Over Malmberg

Onderwijs zit in ons DNA. Het is uitdagend en - net als wij - altijd in ontwikkeling. We zien het als onze taak leraren te ondersteunen zodat zij het beste onderwijs kunnen geven. En leerlingen het beste uit zichzelf halen. We ontwikkelen leermethoden voor het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en bieden deze aan via digitale leerplatformen en boeken. En bieden service en ondersteuning aan leraren om optimaal met de leermethoden te werken.

Als leraar maak je het verschil; je bent rolmodel, een coach, inspireert leerlingen en helpt ze op weg naar een succesvolle toekomst. En dat is elke dag een uitdaging. Daarom werken we met 300 bevlogen collega’s aan hoogwaardige leermethoden en praktische ondersteuning. Daarbij denken we vanuit dagelijkse situaties en hebben we veel contact met scholen. Want als we weten wat er leeft in het onderwijs, weten we waarmee we je kunnen helpen. We denken mee over de uitdagingen die er zijn, over wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Samen werken we aan de oplossingen van vandaag en morgen.

Toen en nu

Onderwijs zit bij Malmberg in het DNA. Al sinds Louis Carel Gerard Malmberg op 5 juni 1885 zijn boek- en papierhandel begint. Deze zaak groeit al snel uit tot een succesvolle boekhandel en uitgeverij.

Wanneer Louis Malmberg op 9 september 1919 overlijdt, neemt C.N. Teulings’ Koninklijke Uitgevers Maatschappij het bedrijf over. Malmberg is nu de grootste katholieke schoolboekenuitgever van Nederland.

Arendsoog

Een grote doorbraak volgt in 1949. De eerste Arendsoog van Jan Nowee verschijnt, het begin van de zeer succesvolle kinderboekenreeks. In 1964 wordt Malmberg onderdeel van de VNU en daarmee uitgever van de Okki en Taptoe. De jaren erna ontwikkelen we ons als succesvolle uitgeverij voor kinderboeken en lesmethoden.

Explosieve groei

In 1985 viert Malmberg het 100-jarig bestaan. We maken een explosieve groei door, onder meer dankzij succesvolle methodes als Taal actief en De wereld in getallen. Methodes die nog steeds zeer succesvol zijn.

Sanoma

We spoelen door naar 2004. Sanoma neemt Malmberg over, dat vanaf nu valt onder Sanoma Learning. In 2009 vieren we de 90e verjaardag van Okki, Bobo en Taptoe. Samen met National Geographic Junior en de Boektoppers voor het VO gaan zij zelfstandig verder bij Blink Uitgevers. Tijd om ons nog meer te richten op het onderwijs.

Toetsen en examens

In de zomer van 2012 nemen we Bureau ICE over, expert in het maken van toetsen en examens voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. We geloven dat digitaal leren de leerling en student verder helpt.

Digitaal

Digitaal leren betekent meer motivatie en meer leerrendement. Daarom investeren we veel in digitaal leren. Met resultaat: de eerste adaptieve trainers én digitale versies van succesvolle methoden zijn een feit. Zo hebben scholen de keuze om volledig digitale methoden te gebruiken. En sinds 2017 hebben we MAX van Malmberg: een slimme oplossing die docenten meer tijd, rust en ruimte geeft.

"We blijven ons ontwikkelen en kunnen niet wachten op de volgende mijlpaal."