Of Course!

Of Course!

Met Of Course motiveer je leerlingen dieper in de Engelse taal te duiken. Met boeiende en volwassen thema’s worden ze aangezet tot kritisch denken en een sterke mening te vormen. Daarmee maak je leerlingen niet alleen taalkrachtiger, maar ook zelfbewuster. Zodat ze met trots en vertrouwen beginnen aan hun examen en de tijd daarna.

Beoordelingsmateriaal

 • Boeiende onderwerpen en volwassen thema's
 • Optimale voorbereiding op het examen en daarna
 • Alle theorie in een handzaam vakboek

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

Of Course is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken & Wegen

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor Of Course te kiezen

Boeiende onderwerpen en volwassen thema's

Of Course prikkelt en inspireert met voorbeelden jonge mensen die met hun ideeën en ambities verschil hebben weten te maken in de wereld. Er komen ook minder zware thema’s aan bod zoals de werking van humor en verhalen van bloggers en vloggers. Het zijn allemaal voorbeelden van jonge mensen die op hun eigen wijze iets hebben bereikt en een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. We inspireren en zetten aan tot denken met het gevoel; ‘ik kan dat ook!’ Op deze wijze groeit niet alleen de Engelse taalvaardigheid maar ontwikkelen ze ook een breder zelfbeeld. Daarnaast wordt het lesmateriaal continue aangevuld met actuele opdrachten en leuke lesopeners.

Optimale voorbereiding op het examen en daarna

Of Course besteedt veel aandacht aan lees- en schrijfstrategie en het stimuleert leerlingen om de kennis die ze opdoen bij woorden, expressions en grammatica direct toe te passen. Ook lessen die niet primair draaien om spreken of schrijven, hebben vaak verwerking in de vorm van een productieve opdracht. Of Course motiveert om de lesstof aan te gaan en dieper in de materie te duiken. Zo weten leerlingen waar ze staan en bereiden ze zich met trots en vertrouwen voor op het examen en de stappen daarna.

Alle theorie in een handzaam vakboek

Het vakboek is een handig en compleet naslagwerk waarin leerlingen strategieën en theorie bij alle vaardigheden, grammatica, expressions en linking words vinden. Handig tijdens de voorbereiding op het eindexamen, maar ook later op het hbo, wo en daarna.

Bekijk de introductievideo

In deze introductievideo laten we in vogelvlucht zien waar Of Course voor staat. Binnen 5 minuten heb je een eerste indruk van:

- Hoe Of Course is opgebouwd
- Waarom Of Course meer uitdaging biedt voor elke leerling
- Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving.

Wil je de uitgebreide methodevideo bekijken? Vul je naam en e-mailadres in en de link van de video wordt naar je toegestuurd.

UItgebreide methodevideo bekijken

Duik dieper in Of Course!

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Opbouw en structuur

Of Course! is opgebouwd uit vijf units. Elke unit staat een cultureel of maatschappelijk thema centraal.

Elke unit bestaat uit vijf lessons, waarin telkens één vaardigheid centraal staat, maar ook andere vaardigheden, woordenschat en grammatica aan bod komen.

 1. Reading & listening
 2. Reading
 3. Speaking
 4. Reading & listening
 5. Writing

Daarnaast is achterin de vwo-delen een module Literature opgenomen, bestaande uit vijf lessen: één les bij elke unit, aansluitend bij het thema dat die unit centraal staat.

Een les in Of Course!

Elke les start met een overzicht van de inhoud van die les:

 • Leerdoelen in de vorm van ‘Can do’-statements
 • Grammatica
 • Vocabulaire
 • Strategieën ter ondersteuning van de vaardigheden

De opbouw van een les is altijd: van geleide opdrachten naar meer ongeleide opdrachten, opdrachten woordenschat en grammatica en een afsluitende taak.

In de lessen is veel aandacht voor het doorgronden van teksten. Zo start elke les met een lees- of luisterbron als input voor die les. Er wordt afgewisseld tussen lange en korte teksten. Aan het einde van les 1 en les 4 is er daarnaast Extra Reading/writing om leeskilometers te maken.

Naast lezen is er ook veel aandacht voor de productieve vaardigheden: taalproductie in een reële setting. Je leert een taal immers om hem te kunnen toepassen, ook en vooral na het examen. Ook lessen die niet primair draaien om spreken of schrijven, hebben vaak verwerking in de vorm van een productieve opdracht.

