Search

Bravoure

Methode Frans

Wist je dat...

Wist je dat Malmberg een hele nieuwe methode Frans aan het ontwikkelen is? Met docenten, van docenten en met experts. Het belooft anders te worden dan we gewend zijn. Een ding staat vast… het wordt prachtig! Wil je laten zien dat Frans zoveel meer is dan Frankrijk alleen? Wil je op een gemakkelijke manier meer aan spreekvaardigheid doen in de les? Vind je plezier in de taal belangrijk? Dan is deze methode echt iets voor jou.

We gaan heel de wereld over en laten alle prachtige Franstalige landen zien. We maken methodes voor jou en met jou. We horen daarom graag wat jij terug zou willen zien in de methode. Je kunt actief meehelpen als expert of scholenpanellid of misschien wil je een opmerking of wens doorgeven. Stuur een mail naar: marlou.lauwen@malmberg.nl.

Bravoure: nieuwe methode Frans

De nieuwe merknaam is bekend gemaakt: Bravoure! Deze stoere naam staat voor lef, durf en zelfverzekerdheid. Van Dale zegt: ‘zelfverzekerde vaardigheid’ en dat geven we de leerlingen graag mee. Precies waar onze methodes voor de talen aan bijdragen: ‘Sterker in de wereld staan!’

Het spreken, en zeker voor de klas, kan best spannend zijn en met Bravoure maken we dat toegankelijker. Er worden onderwerpen behandeld waarin ze zich kunnen herkennen ‘dit gaat over mij’. Deze methode ontwikkelen we in samenwerking met experts en docenten uit het vak. Zo kunnen we precies afstemmen wat nodig is om het vak Frans aantrekkelijk te maken.

Wil je meer weten en op de hoogte blijven? Stuur een mail naar: marlou.lauwen@malmberg.nl of houd deze pagina in de gaten.


Wil jij als eerste een aantal lessen van de nieuwe methode proberen?

Wij zoeken 3 à 4 klassen (vmbo, havo, vwo) die als eerste het proefhoofdstuk mogen proberen. In de week of als je wil: weken na de voorjaarsvakantie zijn deze proeflessen gepland. Je krijgt van ons een uitgebreid lespakket en natuurlijk horen we graag je feedback. Wat vonden de leerlingen van de lessen, hoe heb je het zelf ervaren en wat moet er anders? Vind je het leuk om op deze manier actief mee te werken aan de nieuwe methode Frans? Meld je dan aan voor deze pilot via marlou.lauwen@malmberg.nl.

Aanmelden pilot

Actuele opdrachten: een aanvulling op je lessen

Ken je actueel.malmberg.nl? Op deze website worden wekelijks nieuwe actuele opdrachten geplaatst die je kunt gebruiken voor je les. Het zijn lesopeners of opdrachten die aansluiten op wat er leeft in de maatschappij. Deze actuele opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk en makkelijk te filteren op schooltype en ERK-niveau. Bekijk bijvoorbeeld deze opdracht:

Retour sur les (autres) actus de 2020
Grâce à des photos et des descriptions des actualités (francophones) de 2020, autres que celles du coronavirus, les élèves testent leurs connaissances. Ils étudient les photos et lisent les descriptions pour trouver les réponses et les lettres, qui forment finalement le mot à découvrir.

Bekijk opdracht

Contact

Werk je met D'Accord en wil je weten hoe je verder kunt werken met Bravoure? Wij helpen je graag verder.

Saskia Streutker

Methodespecialist

Alfavakken

saskia.streutker@malmberg.nl

Contact

Pieter Knipping

Methodespecialist

Alfavakken

pieter.knipping@malmberg.nl

Contact