Of Course!

Of Course!

Met Of Course! motiveer je leerlingen dieper in de Engelse taal te duiken. Met boeiende en volwassen thema’s worden ze aangezet tot kritisch denken en een sterke mening te vormen. Daarmee maak je leerlingen niet alleen taalkrachtiger, maar ook zelfbewuster. Zodat ze met trots en vertrouwen beginnen aan hun examen en de tijd daarna.

Beoordelingsmateriaal

 • Boeiende onderwerpen en volwassen thema's
 • Optimale voorbereiding op het examen en daarna
 • Alle theorie in een handzaam vakboek

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Hoe scoort je huidige methode?

Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Voldoet je huidige methode nog aan jouw behoeften en die van je leerlingen? Met de handige checklist ontdek je snel of je op dit moment het maximale uit je onderwijskracht haalt. Meten is weten.

Download de checklist

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Voordat je naar nieuwe lesmethoden gaat kijken, is het verstandig om criteria op te stellen voor een goede vergelijking. Gebruik daarvoor de criteriumpiramide van Malmberg. Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download de piramide

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Het meenemen van je (vakgroep)collega’s is in deze stap heel belangrijk. We helpen je daar graag bij met een handige routeplanner.

Tip: Hang de routeplanner op een centrale plek, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Zo zien jullie niets over het hoofd.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Of Course! meteen ontdekken?

Onze methode Of Course! staat voor het mooie van het vak Engels. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Of Course! ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode Engels en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Of Course! de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Of Course! te kiezen

Boeiende onderwerpen en volwassen thema's

Of Course! prikkelt en inspireert met voorbeelden jonge mensen die met hun ideeën en ambities verschil hebben weten te maken in de wereld. Er komen ook minder zware thema’s aan bod zoals de werking van humor en verhalen van bloggers en vloggers. Het zijn allemaal voorbeelden van jonge mensen die op hun eigen wijze iets hebben bereikt en een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. We inspireren en zetten aan tot denken met het gevoel; ‘ik kan dat ook!’ Op deze wijze groeit niet alleen de Engelse taalvaardigheid maar ontwikkelen ze ook een breder zelfbeeld. Daarnaast wordt het lesmateriaal continue aangevuld met actuele opdrachten en leuke lesopeners.

Optimale voorbereiding op het examen en daarna

Of Course! besteedt veel aandacht aan lees- en schrijfstrategie en het stimuleert leerlingen om de kennis die ze opdoen bij woorden, expressions en grammatica direct toe te passen. Ook lessen die niet primair draaien om spreken of schrijven, hebben vaak verwerking in de vorm van een productieve opdracht. Of Course! motiveert om de lesstof aan te gaan en dieper in de materie te duiken. Zo weten leerlingen waar ze staan en bereiden ze zich met trots en vertrouwen voor op het examen en de stappen daarna.

Alle theorie in een handzaam vakboek

Het vakboek is een handig en compleet naslagwerk waarin leerlingen strategieën en theorie bij alle vaardigheden, grammatica, expressions en linking words vinden. Handig tijdens de voorbereiding op het eindexamen, maar ook later op het hbo, wo en daarna.

Blader alvast online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Of Course! eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

... en bekijk de digitale leeromgeving

Of Course! bovenbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Leerlingen mogen de boeken houden
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Meer over MAX

Duik dieper in Of Course!

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Wat is nieuw?

Nieuw voor schooljaar 2021-2022

Op basis van feedback van docenten en analyses over het gebruik van de online leeromgeving worden onze MAX-methodes regelmatig verbeterd. Ook actualiseren we het materiaal. Dit jaar passen we leerjaar 4 havo en 4 vwo/gym aan.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

 • In het leeropdrachtenboek zijn in unit 1 twee leesteksten geactualiseerd. Ook de woordenlijsten en opdrachten zijn hierop aangepast. Dit heeft overigens geen gevolgen voor de vocabulaire in de toetsen. De woorden die bevraagd worden in de toetsen zijn ongewijzigd.
 • Een aantal opdrachten is aangepast omdat ze te eenvoudig waren voor het niveau vwo.
 • Ontbrekende expressions zijn toegevoegd aan de Study Box zodat alle expressions uit het reference book ook in het leerwerkboek staan (vwo).
 • Enkele video’s zijn vervangen in de online omgeving.
 • Kleine foutjes in de boeken zijn hersteld.
 • Waar het relevant is, zijn de aanpassingen in het boek ook in de online-omgeving opgenomen.
 • Er is een B-versie van alle vaardigheidstoetsen.

Download de releasenotes voor een overzicht.

