Search

GaMMa

Methode Mens & Maatschappij onderbouw

GaMMa verbindt de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en economie. Vanuit verschillende thema’s werken leerlingen aan concrete eindproducten. Met GaMMa kun je leerlingen stimuleren om actief, zelfstandig en samenwerkend te leren.

  • Betekenisvol voor leerlingen
  • Integratie van vakken
  • Gevarieerd leren

Bekijk lesmateriaal

Daarom GaMMa

Betekenisvol voor leerlingen

GaMMa is een taakgerichte methode. Leerlingen werken samen aan concrete eindproducten. Ze ervaren dat ze hun kennis en vaardigheden in allerlei situaties in hun eigen wereld kunnen gebruiken.

Integratie van vakken

In de methode worden de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en economie in samenhang aangeboden. Vanuit verschillende invalshoeken maken leerlingen kennis met maatschappelijke vraagstukken.

Gevarieerd leren

Met GaMMa kun je veel variatie in je lessen aanbrengen. Je kunt leerlingen laten onderzoeken, problemen oplossen, ontwerpen of discussiëren. Je kunt ook variëren tussen boek en online of verschillende werkvormen gebruiken: individueel, in groepen of klassikaal.

Meer weten over GaMMa?

Neem dan contact op met Chris Vennix of een van onze andere methodespecialisten.

Contact

Bekijken

Ben je benieuwd hoe het lesmateriaal van GaMMa eruitziet? Blader dan door de boeken van GaMMa. Of bekijk de prijsinformatie.

Vernieuwde online leeromgeving

Vanaf zomer 2020 bieden we de volgende onderdelen aan in de vernieuwde online leeromgeving:

Leerlinglicentie

Lesstof van de leerwerkboeken als digiboek | Internetopdrachten en keuzeopdrachten (PDF) | NIEUW: Flitskaarten om begrippen te trainen

Docentlicentie

Lesstof van de leerwerkboeken als digiboek met een excel met linkjes | (aanpasbare) Eindtoets (Word, PDF) | Antwoordenboek | docentenmateriaal in PDF | Oriëntatiefilm van een module(boekje)

Docenten aan het woord

“We hebben voor GaMMa gekozen vanwege de diversiteit aan onderwerpen, vormgeving, het taalgebruik en het feit dat het om leerwerkboeken gaat”

Meer weten over GaMMa?

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Chris Vennix of een van onze andere methodespecialisten.

Contact

Ondersteuning bij GaMMa

Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

Service