Biologie en verzorging voor jou

Biologie en verzorging voor jou

Biologie en verzorging voor jou biedt het beste van twee vakken in één lesmethode. Met onderwerpen die leerlingen herkennen uit hun eigen omgeving koppel je de lesstof aan hun belevingswereld. Dat maakt het vak niet alleen extra leuk, het zorgt ook voor nog betere leerresultaten.

Naar de webshop

 • Sluit aan op nieuwste inzichten en methodes voor klas 3
 • Herkenbare contexten en voorbeelden zorgen voor samenhang
 • Opdrachten inclusief taxonomieniveau, gekoppeld aan leerdoelen

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Over onze methodes

Biologie en verzorging voor jou is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Biologie en verzorging voor jou meteen ontdekken?

Onze methode Biologie en verzorging voor jou staat voor het mooie van het combivak biologie/verzorging. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Biologie en verzorging voor jou ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode biologie en verzorging en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Verzorging voor jou de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Biologie en verzorging voor jou te kiezen

Sluit aan op nieuwste inzichten en methodes voor klas 3

Dit betekent een doorlopende leerlijn en dus een prima voorbereiding op leerjaar 3 en hoger. De opdrachten zijn ingedeeld naar kennis (onthouden en begrijpen) en inzicht (toepassen en analyseren). Er is nu ook een leerlijn leren onderzoeken. De practica staan achteraan in het thema gegroepeerd bij elkaar en vallen samen met leren onderzoeken onder het kopje Onderzoek. Bij vmbo-BK editie staan ze nog wel tussen de opdrachten.

Herkenbare contexten en voorbeelden zorgen voor samenhang

Leerlingen leren meer samenhang zien aan de hand van meer contexten uit wetenschap, beroep of leefomgeving. Je vindt deze online aan het einde van iedere basisstof en aan het einde van elk thema in het boek. Door de herkenbare contexten, vele praktijkvoorbeelden en samenhang ervaren leerlingen hoe leuk het vak is en gaan ze de relevantie steeds beter zien. Dát motiveert!

Opdrachten inclusief taxonomieniveau, gekoppeld aan leerdoelen

De opdrachten zijn gekoppeld aan leerdoelen en taxonomie. De leerdoelen in de methode zijn volledig gekoppeld aan de SLO tussendoelen. Zo weet je precies in welke paragrafen van de thema’s je de tussendoelen kunt terug vinden. Bekijk hier een voorbeeld van zo’n leerdoeloverzicht.

Blader alvast online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Biologie en verzorging voor jou eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

... en bekijk de online leeromgeving

Biologie en verzorging voor jou onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Leerlingen mogen de boeken houden
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Meer over MAX

Duik dieper in Biologie en verzorging voor jou

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Inhoudsopgave

Biologie en verzorging voor jou is er voor 1 en 2 vmbo-bk, vmbo-kgt en havo/vwo. Elke editie bestaat uit een A en B-deel.  De onderwerpen per leerjaar zijn als volgt:

In leerjaar 1 komen de volgende thema’s aan bod:
 1. Planten en dieren
 2. Organen en cellen
 3. Ordening
 4. Thuis in je huis
 5. Sporten
 6. Waarneming, regeling en gedrag
 7. Voortplanting bij planten en dieren
 8. Samen leven
In leerjaar 2 komen de volgende thema’s aan bod:
 1. Verbranding en ademhaling
 2. Voeding en vertering
 3. De bloedsomloop
 4. Je gezondheid
 5. Seksualiteit en voortplanting
 6. Erfelijkheid en evolutie
 7. Ecologie en duurzaamheid

Hoe werkt Biologie en verzorging voor jou?

Heldere opzet en opbouw

Elk thema begint met een inleiding en leerdoelen zodat leerlingen weten wat ze kunnen verwachten. Elke paragraaf bevat verplichte basisstof, extra stof, onderzoek en afsluiting. Met de concrete leerdoelen direct bij de lesstof vermeld, weet de leerling altijd wat hij moet leren. Bovendien zijn de opdrachten gekoppeld aan de leerdoelen en taxonomie. Met de extra stof bied je leerlingen, die meer aan kunnen, nieuwsgierig zijn of tijd over hebben, verbreding of verdieping. In de paragraaf leren onderzoeken worden stapsgewijs onderzoeksvaardigheden aangeleerd.

Opbouw van thema 1 Planten en dieren van leerjaar 1 vmbo-kgt:

Basisstof

 • Organismen
 • Groei en ontwikkeling
 • Metamorfose
 • De mens
 • Voedsel maken
 • Allemaal anders
 • Planten verzorgen
 • Samenhang

Extra stof

 • Fotosynthese
 • Gedaanteverwisseling

Onderzoek

 • Leren onderzoeken
 • Practica

Afsluiting

 • Samenvatting
 • Diagnostische Toets

Differentiatie

De opdrachten zijn ingedeeld op het niveau van onthouden, begrijpen, toepassen en analyseren. Met een duidelijk onderscheid in kennis en inzicht opdrachten kun je eenvoudiger differentiëren. Met de plus opdrachten en de extra stof kun je nieuwsgierige en snelle leerlingen verder uitdagen. Zo kan elke leerling op zijn eigen niveau uitdaging vinden.