Opbouw en structuur

Of Course! is opgebouwd uit vijf units. Elke unit staat een cultureel of maatschappelijk thema centraal.

Elke unit bestaat uit vijf lessons, waarin telkens één vaardigheid centraal staat, maar ook andere vaardigheden, woordenschat en grammatica aan bod komen.

 1. Reading & listening
 2. Reading
 3. Speaking
 4. Reading & listening
 5. Writing

Daarnaast is achterin de vwo-delen een module Literature opgenomen, bestaande uit vijf lessen: één les bij elke unit, aansluitend bij het thema dat die unit centraal staat.

Een les in Of Course!

Elke les start met een overzicht van de inhoud van die les:

 • Leerdoelen in de vorm van ‘Can do’-statements
 • Grammatica
 • Vocabulaire
 • Strategieën ter ondersteuning van de vaardigheden

De opbouw van een les is altijd: van geleide opdrachten naar meer ongeleide opdrachten, opdrachten woordenschat en grammatica en een afsluitende taak.

In de lessen is veel aandacht voor het doorgronden van teksten. Zo start elke les met een lees- of luisterbron als input voor die les. Er wordt afgewisseld tussen lange en korte teksten. Aan het einde van les 1 en les 4 is er daarnaast Extra Reading/writing om leeskilometers te maken.

Naast lezen is er ook veel aandacht voor de productieve vaardigheden: taalproductie in een reële setting. Je leert een taal immers om hem te kunnen toepassen, ook en vooral na het examen. Ook lessen die niet primair draaien om spreken of schrijven, hebben vaak verwerking in de vorm van een productieve opdracht.

Elke unit eindigt met de Study box. Hierin is een overzicht opgenomen van de woorden, grammatica en expressions die in de unit behandeld zijn.

Woordenschat

Een grote woordenschat is van belang voor een goede leesvaardigheid. Of Course! besteedt dan ook veel aandacht aan het uitbreiden van de woordenschat. Per unit zijn voor vwo ongeveer 200 woorden Nederlands-Engels en 125 woorden Engels-Nederlands opgenomen. Voor havo zijn dat er 175 woorden Nederlands-Engels en 100 woorden Engels-Nederlands. 60-70% van deze woorden komt uit bronteksten, de rest komt uit de Cito-leesvaardigheidsexamens.

Grammatica

Per unit behandelt Of Course! zes grammaticaonderwerpen. Dit betreft deels ook herhaling en uitbreiding van eerder behandelde onderwerpen. De grammatica komt terug in de geleide spreek- en schrijfopdrachten die direct na de grammaticaopdrachten volgen. Zo leren de leerlingen de nieuwe grammaticale regels direct toe te passen in hun taalgebruik.

Differentiatie

Of course! heeft veel mogelijkheden voor differentiatie, zowel voor leerlingen die achterblijven als leerlingen die sterk zijn in Engels. Allereerst kunnen leerlingen in de digitale leeromgeving overstappen naar een ander niveau/leerjaar. Stel dat een leerling werkt met de havo-editie, maar erg sterk is en behoefte heeft aan extra uitdaging, dan kan hij verder gaan in de vwo/gymnasium-editie.

Daarnaast zijn er ook binnen elke editie ruime differentiatiemogelijkheden.

Differentiatie bij grammatica:
Extra reading/writing in les 1 en les 4 om extra leeskilometers te maken.
Extra differentiatiemateriaal voor lezen en kijken/luisteren:
 • Extra leeslessen op referentieniveau in het docentenmateriaal.
 • Actuele video's met opdrachten en actuele leeslessen op referentieniveau vind je op actueel.malmberg.nl/engels.

Blended werken

Als je kiest voor Of Course!, ontvangen al je leerlingen een leerwerkboek én een licentie voor de online leeromgeving. Alles uit het leerwerkboek vind je ook online. Zo kun je als docent zelf kiezen welke onderdelen je in het boek behandelt en wat je liever digitaal laat maken.

Als je leerlingen digitaal werken, kun je realtime de voortgang van je leerlingen volgen. Handig om het huiswerk te controleren, maar ook om te bepalen met welke onderdelen de klas nog moeite heeft.

Digitale extra's

Digitaal vinden leerlingen extra oefen- en testmateriaal:

 • Woordtrainer, waarmee leerlingen woordjes kunnen leren.
 • Versterk jezelf, de adaptieve grammaticatrainer waarmee elke leerling grammatica volgens een individuele leerroute traint.
 • Test jezelf aan het einde van elke les, waarmee leerlingen kunnen testen of ze de kennisonderdelen (words, grammar, expressions) beheersen.
 • Oefentoets aan het einde van een unit, waarmee leerlingen kunnen checken of ze klaar zijn voor de kennistoets.

