Biologie voor jou

Biologie voor jou

Biologie voor jou toont je leerlingen de samenhang in alles wat groeit en bloeit met een heldere practicumleerlijn voor ontdekkend leren en onderzoeken. De duidelijke structuur helpt ze om zelfstandig te werken op hun eigen niveau. Vertrouwde kwaliteit en verrassend vernieuwend: Biologie voor jou is al decennia de populairste biologiemethode.

Beoordelingsmateriaal

 • Voldoende uitdaging met kennis-, inzichts- en plusopdrachten
 • Samenhang tussen onderdelen met verschillende contexten
 • Ieder schooljaar een handig eigen boek om te bewaren

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Hoe scoort je huidige methode?

Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Voldoet je huidige methode nog aan jouw behoeften en die van je leerlingen? Met de handige checklist ontdek je snel of je op dit moment het maximale uit je onderwijskracht haalt. Meten is weten.

Download de checklist

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Voordat je naar nieuwe lesmethoden gaat kijken, is het verstandig om criteria op te stellen voor een goede vergelijking. Gebruik daarvoor de criteriumpiramide van Malmberg. Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download de piramide

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Het meenemen van je (vakgroep)collega’s is in deze stap heel belangrijk. We helpen je daar graag bij met een handige routeplanner.

Tip: Hang de routeplanner op een centrale plek, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Zo zien jullie niets over het hoofd.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Biologie voor jou meteen ontdekken?

Onze methode Biologie voor jou staat voor het mooie van het vak biologie. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Biologie voor jou ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode biologie en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Biologie voor jou de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Biologie voor jou te kiezen

Voldoende uitdaging met kennis-, inzichts- en plusopdrachten

De opdrachten zijn onderverdeeld in kennis en inzicht. De kennisopdrachten liggen op het niveau onthouden en begrijpen. De inzichtopdrachten juist op het niveau toepassen en analyseren. Met plusopdrachten kun je goed differentiëren. Meer uitdaging is verder te vinden in de extra stof. Het biedt verdieping en verbreding die nauw aansluit op de verplichte stof uit de basisstof.

Samenhang tussen onderdelen met verschillende contexten

Leerlingen leren samenhang zien tussen verschillende onderdelen van de lesstof aan de hand van contexten uit wetenschap, beroep of de leefomgeving. Je vindt deze contexten als laatste opdracht van iedere basisstof. Ook na alle basisstoffen is er aan de hand van een verhaal uit de praktijk aandacht voor samenhang.

Ieder schooljaar een handig eigen boek om te bewaren

Elk schooljaar ontvangen leerlingen twee nieuwe boeken die ze mogen houden: ze kunnen erin schrijven en aantekeningen maken. Handig om bijvoorbeeld grafieken direct in te tekenen.

Bekijk de introductievideo

In deze introductievideo laten we in vogelvlucht zien waar Biologie voor jou voor staat. Binnen 3 minuten heb je een eerste indruk van:

- Hoe Biologie voor jou is opgebouwd
- Waarom Biologie voor jou meer uitdaging biedt voor elke leerling 
- Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Wil je de uitgebreide methodevideo bekijken? Vul je naam en e-mailadres in en de link van de video wordt naar je toegestuurd.

UItgebreide methodevideo bekijken

Blader alvast online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Biologie voor jou eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

... en bekijk de digitale leeromgeving

Biologie voor jou onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Leerlingen mogen de boeken houden
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Meer over MAX

Duik dieper in Biologie voor jou

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Onderwerpen per leerjaar

Biologie voor jou is er voor 1 en 2 vmbo-bk, vmbo-kgt en vmbo-t/havo en voor leerjaar 1 en 2/3 voor havo/vwo, vwo/gymnasium. Elke editie bestaat uit een A en B-deel. De onderwerpen in Biologie voor jou heten thema’s. Ook is er een TTO editie beschikbaar.

In leerjaar 1 komen de volgende thema’s aan bod:
 1. Planten en dieren
 2. Organen en cellen
 3. Ordening
 4. Stevigheid en beweging
 5. Waarneming, regeling en gedrag
 6. Voortplanting bij planten en dieren
  In leerjaar 2 komen de volgende thema’s aan bod:
  1. Verbranding en ademhaling
  2. Voeding en vertering
  3. De bloedsomloop
  4. Voortplanting en seksualiteit
  5. Erfelijkheid en evolutie
  6. Ecologie en duurzaamheid

  Heldere opzet en opbouw

  Elk thema begint met een inleiding en leerdoelen zodat leerlingen weten wat ze kunnen verwachten. Elke paragraaf bevat verplichte basisstof, extra stof, onderzoek en afsluiting. Met de concrete leerdoelen direct bij de lesstof vermeld weet de leerling altijd wat hij moet leren. Met de extra stof bied je leerlingen, die meer aan kunnen, nieuwsgierig zijn of tijd over hebben, verbreding of verdieping. In de paragraaf leren onderzoeken worden stapsgewijs onderzoeksvaardigheden aangeleerd.

  Opbouw van thema 1 leerjaar 1:

  Basisstof
  1. Organismen
  2. Groei en ontwikkeling
  3. Metamorfose
  4. De mens
  5. Voedsel maken
  6. Allemaal anders
  7. Samenhang
  Extra stof
  • Het belang van fotosynthese
  • Nestblijvers en nestvlieders
  Onderzoek
  • Leren onderzoeken
  • Practica
  Afsluiting
  • Samenvatting
  • Diagnostische toets

  Differentiëren naar tempo en niveau

  Met de plus opdrachten en de extra stof kun je nieuwsgierige en snelle leerlingen verder uitdagen. De theorie en opdrachten wisselen elkaar  af. De opdrachten zijn op het niveau van onthouden, begrijpen, toepassen en analyseren.