Online differentiëren

Met Biologie en verzorging voor jou kun je op verschillende manieren differentiëren in de klas. Via de online leeromgeving hebben leerlingen toegang tot alle niveaus en leerjaren van de onderbouw. Dat maakt het mogelijk om individuele leerlingen of groepen op een hoger of lager niveau te laten werken. Zo kun je bijvoorbeeld een goede leerling in een vmbo-t/havo-klas de lesstof en opdrachten op havo/vwo-niveau aanbieden.

Een filmpje zegt vaak meer dan 1000 woorden

Op www.biologiefilmpjes.nl vind je een overzicht van open source-filmpjes die goed aansluiten bij het lesmateriaal. De filmpjes zijn gekoppeld aan de BVJ-thema’s, zodat je snel kunt zien welk materiaal past bij het thema dat je behandelt.

Toetsen

Inzicht in resultaten en prestaties

Op papier en digitaal

Toetsresultaten geven je inzicht in de voortgang van leerlingen en laten zien waarop je moet bijsturen. Biologie voor jou levert je zowel op papier als digitaal vernieuwde toetsen, voorzien van een toetsmatrijs, volgens de taxonomie van Bloom, en de antwoorden. Toetsen zijn er als PDF maar ook in Word zodat je ze zelf kunt aanpassen. In Quayn kun je de toetsen digitaal afnemen.

Een optimale combi: online en boeken

Je leerlingen ontvangen twee leerwerkboeken én een licentie voor de online leeromgeving. Alles uit het leerwerkboek vind je ook online. Zo kun je als docent zelf kiezen welke onderdelen je in het boek behandelt en wat je liever digitaal laat maken.

Als je leerlingen digitaal werken, kun je realtime de voortgang van je leerlingen volgen. Handig om het huiswerk te controleren, maar ook om te bepalen met welke onderdelen de klas nog moeite heeft.

Digitale extra’s

Digitaal vinden leerlingen extra oefen- en testmateriaal:

 • Flitskaarten, waarmee leerlingen begrippen kunnen leren;
 • Test jezelf aan het einde van elke les, waarmee leerlingen kunnen testen of ze de kennisonderdelen beheersen;
 • Oefentoets aan het einde van een hoofdstuk, waarmee leerlingen kunnen checken of ze klaar zijn voor de toets.

Zo kunnen je leerlingen zich optimaal voorbereiden op de toets.

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Mevrouw Lussing KSG de Breul

"Mooie methode, snelle ontwikkelingen, differentiatie & service. Vooral de bereikbaarheid via de chatfunctie, jullie reageren echt snel een oplossingsgericht."

Mevrouw Schipper Basisschool De Regenboog

"Veel verschillende werkvormen waardoor er veel herhaald zonder dat het saai wordt. Leerlingen zijn enthousiast."

Dhr. Koningsveld Het Bouwens

"Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

Dhr. Zijdel Nimeto Utrecht

"Snelle reactie, inhoudelijk zeer goede methode. Fijne manier van werken, nemen advies van werkveld serieus. Is overzichtelijk! Gebruiksvriendelijk."

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
← Terug naar Voorbereiden

Biologie en verzorging voor jou zelf beoordelen

Heb je een goed gevoel bij Biologie en verzorging voor jou en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

Ervaar zelf de mogelijkheden van Biologie en verzorging voor jou

Om te ontdekken of Biologie en verzorging voor jou bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Referentieschool

”Het materiaal is duidelijk en op niveau, de toetsen ook. Goede plaatjes.”

Referentieschool

”Gecombineerde methode die makkelijk aansluit op Biologie voor jou”

Probeer Biologie en verzorging voor jou gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Biologie en verzorging voor jou past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

Eerst de methode ontdekken

Kom alles te weten over Biologie en verzorging voor jou. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op Verzorging voor jou.

← Terug naar Ontdekken

Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met Biologie en verzorging voor jou.

Ga je aan de slag met Biologie en verzorging voor jou?

Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode biologie en verzorging: Biologie en verzorging voor jou! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat Verzorging voor jou het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

63 ,50
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

50 ,25
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Biologie en verzorging voor jou bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Referentieschool

”Het materiaal is duidelijk en op niveau, de toetsen ook. Goede plaatjes.”

Referentieschool

”Gecombineerde methode die makkelijk aansluit op Biologie voor jou”

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak biologie. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Eerst even proefdraaien? Dat kan!

Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit deze methode

Bekijk tips en inspiratie om Biologie en verzorging voor jou optimaal te gebruiken.

Haal alles uit Biologie en verzorging voor jou

Kies je voor Biologie en verzorging voor jou? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

We helpen je graag met de laatste vragen over Biologie en verzorging voor jou.
← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab