Search

Rekenroute

Het beste rekenaanbod voor kinderen met een ontwikkelingsperspectief

Elk kind verdient een goede rekenbasis. Ook de kinderen voor wie het fundamenteel niveau 1F aan het eind van groep 8 niet haalbaar is. Speciaal voor hen is er Rekenroute. Met Rekenroute werken deze kinderen op hun eigen leerlijn. Daarnaast is Rekenroute geschikt voor kinderen die (tijdelijk) extra rekentijd krijgen ingepland op domeinen die ze niet beheersen. Zo is Rekenroute een ideaal rekenaanbod voor rekenzwakke kinderen in groep 3 t/m 8, die in plaats van of naast de reguliere rekenmethode kan worden gebruikt. Niet zomaar oefenen, maar een doorlopende leerlijn mét instructie, zodat de kinderen de rekenstrategieën gaan begrijpen en gemotiveerd blijven. Met Rekenroute geef jij kinderen de beste rekenbasis op hún niveau.

  • Complete leerlijn voor leerroute 2 en 3 van Passende Perspectieven
  • Beste didactiek mét instructie
  • Werkboekjes per domein, voor het werken op een eigen leerlijn of inzetbaar tijdens de extra rekentijd

Beoordelingspakket Bekijk het lesmateriaal

Daarom Rekenroute

Complete leerlijn voor leerroute 2 en 3 van Passende Perspectieven

De beslissing om een kind lager dan niveau 1F te laten uitstromen wordt bewust door leerkracht en ouders genomen. Ook deze kinderen met een ontwikkelingsperspectief verdienen volwaardig rekenonderwijs. Dit geef je ze met Rekenroute. Een kant-en-klaar rekenaanbod met een complete leerlijn van groep 3 t/m 8 die aansluit bij de doelen van Passende Perspectieven. Gewoon in de les te gebruiken naast Pluspunt of De wereld in getallen of een andere reguliere rekenmethode. Want ook een rekenzwak kind moet een goede rekenbasis krijgen.

 

Beste didactiek mét instructie

Kinderen die de fundamentele doelen niet halen zijn niet gebaat bij alleen maar meer oefenen. Het is juist belangrijk dat zij begrijpen wat ze doen. Daarom heeft instructie een belangrijke plek in Rekenroute. Deze extra instructie geef je wanneer de rest van de groep zelfstandig werkt. Rekenroute is ontwikkeld door de makers van Pluspunt en De wereld in getallen, twee rekenmethodes met de beste didactiek in het basisonderwijs. Deze didactiek is ook in Rekenroute toegepast.

 

Werkboekjes per domein

Rekenroute biedt 30 leerdoelen per leerjaar aan. Elk doel wordt in 5 lessen behandeld en geoefend. Rekenroute heeft dus stof voor 30 weken. De leerdoelen zijn gebundeld per rekendomein. Elk domein heeft zijn eigen werkboek, of soms zijn er twee domeinen in een omkeerboek. Hierdoor is Rekenroute niet alleen geschikt voor kinderen die je op een eigen leerlijn wilt laten werken, maar kunnen de boekjes ook worden ingezet tijdens de extra rekentijd waarin kinderen extra instructie en oefentijd krijgen op domeinen die ze niet beheersen.

Meer weten over Rekenroute?

Neem contact op met de methodepspecialist in jouw regio.

Zij vertellen je graag meer.

Contact

Lesmateriaal

Rekenroute bestaat uit een handleiding voor de leerkracht en werkboekjes per domein. De doelen van een leerjaar worden in 4 werkboekjes aangeboden. Het werken met werkboekjes geeft jou als leerkracht veel inzicht, omdat je goed kunt observeren hoe kinderen tot hun antwoorden gekomen zijn, bijvoorbeeld als ze nog op hun vingers tellen. Hierdoor kun je ingrijpen en begeleiden waar dat nodig is.

Bekijk het lesmateriaalDidactiek en organisatie

De sterke didactische uitgangspunten van de reguliere rekenmethodes Pluspunt en De wereld in getallen zijn ook in Rekenroute toegepast. Hierdoor krijgen ook rekenzwakke kinderen de beste rekenbasis die aansluit bij hun niveau en toekomstperspectief. Daarnaast is Rekenroute eenvoudig in gebruik. Het is een compleet pakket met een overzichtelijke handleiding die jou als leerkracht stap voor stap door de les en de organisatie leidt.Inhoud


De leerlijnen sluiten aan op de actuele doelen van het SLO voor leerroute 2 en 3 van Passende Perspectieven.

Lees meerDidactiek


De laatste inzichten zijn in de methode verwerkt, zoals het protocol ERWD, het drieslagmodel en het werken met basisstrategieën.

Lees meerOpbrengstgericht werken


Jouw observaties en kennis bepalen de didactische keuzes die jij voor elk kind maakt.

Lees meerOrganisatie


Het jaarprogramma bestaat uit 30 doelen. Elk doel beslaat één week met vijf lesdagen.

Lees meer

Catalogus

De materialen van Rekenroute bestel je via de partners van Malmberg. Zij kunnen helpen bij je bestelling en leveren uit voorraad. Bekijk de catalogus voor een overzicht van de materialen bij Rekenroute.


Benieuwd naar Rekenroute? Probeer Rekenroute dan uit in jouw klas. Geef een proefles om zo een goed beeld te krijgen.  

Tip:
Ruim extra tijd in voor het geven van deze proeflessen. Geef ze niet in plaats van reguliere lessen.

Proeflessen

Het beste resultaat voor ieder kind

Met de bekende rekenmethodes Pluspunt en De wereld in getallen heeft Malmberg een bewezen aanbod voor kinderen in groep 3 t/m 8 van niveau 1F tot 1S+. De differentiatie in deze twee methodes is voor de meeste rekenzwakke en rekensterke kinderen toereikend.

Voor kinderen die het fundamenteel niveau 1F aan het eind van groep 8 niet kunnen halen of kinderen die op bepaalde domeinen extra rekentijd nodig hebben is Rekenroute ontwikkeld. Rekenroute verschijnt gefaseerd (nu is groep 3 t/m 5 beschikbaar, groep 6 t/m 8 verschijnt per schooljaar 2021-2022). Kijk in de catalogus wat er al beschikbaar is. Voor hoogrekenvaardige kinderen is vanaf schooljaar 2021-2022 het pakket RekenXL verkrijgbaar. Voor de kleuters in groep 1-2 is er Rekenplein, zodat zij een goed startniveau hebben in groep 3.

Malmberg biedt dus een rekenaanbod over de volle breedte van het basisonderwijs. Zo werken wij hard aan onze missie: het beste resultaat voor ieder kind.

Contact

Meer weten over Rekenroute?

Neem contact op met de methodepspecialist in jouw regio. Zij vertellen je graag meer.

Contact

Hulp bij Rekenroute

Werk je met Rekenroute en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen, mailen of bereiken via Twitter.

Service