Zo kunnen je leerlingen zich optimaal voorbereiden op de toets.

Toetsen

De nieuwe Of Course! bevat een uitgebreid toetspakket:

Kennistoetsen
 • Woordenschat, grammatica en expressions
 • Bij elke unit, versie A en versie B
  Vaardigheidstoetsen:
  • Lezen: 3 x per jaar, na unit 1, 3 en 5
  • Luisteren: 3 x per jaar, na unit 1, 3 en 5
  • Spreken: 2 x per jaar, na unit 2 en 4
  • Schrijven: 2 x per jaar, na unit 2 en 4
  Taxonomie

  Alle toetsen zijn voorzien van een toetsmatrijs, gebaseerd op de taxonomie van Bloom aangepast voor de talen. Deze taxonomie is eenvoudig te vertalen naar andere gangbare taxonomieën als RTTI en OBIT.

  Word en Wintoets/Quayn-bestanden

  De toetsen worden aangeboden in Word. Zo kun je ze eventueel zelf naar wens aanpassen. Ook zijn er Wintoets/Quayn-bestanden van alle toetsen, zodat je ze ook digitaal kunt afnemen.

  10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

  Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

  Mevrouw Schipper Basisschool De Regenboog

  "Veel verschillende werkvormen waardoor er veel herhaald kan worden zonder dat het saai wordt. Leerlingen zijn enthousiast."

  Dhr. Koningsveld Het Bouwens

  "Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

  Dhr. Zijdel Nimeto Utrecht

  "Snelle reactie, inhoudelijk zeer goede methode. Fijne manier van werken, nemen advies van werkveld serieus. Is overzichtelijk! Gebruiksvriendelijk."

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

  Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

  Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
  ← Terug naar Voorbereiden

  Of Course! zelf beoordelen

  Heb je een goed gevoel bij Of Course! en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

  Ervaar zelf de mogelijkheden van Of Course!

  Om te ontdekken of Of Course! bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

  Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

  De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

  Vraag het beoordelingsmateriaal aan

  Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Wat vinden andere scholen van Of Course!?

  Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk!

  Referentieschool

  “De methode is geheel in het Engels, de grammatica wordt goed gespecificeerd getoetst en er is meer aandacht voor literatuur.”

  Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

  Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

  Probeer Of Course! gratis uit
  bij jou in de klas

  Om te ontdekken of Of Course! past bij jouw school, kun je de
  methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
  kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
  om de methode zelf uit te proberen.

  Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

  Eerst de methode ontdekken

  Kom alles te weten over Of Course!. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op Of Course!.

  ← Terug naar Ontdekken

  Twijfel je nog of heb je nog vragen?

  Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met Of Course!.

  Ga je aan de slag met Of Course!?

  Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode Engels: Of Course! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat Of Course!het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

  Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

  Kies je pakket

  Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

   

  40 ,25
  1 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Boek Of Course! h/v bovenbouw
  • Leerwerkboek deel A
  • Leerwerkboek deel B

   

  31 ,50
  6 jaar / leerling per jaar
  • Licentie online leeromgeving
  • Boek Of Course! h/v bovenbouw
  • Leerwerkboek deel A
  • Leerwerkboek deel B

  De materialen van Of Course! bestel je in de webshop.

  Naar de webshop Prijsoverzicht

  Gratis Overstapservice

  Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

  De Overstapcoach helpt je bij:

  • Alles klaarzetten
  • Jaarplanning maken
  • Methode training
  • Starten met de methode

  Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

  Bekijk de Overstapservice

  Wat vinden andere scholen van Of Course!?

  Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk!

  Referentieschool

  “De methode is geheel in het Engels, de grammatica wordt goed gespecificeerd getoetst en er is meer aandacht voor literatuur.”

  Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

  Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Eerst even proefdraaien? Dat kan!

  Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
  ← Terug naar Uitproberen

  Haal alles uit deze methode

  Bekijk tips en inspiratie om Of Course! optimaal te gebruiken.

  Haal alles uit Of Course!

  Kies je voor Of Course? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

  De beste service bij je methode

  Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de handige kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

  Trainingen en webinars

  Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

  Trainingen Webinars

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Deelnemen aan ons Scholenpanel

  Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

  Meer informatie of aanmelden

  Jouw accountmanager

  Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

  Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

  Contact met jouw accountmanager

  Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

  We helpen je graag met de laatste vragen over Of Course!.
  ← Terug naar Beslissen

  Next

  Go to next tab