  Online differentiëren

  Met Biologie voor jou kun je op verschillende manieren differentiëren in de klas. Via de online leeromgeving hebben leerlingen toegang tot alle niveaus en leerjaren van de onderbouw. Dat maakt het mogelijk om individuele leerlingen of groepen op een hoger of lager niveau te laten werken. Zo kun je bijvoorbeeld een goede leerling in een vmbo-t/havo-klas de lesstof en opdrachten op havo/vwo-niveau aanbieden.

  Inzicht in resultaten en presentaties

  Op papier en digitaal

  Toetsresultaten geven je inzicht in de voortgang van leerlingen en laten zien waarop je moet bijsturen. Biologie voor jou levert je zowel op papier als digitaal vernieuwde toetsen, voorzien van een toetsmatrijs, volgens de taxonomie van Bloom, en de antwoorden. Bekijk de toetsen, antwoorden en matrijs in je docentlicentie.

  Nieuw voor schooljaar 2021-2022

  Op basis van feedback van docenten en analyses over het gebruik van de online leeromgeving worden onze MAX-methodes regelmatig verbeterd. Ook actualiseren we het materiaal. Dit jaar passen we leerjaar 1 voor de gehele onderbouw aan.

  De belangrijkste veranderingen op een rij:

  • De boeken hebben een ander omslag gekregen (delen 1A en 1B).
  • Aan het leerdoelenoverzicht per basisstof is een tabel toegevoegd met de koppeling van de opdrachten aan leerdoelen en taxonomie.
  • Er komt een compleet nieuwe toetslijn.
  • De TTO-release is verschenen (op basis van de Nederlandse havo-vwo).
  • In de online leeromgeving zijn filmpjes en animaties toegevoegd.

  Download de releasenotes voor een overzicht.

  10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

  Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

  Mevrouw Schipper Basisschool De Regenboog

  "Veel verschillende werkvormen waardoor er veel herhaald kan worden zonder dat het saai wordt. Leerlingen zijn enthousiast."

  Dhr. Koningsveld Het Bouwens

  "Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

  Dhr. Zijdel Nimeto Utrecht

  "Snelle reactie, inhoudelijk zeer goede methode. Fijne manier van werken, nemen advies van werkveld serieus. Is overzichtelijk! Gebruiksvriendelijk."

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

  Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

  Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
  ← Terug naar Voorbereiden

  Biologie voor jou zelf beoordelen

  Heb je een goed gevoel bij Biologie voor jou en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

  Ervaar zelf de mogelijkheden van Biologie voor jou

  Om te ontdekken of Biologie voor jou bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

  Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

  De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

  Vraag het beoordelingsmateriaal aan

  Bekijk de methodevideo

  Laat je bijpraten door de methodespecialist van Malmberg in deze methodevideo over Biologie voor jou. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. De video duurt ongeveer 30 minuten.

  Bekijk de methodevideo

  Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Wat vinden andere scholen van Biologie voor jou?

  Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met Biologie voor jou. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

  Bel of mail een referentieschool

  Referentieschool

  "Gebruiksvriendelijk met opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling."

  Probeer Biologie voor jou gratis uit
  bij jou in de klas

  Om te ontdekken of Biologie voor jou past bij jouw school, kun je de
  methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
  kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
  om de methode zelf uit te proberen.

  Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

  Eerst de methode ontdekken

  Kom alles te weten over Biologie voor jou. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op Biologie voor jou.

  ← Terug naar Ontdekken

  Twijfel je nog of heb je nog vragen?

  Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met Biologie voor jou.

  Ga je aan de slag met Biologie voor jou?

  Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode biologie: Biologie voor jou! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat Biologie voor jou het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

  Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

  Kies je pakket

  Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

   

  49 ,50
  1 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Leerwerkboek deel A
  • Leerwerkboek deel B

   

  39 ,75
  6 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Leerwerkboek deel A
  • Leerwerkboek deel B

  De materialen van Biologie voor jou bestel je in de webshop.

  Naar de webshop Prijsoverzicht

  Gratis Overstapservice

  Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

  De Overstapcoach helpt je bij:

  • Alles klaarzetten
  • Jaarplanning maken
  • Methode training
  • Starten met de methode

  Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

  Bekijk de Overstapservice

  Wat vinden andere scholen van Biologie voor jou?

  Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met Biologie voor jou. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

  Bel of mail een referentieschool

  Referentieschool

  "Gebruiksvriendelijk met opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling."

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Eerst even proefdraaien? Dat kan!

  Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
  ← Terug naar Uitproberen

  Haal alles uit deze methode

  Bekijk tips en inspiratie om Biologie voor jou optimaal te gebruiken.

  Haal alles uit Biologie voor jou

  Kies je voor Biologie voor jou? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

  De beste service bij je methode

  Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de handige kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

  Trainingen en webinars

  Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

  Trainingen Webinars

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Deelnemen aan ons Scholenpanel

  Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

  Meer informatie of aanmelden

  Jouw accountmanager

  Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

  Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

  Contact met jouw accountmanager

  Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

  We helpen je graag met de laatste vragen over Biologie voor jou.
  ← Terug naar Beslissen

  Next

  Go to next tab

  Nieuwsberichten