen kunnen testen of ze de kennisonderdelen beheersen;
 • Oefentoets aan het einde van een hoofdstuk, waarmee leerlingen kunnen checken of ze klaar zijn voor de toets.

Zo kunnen je leerlingen zich optimaal voorbereiden op de toets.

De online leeromgeving

Biologie en verzorging voor jou onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Leerlingen mogen de boeken houden
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Meer over MAX

Blader online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Biologie en verzorging voor jou eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

← Terug naar Voorbereiden

Probeer Biologie en verzorging voor jou gratis uit

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan


Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

Referentieschool

”Het materiaal is duidelijk en op niveau, de toetsen ook. Goede plaatjes.”

Referentieschool

”Gecombineerde methode die makkelijk aansluit op Biologie voor jou”

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Probeer Biologie en verzorging voor jou gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Biologie en verzorging voor jou past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met Biologie en verzorging voor jou?

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

66 ,25
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

52 ,50
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Biologie en verzorging voor jou bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Checklist nieuwe methode

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Referentieschool

”Gecombineerde methode die makkelijk aansluit op Biologie voor jou”

Referentieschool

”Het materiaal is duidelijk en op niveau, de toetsen ook. Goede plaatjes.”

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak biologie. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit Biologie en verzorging voor jou

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Beeld van start schooljaar checklist

Leraren in overleg tijdens een training

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak biologie. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

We helpen je graag met de laatste vragen over Biologie en verzorging voor jou.
← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab