Search

Economisch bekeken

methode economie vmbo bovenbouw

Economisch bekeken is een aansprekende methode voor de vmbo-leerling. In de nieuwste editie is feedback van leerlingen verwerkt omtrent begrijpelijke teksten, structuur, vormgeving en opdrachten. Leerlingen vertrekken vanuit herkenbare voorbeelden uit hun eigen leven en bouwen zo kennis op van concreet naar abstract. Dat maakt het vak relevant voor nu en voor later. Ze maken van dichtbij kennis met het vak economie en groeien toe naar het examen. Dat is de kracht van Economisch bekeken.

 • Speciaal ontwikkeld voor het vmbo
 • Efficiënt leren op weg naar het examen
 • Gepersonaliseerd leren met de online leeromgeving

Naar de webshop Start schooljaar checklist

Daarom Economisch bekeken

Speciaal ontwikkeld voor het vmbo

Leerlingen herkennen economische begrippen dankzij voorbeelden uit hun eigen leven. Zo bouwen ze kennis op van concreet naar abstract. Met visuele bronnen worden economische begrippen geïntroduceerd. Daarna passen leerlingen de leerstof toe in nieuwe situaties. Ook het taalgebruik is helder en herkenbaar, mede dankzij de opmerkingen suggesties van vmbo-leerlingen.

Efficiënt leren op weg naar het examen

Met de examentrainers oefenen leerlingen vanaf leerjaar 3 met opdrachten op examenniveau. Ook heeft elk hoofdstuk een online rekentrainer. Hiermee leren leerlingen begrippen, rekenregels en cijfermatige gegevens met elkaar te verbinden. De online feedback helpt de leerling nog beter bij het leren en de voorbereiding op de toets en het examen.

Gepersonaliseerd leren met MAX Online

Geen leerling is hetzelfde. Met de online leeromgeving speel je nog beter in op verschillen. De overzichtelijke dashboards geven inzicht in de voortgang van iedere leerling. Zo kun je snel bijsturen en aandacht geven aan de dingen die jíj belangrijk vindt.


Nieuw voor schooljaar 2021-2022

  Meer weten over Economisch bekeken?

  Plan een online afspraak in met methodespecialist Chris Vennix
  om samen door de methode te gaan.
  Kijk in zijn agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt
  of bel naar 073 628 75 55.

  Afspraak inplannen

  Lesmateriaal

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Economisch bekeken eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal en bekijk de video over de online leeromgeving.

  Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


  Economisch bekeken vmbo bovenbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.  Up-to-date lesmateriaal  Leerlingen mogen de boeken houden  Altijd boek en online  Betaalbaar  Prijzen

  Kies het pakket dat bij je school past

  Je kiest voor een afname van 2,4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

  Prijzen boek + online

  Download het volledige prijsoverzicht

  Prijsoverzicht

  Zo werk je met Economisch bekeken

  De inhoud

  Economisch bekeken is afgestemd op het examenprogramma vmbo economie.

  Differentiatie

  Elke editie heeft een eigen werkwijze passend bij het niveau van de leerling.

  Toetsing

  Economisch bekeken biedt een compleet aanbod van toetsen.

  Docenten aan het woord

  “De zevende en voorgaande drukken zijn altijd goed bevallen. De nieuwe versie, die is aangepast aan de nieuwe syllabus, is dus een logische stap."


  “We kiezen weer voor Economisch bekeken omdat we tevreden zijn over de vorige editie en de prettige samenwerking met de accountmanager.”


  “Voor leerlingen en docenten een prettige methode om mee te werken. Een heldere opbouw en prettig taalgebruik. , Dat spreekt leerlingen (en mijzelf) erg aan.”

  Vak college Hillegersberg

  “Sluit het beste aan bij het examenprogramma.”

  Meer weten over Economisch bekeken vmbo bovenbouw?

  Beoordelingsmateriaal

  Vraag gratis beoordelingsmateriaal aan en ontdek Economisch bekeken bij jou in de klas.

  Beoordelingsmateriaal

  Ondersteuning bij Economisch bekeken

  Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

  Service

  Persoonlijk advies nodig?

  Neem contact op met Chris Vennix of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact