De nieuwe Lijn 3 komt eraan!

De nieuwe Lijn 3 komt eraan!

Toet-toet! Heb je het al gehoord? De nieuwe Lijn 3 en Klinkers komen eraan. Vanaf schooljaar 2025 - 2026 kun jij aan de slag met de nieuwe edities. De komende tijd krijg je via verschillende sneakpeeks alvast een inkijkje in de methodes én de bus van Ben. Meld je snel aan voor de mailinglist om als eerste op de hoogte te zijn.

Meld je aan

De nieuwe Lijn 3 komt eraan!

Visie op het jonge kind

Elk kind is anders. Elke groep ook. Jij als leerkracht ziet precies wat kinderen nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Is het tijd voor een leesoefening of voor een educatief spel? Lijn 3 en Klinkers bieden een mix van formeel en informeel leren. Eenvoudig pas jij je lessen aan op de groep en kun je de ontwikkeling van ieder kind goed bijhouden.

Bekijk deze video over onze visie op het jonge kind en ontdek hoe Lijn 3 en Klinkers jouw onderwijs kunnen verrijken.

De wereld ontdekken met Lijn 3

Kinderen in groep 3 zijn ontzettend nieuwsgierig! Lijn 3 spreekt die nieuwsgierigheid aan door de lesstof te geven aan de hand van aansprekende en herkenbare thema’s. Dit is niet alleen heel leuk, maar het zorgt ook voor een samenhang tussen de taalactiviteiten. En dat versterkt dan weer het leerproces. In deze video wordt dit toegelicht aan de hand van het thema 'Smullen maar!'.

De samenhang tussen lezen, schrijven en spelling in Lijn 3 en Klinkers

Wist je dat het voor de taal- en leesontwikkeling van een kind belangrijk is een goede samenhang te hebben tussen leren lezen, schrijven en spellen? Methodespecialist Annegien vertelt je er meer over in deze video.

Juf Armanda vertelt je meer over de tweede editie van Lijn 3

De tweede editie van Lijn 3 is in zicht! De sterke kernwaarden van Lijn 3, zoals het samen leren lezen, de letter centraal, de wereldoriënterende thema’s en de samenhang tussen lezen, spellen, schrijven en taal komen ook in de nieuwe editie weer terug. Maar er is meer. Samen met leerkrachten en experts hebben we ook vernieuwingen in de methode aangebracht. Juf Armanda geeft je in deze video alvast een inkijkje. 

Ben Bus in een nieuw jasje

Dit is Ben. Herken je hem nog? Hij is in een nieuw, maar herkenbaar jasje gestoken. Net als Lijn 3. Samen met het bonte gezelschap uit de bus van Lijn 3 leert hij de kinderen lezen. Binnenkort vertellen Ben en zijn vrienden je meer over de nieuwe editie van Lijn 3.

Elke halte iets nieuws

Stap je aan boord van Lijn 3, dan kies je voor een busreis vol
leesplezier en wereldoriënterende thema’s waar de kinderen volop van genieten. En neem je een kijkje onder de motorkap, dan word je blij verrast door het glasheldere programma én de sterke samenhang tussen de leerdomeinen: lezen, spelling, taal en schrijven. In het lesoverzicht zijn basis én optionele lessen opgenomen, zodat je de methode eenvoudig naar wens inzet. Linksaf, rechtsaf of eventjes een pauze? Geen probleem! Jij kent je groep het best en jij bepaalt de dienstregeling. Op die manier krijg je voor elkaar wat je alle kinderen gunt: de beste basis voor lezen en taal, voor nu en in de toekomst.

Meer weten over de nieuwe Lijn 3?

Leren lezen, spellen en schrijven in groep 3 is een belangrijk moment. Wij gaan graag met je in gesprek over de visie op lezen en schrijven die jouw school heeft. Onze methodespecialisten hebben ruime ervaring in het onderwijs en praten je graag bij over Lijn 3 en Klinkers.

Momenteel is de zichtzending voor de nieuwe Lijn 3 nog niet beschikbaar. Het beoordelingsmateriaal van de klankzuivere periode verschijnt in het najaar. Wil je voor die tijd toch nog iets inzien van de huidige editie van Lijn 3? Neem dan contact op met je methodespecialist.

Neem contact op

Informatie voor Lijn 3-gebruikers

Werk je met de huidige editie van Lijn 3, maar nog niet met de methode-software? Of ben je op zoek naar de catalogus van de huidige editie? Lees meer.