Bravoure

Bravoure

Malmberg komt met een nieuwe methode voor Frans: Bravoure! Bravoure geeft jou de handvatten om elke les in te zetten op spreek- en gespreksvaardigheid en leerlingen daarin succes te laten beleven. Je geeft leerlingen het vertrouwen dat ze het kunnen. Bravoure zit vol authentieke bronnen en verrassende thema’s, verpakt in aansprekende lessen. Het uitgebreide lesmateriaal biedt veel keuzemogelijkheden voor jou als docent, maar ook voor je leerlingen.

Parlons ! Met Bravoure

De basis van Bravoure is spreekvaardigheid en leerlingen daarin succes laten beleven. Je geeft leerlingen het vertrouwen dat ze het kunnen. Iedere les start met spreekvaardigheid. Thematisch uitgewerkte ideeën voor zeven minuten spreekplezier, in Bravoure is dit een belangrijk vertrekpunt. Begin je les in het Frans en geef je leerlingen vanaf het begin het vertrouwen dat ze het kunnen.

Bravoure zit vol mooie authentieke content, onderwerpen, aansprekende lessen passend in ieder rooster. Je ziet meteen wat basisstof is en welke lessen je naar keuze in kunt zetten! Bravoure ontwikkelen we in samenwerking met experts en docenten uit het vak. Zo kunnen we precies afstemmen wat nodig is om het vak Frans aantrekkelijk te maken.

Beschikbaar vanaf schooljaar 2023

De eerste scholen gaan dit najaar (2022) proefdraaien met de eerste twee hoofdstukken. Je kunt starten met Bravoure vanaf schooljaar 2023, dan weet je ook dat alles in de praktijk getest is. Leerjaar 1 is dan gereed en leerjaar 2 en 3 kun je dan alvast inzien. Zo heb je een compleet beeld van de methode. Tot die tijd kun je gerust blijven werken met D’accord! Wij zorgen voor een zorgeloze overstap.

Actuele opdrachten: een aanvulling op je lessen

Ken je de actuele opdrachten op Onderwijs van Morgen? Op deze website worden wekelijks nieuwe actuele opdrachten geplaatst die je kunt gebruiken voor je les. Het zijn lesopeners of opdrachten die aansluiten op wat er leeft in de maatschappij. Deze actuele opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk en makkelijk te filteren op schooltype en ERK-niveau.

Bekijk de opdrachten

Wil jij als eerste een aantal lessen van de nieuwe methode proberen?

Wij zoeken 3 à 4 klassen (vmbo, havo, vwo) die als eerste het proefhoofdstuk mogen proberen. De vroegstart staat gepland voor het schooljaar 2022. Je krijgt van ons een uitgebreid lespakket en natuurlijk horen we graag je feedback. Wat vonden de leerlingen van de lessen, hoe heb je het zelf ervaren en wat moet er anders? Vind je het leuk om op deze manier actief mee te werken aan de nieuwe methode Frans? Meld je dan aan voor deze vroegstart via marie-louise.lauwen@malmberg.nl.

Aanmelden vroegstart

Meer weten over Bravoure?

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen. Aniek praat je graag bij over de ontwikkelingen van Bravoure. Kijk in haar agenda en plan vrijblijvend een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in Contact