Search

Bravoure

Methode Frans

Wist je dat...

Wist je dat Malmberg een nieuwe methode Frans ontwikkelt? Samen met docenten en opleiders werken we aan een nieuw concept. Eén ding staat vast… het wordt prachtig! De eerste scholen gaan dit najaar proefdraaien met de eerste twee hoofdstukken. Je kunt starten met Bravoure vanaf schooljaar 2023, dan weet je ook dat alles in de praktijk getest is. Zowel leerjaar 1, 2 en 3 zijn dan gereed en heb je ruim op tijd een compleet beeld van de methode. Tot die tijd kun je gerust blijven werken met D’accord! Wij zorgen voor een zorgeloze overstap. 

Bravoure: nieuwe methode Frans

De nieuwste methode heeft een naam: Bravoure! Deze stoere naam staat voor lef, durf en zelfverzekerdheid. Of zoals Van Dale zegt: ‘zelfverzekerde vaardigheid’ en die geven we leerlingen graag mee. Precies waar onze methodes voor de talen aan bijdragen: ‘Sterker in de wereld staan!’

Frans spreken, en zeker in de klas, kan best spannend zijn. Met Bravoure maken we dat toegankelijker. Er komen onderwerpen aan bod waarin leerlingen zich kunnen herkennen; ‘dit gaat over mij’. We ontwikkelen Bravoure in samenwerking met docentenopleiders en docenten uit het vak. Zo kunnen we precies afstemmen wat nodig is om het vak Frans aantrekkelijk te maken.

Wil je meer weten en op de hoogte blijven? Stuur een mail naar: marlou.lauwen@malmberg.nl of houd deze pagina in de gaten.


Wil jij als eerste een aantal lessen van de nieuwe methode proberen?

Wij zoeken 3 à 4 klassen (vmbo, havo, vwo) die als eerste het proefhoofdstuk mogen proberen. In het najaar van 2021 zijn deze proeflessen gepland. Je krijgt van ons een uitgebreid lespakket en natuurlijk horen we graag je feedback. Wat vonden de leerlingen van de lessen, hoe heb je het zelf ervaren en wat moet er anders? Vind je het leuk om op deze manier actief mee te werken aan de nieuwe methode Frans? Meld je dan aan voor deze pilot via marlou.lauwen@malmberg.nl.

Aanmelden pilot

Actuele opdrachten: een aanvulling op je lessen

Ken je de actuele opdrachten op Onderwijs van Morgen? Op deze website worden wekelijks nieuwe actuele opdrachten geplaatst die je kunt gebruiken voor je les. Het zijn lesopeners of opdrachten die aansluiten op wat er leeft in de maatschappij. Deze actuele opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk en makkelijk te filteren op schooltype en ERK-niveau.

Bekijk de opdrachten

Contact

Werk je met D'Accord en wil je weten hoe je verder kunt werken met Bravoure? Wij helpen je graag verder.

Aniek Grefkens

Methodespecialist

Alfavakken

aniek.grefkens@malmberg.nl

Contact

Pieter Knipping

Methodespecialist

Alfavakken

pieter.knipping@malmberg.nl

Contact