Elke unit eindigt met de Study box. Hierin is een overzicht opgenomen van de woorden, grammatica en expressions die in de unit behandeld zijn.

Woordenschat

Een grote woordenschat is van belang voor een goede leesvaardigheid. Of Course! besteedt dan ook veel aandacht aan het uitbreiden van de woordenschat. Per unit zijn voor vwo ongeveer 200 woorden Nederlands-Engels en 125 woorden Engels-Nederlands opgenomen. Voor havo zijn dat er 175 woorden Nederlands-Engels en 100 woorden Engels-Nederlands. 60-70% van deze woorden komt uit bronteksten, de rest komt uit de Cito-leesvaardigheidsexamens.

Grammatica

Per unit behandelt Of Course zes grammaticaonderwerpen. Dit betreft deels ook herhaling en uitbreiding van eerder behandelde onderwerpen. De grammatica komt terug in de geleide spreek- en schrijfopdrachten die direct na de grammaticaopdrachten volgen. Zo leren de leerlingen de nieuwe grammaticale regels direct toe te passen in hun taalgebruik.

Differentiatie

Of course heeft veel mogelijkheden voor differentiatie, zowel voor leerlingen die achterblijven als leerlingen die sterk zijn in Engels. Allereerst kunnen leerlingen in de digitale leeromgeving overstappen naar een ander niveau/leerjaar. Stel dat een leerling werkt met de havo-editie, maar erg sterk is en behoefte heeft aan extra uitdaging, dan kan hij verder gaan in de vwo/gymnasium-editie.

Daarnaast zijn er ook binnen elke editie ruime differentiatiemogelijkheden.

Differentiatie bij grammatica:
Extra reading/writing in les 1 en les 4 om extra leeskilometers te maken.
Extra differentiatiemateriaal voor lezen en kijken/luisteren:
 • Extra leeslessen op referentieniveau in het docentenmateriaal.
 • Actuele video's met opdrachten en actuele leeslessen op referentieniveau vind je op onderwijs van morgen.

Blended werken

Als je kiest voor Of Course, ontvangen al je leerlingen een leerwerkboek én een licentie voor de online leeromgeving. Alles uit het leerwerkboek vind je ook online. Zo kun je als docent zelf kiezen welke onderdelen je in het boek behandelt en wat je liever digitaal laat maken.

Als je leerlingen digitaal werken, kun je realtime de voortgang van je leerlingen volgen. Handig om het huiswerk te controleren, maar ook om te bepalen met welke onderdelen de klas nog moeite heeft.

Digitale extra's

Digitaal vinden leerlingen extra oefen- en testmateriaal:

 • Woordtrainer, waarmee leerlingen woordjes kunnen leren.
 • Versterk jezelf, de adaptieve grammaticatrainer waarmee elke leerling grammatica volgens een individuele leerroute traint.
 • Test jezelf aan het einde van elke les, waarmee leerlingen kunnen testen of ze de kennisonderdelen (words, grammar, expressions) beheersen.
 • Oefentoets aan het einde van een unit, waarmee leerlingen kunnen checken of ze klaar zijn voor de kennistoets.

Zo kunnen je leerlingen zich optimaal voorbereiden op de toets.

Toetsen

De nieuwe Of Course bevat een uitgebreid toetspakket:

Kennistoetsen
 • Woordenschat, grammatica en expressions
 • Bij elke unit, versie A en versie B
  Vaardigheidstoetsen:
  • Lezen: 3 x per jaar, na unit 1, 3 en 5
  • Luisteren: 3 x per jaar, na unit 1, 3 en 5
  • Spreken: 2 x per jaar, na unit 2 en 4
  • Schrijven: 2 x per jaar, na unit 2 en 4
  Taxonomie

  Alle toetsen zijn voorzien van een toetsmatrijs, gebaseerd op de taxonomie van Bloom aangepast voor de talen. Deze taxonomie is eenvoudig te vertalen naar andere gangbare taxonomieën als RTTI en OBIT.

  Word en Wintoets/Quayn-bestanden

  De toetsen worden aangeboden in Word. Zo kun je ze eventueel zelf naar wens aanpassen. Ook zijn er Wintoets/Quayn-bestanden van alle toetsen, zodat je ze ook digitaal kunt afnemen.

  Met Getting Started in Max online krijg je direct aan het begin van de bovenbouw inzicht in het niveau van Engels van je leerlingen én bieden we oefenstof voor snelle verbetering.

