Werken bij Malmberg

Onderwijs beter maken

Onderwijs is belangrijk. Het doet ertoe. Bij Malmberg, onderdeel van Sanoma Learning, zetten we ons elke dag in om het onderwijs nog beter te maken. Mooi werk, met veel uitdagingen. Daarom zoeken we regelmatig nieuwe collega’s. Iets voor jou? Dan horen we graag van je.

Vacatures bij Malmberg

Malmberg als werkgever

We werken bij Malmberg in agile werkende multidisciplinaire teams in een informele cultuur. Dit doen we met ruim 270 bevlogen collega’s. We gebruiken de nieuwste tools om snel in te kunnen spelen op wensen van leraren en leerlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Malmberg is aangesloten bij de cao voor het Uitgeverijbedrijf. Bovendien hebben we interessante aanvullende secundaire voorwaarden, zoals:

 • eindejaarsuitkering van 6%
 • winstdelingsregeling
 • eigen (Sanoma) pensioenregeling
 • reiskostenvergoeding
 • tegemoetkoming in studiekosten

Je kunt ook gebruikmaken van een collectieve ziektekostenverzekering, reisverzekering en ongevallenverzekering. Daarnaast is er een fietsregeling en een persoonlijk keuzebudget. Hiermee kun je bijvoorbeeld vakantiedagen kopen of een studie financieren. We hanteren een 36-urige werkweek en bieden je de mogelijkheid voor parttime werken en thuiswerken.

Opleiding en carrière

We vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Door nieuwe uitdaging in projecten, interne mobiliteit en opleidingen. Maar ook door je ruimte te geven om nieuwe technieken of ideeën uit te proberen. Maar ook door deel te nemen aan Hackatons en Lunch&learn-sessies. We maken graag tijd vrij voor coaching. Je bespreekt met je leidinggevende welke ambities je hebt en hoe je die kunt bereiken. Zo komen we tot een ontwikkeltraject op maat. Jij bepaalt je toekomst, samen geven we er invulling aan.

Privacy statement

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Lees hier meer over onze privacy statement en wat we met jouw gegevens doen als je bij ons solliciteert.

Over ons

Inspireren en ondersteunen

Goed onderwijs is altijd in ontwikkeling. Wij spelen daarop in. We zien het als onze taak om leraren te inspireren en ondersteunen. Dit doen we met goed lesmateriaal, maar ook met persoonlijke begeleiding. Zo werken we samen aan effectief en motiverend onderwijs.

We ontwikkelen leeroplossingen die het onderwijs en leerlingen verder brengen. We bieden dit aan via leerapplicaties, websites, apps en digibordsoftware, maar uiteraard ook nog steeds lesboeken.. En met succes: we behoren tot de top 3 van educatieve uitgeverijen van Nederland. Met onze methoden voor rekenen, biologie en Duits zijn we zelfs marktleider. En we lopen voorop met digitale leeroplossingen: 30% van onze omzet is digitaal. En dat aandeel groeit elk jaar. In 2012 hebben we Bureau ICE overgenomen, expert in het maken van toetsen en examens.

Organisatie

We zijn een matrixorganisatie met verschillende units:

 • Uitgeefunits die leeroplossingen ontwikkelen
 • ICT
 • Commercie (sales, marketing, helpdesk, CRM & online marketing)
 • Operations (klantenservice, administratie, order to cash)

De units worden ondersteund door de stafafdelingen finance & control, HR, business development en communicatie.Sanoma is onze moedermaatschappij. Sanoma is een belangrijke internationale speler op het gebied van educatie en consumentenmedia. Malmberg valt onder de tak Sanoma Learning. Sanoma Learning heeft ook bedrijven in België, Finland, Zweden en Polen.

Werken als auteur of illustrator

Auteurswerk is een vak waarbij inhoudelijke kennis, creativiteit, inlevingsvermogen en samenwerken hand in hand gaan. Een eerste vereiste is dat je ervaring hebt met het maken van educatieve content en dat je verstand hebt van onderwijs. Lees meer

In de leermiddelen van Malmberg worden veel maatwerk illustraties gebruikt. Elke methode heeft een eigen karakter en vraagt om een “unieke” stijl aan illustraties. Indien je interesse hebt om als illustrator voor Malmberg te werken verzoeken wij je vriendelijk om ons een portfolio met recente illustraties te sturen. Jouw portfolio wordt geraadpleegd zodra een nieuwe methode in ontwikkeling is. Wanneer de stijl en kunde past bij de methode, dan nemen wij contact met je op. Malmberg gaat vertrouwelijk om met de registratiegegevens en illustraties. Je kunt je voorbeelden of website-adres mailen naar secretariaatrealisatie@malmberg.nl.

Sollicitatieprocedure

Spreekt Malmberg je aan, reageer dan op een van onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie naar vacatures@malmberg.nl. Als jouw sollicitatie aansluit op onze vacature, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek voer je met een HR-adviseur en je toekomstige manager. Bevalt dit van beide kanten, dan volgt er een tweede ronde met toekomstige collega’s. Ook een assessment kan bij de procedure horen. Doorloop je dit allemaal succesvol en ben je net zo enthousiast als wij? Dan heten we je van harte welkom bij Malmberg en bouwen we samen verder aan onze toekomst. Heb je interesse? We horen graag van je.

Meetups

Bij Malmberg staat kennisdeling centraal. Door het jaar heen organiseren onze gildes (Test, Java en Frontend) verschillende Meetups. Wat willen wij hiermee bereiken?

 • Een ‘fun-place’ waar we kennisdelen
 • Blijven leren om beter te worden
 • Ideeën aanscherpen met professionals

Wil jij op de hoogte blijven van onze Meetups, word dan lid van de Malmberg Meetup groep https://www.meetup.com/nl-NL/malmberg/. Dit is een groep voor fanatieke developers en testers die geïnspireerd willen raken door de nieuwste technologieën in een domein dat er toe doet, namelijk dat van digitale leerplatformen in het onderwijs! Er zijn al ruim 370 leden aangesloten bij deze groep.

Wil je graag in samenwerking met Malmberg een Meetup organiseren, dat kan ook! Neem dan contact op met ellen.ceelen@sanoma.com.

IT'ers over Malmberg

Partners