  Hoe werkt Getting Started?

  Getting Started bevat twee verschillende modules; Pre-test en Extra Practice.

  Pre-test
  Leerlingen kunnen aan het begin van de bovenbouw (begin leerjaar 4) een instaptoets maken. Het resultaat geeft een indicatie of je leerlingen op schema liggen op het gebied van leesvaardigheid en grammatica. De Pre-test test de belangrijkste grammaticaonderdelen uit de onderbouw + het leesniveau dat ze begin bovenbouw nodig hebben om met Of Course verder te kunnen. Ligt je leerling niet op schema? Dan kun je je leerling extra laten oefenen met Extra Practice.

  • Geeft inzicht welke leerlingen klaar zijn voor de bovenbouw en welke nog niet
  • Geeft de leerling inzicht in zijn of haar kunnen
  • 100% automatisch na kijken door de leerling zelf

  Extra Practice
  Leerlingen die na het maken van de Pre-test nog niet helemaal klaar zijn voor de bovenbouw kunnen d.m.v. een remediërende module extra oefenen. De module laat leerlingen zelfstandig oefenen op het gebied van leesvaardigheid en grammatica. Ze krijgen feedback bij de oefeningen en worden geholpen met strategieën en extra tips.

  • Geeft leerlingen de tools om hun Engels te verbeteren
  • Gerichte remediërende oefening voor lezen en grammatica
  • Zelfstandig door te werken tot herfstvakantie

   ... en bekijk de online leeromgeving

   Of Course bovenbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.

   • Up-to-date lesmateriaal
   • Leerlingen mogen de boeken houden
   • Altijd boek en online
   • Betaalbaar

   Meer over MAX

   Blader online door de boeken…

   Benieuwd hoe het lesmateriaal van Of Course! eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

   Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

   Meer weten over deze methode?

   Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

   Plan een afspraak in

   Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

   ← Terug naar Voorbereiden

   Probeer Of Course gratis uit

   Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

   De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

   Vraag het beoordelingsmateriaal aan

   Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

   Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

   Referentieschool

   “De methode is geheel in het Engels, de grammatica wordt goed gespecificeerd getoetst en er is meer aandacht voor literatuur.”

   Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

   Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

   10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

   Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

   Probeer Of Course gratis uit
   bij jou in de klas

   Om te ontdekken of Of Course past bij jouw school, kun je de
   methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
   kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
   om de methode zelf uit te proberen.

   Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

   ← Terug naar Ontdekken

   Ga je aan de slag met Of Course?

   Kies je pakket

   Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

    

   43
   1 jaar / leerling per jaar
   • Licentie online leeromgeving
   • Boek Of Course h/v bovenbouw
   • Leerwerkboek deel A
   • Leerwerkboek deel B

    

   33 ,75
   6 jaar / leerling per jaar
   • Licentie online leeromgeving
   • Boek Of Course h/v bovenbouw
   • Leerwerkboek deel A
   • Leerwerkboek deel B

   De materialen van Of Course bestel je in de webshop.

   Naar de webshop Prijsoverzicht

   Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

   Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

   Veel succes!

   Download de checklist

   Referentieschool

   “De methode is geheel in het Engels, de grammatica wordt goed gespecificeerd getoetst en er is meer aandacht voor literatuur.”

   Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

   Mevrouw J. Harrison, Pontes Scholengroep

   Gratis Overstapservice

   Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

   De Overstapcoach helpt je bij:

   • Alles klaarzetten
   • Jaarplanning maken
   • Methode training
   • Starten met de methode

   Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

   Bekijk de Overstapservice

   Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

   Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak Engels. Haal eruit wat voor jou relevant is!

   Meer weten over deze methode?

   Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

   ← Terug naar Uitproberen

   Haal alles uit Of Course!

   De beste service bij je methode

   Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

   Beeld van start schooljaar checklist

   Leraren in overleg tijdens een training

   Trainingen en webinars

   Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

   Trainingen Webinars

   Onderwijs van Morgen

   Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Maak gebruik van de actuele lessen speciaal voor het vak Engels. Haal eruit wat voor jou relevant is!

   Bezoek de website

   Deelnemen aan ons Scholenpanel

   Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

   Meer informatie of aanmelden

   Jouw accountmanager

   Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

   Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

   Contact met jouw accountmanager

   ← Terug naar Beslissen

   Next

   Go to next tab