Economisch bekeken

Economisch bekeken

Aan de hand van treffende, actuele voorbeelden tillen vmbo-leerlingen hun economische kennis naar examenniveau: van concrete economische situaties naar abstracte kennis. Heldere teksten, goed gekozen bronnen, uitdagende opdrachten en uitgebreide examentraining: Economisch bekeken heeft het allemaal. Online oefenen kan ook, met een adaptieve rekentrainer en een examentrainer.

Beoordelingsmateriaal

 • Herkenbare economie
 • Doelgerichte examenvoorbereiding
 • Flexibel differentiëren

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

Economisch bekeken is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor Economisch bekeken te kiezen

Herkenbare economie

Economisch bekeken introduceert economische concepten aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse economische praktijk. Daarna passen leerlingen de leerstof toe in nieuwe situaties. Zo draagt de methode ook bij aan het bevorderen van economisch burgerschap.

Doelgerichte examenvoorbereiding

Met de examentrainers, in het boek én online, oefenen leerlingen vanaf leerjaar 3 met opdrachten op examenniveau. Met de rekentrainer leren ze begrippen, rekenregels en cijfermatige gegevens met elkaar te verbinden. De directe feedback ondersteunt je leerlingen bij de voorbereiding op toetsen en het examen.

Flexibel differentiëren

Geen leerling is hetzelfde. Met de online leeromgeving speel je nog beter in op verschillen, want je leerlingen hebben toegang tot alle leerjaren en niveaus. De overzichtelijke dashboards geven jou inzicht in de voortgang van iedere leerling. Zo kun je snel bijsturen en aandacht geven aan de dingen die jíj belangrijk vindt.

Bekijk de introductievideo

In deze introductievideo laten we zien waar Economisch bekeken voor staat. Zo krijg je een indruk van:

 • Hoe Economisch bekeken is opgebouwd
 • Waarom Economisch bekeken meer uitdaging biedt voor elke leerling
 • Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Wil je de uitgebreide methodevideo bekijken? Vul je naam en e-mailadres in en de link van de video wordt naar je toegestuurd.

UItgebreide methodevideo bekijken

Duik dieper in Economisch bekeken

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Afgestemd op het examen

Economisch bekeken is natuurlijk helemaal afgestemd op het examenprogramma economie. In leerjaar 3 komen consumptie, overheid en bestuur, natuur en milieu en een deel van arbeid en productie aan de orde. Leerjaar 4 gaat verder met de complexere onderdelen van arbeid en productie. Daarna volgen hoofdstukken over internationale ontwikkelingen, verrijkingsstof (alleen vmbo-gt) en examenvoorbereiding.

Economisch bekeken past bij elke leerling

De methode houdt rekening met de verschillen tussen de leerwegen. Niet alleen wat betreft de inhoud en complexiteit van de stof, maar ook door een onderscheid in didactiek.

 • In de editie voor vmbo-b worden theorie en opdrachten in kleine, compacte stappen aangeboden.
 • In de editie voor vmbo-k zijn die stappen wat groter. Aan het einde van een paragraaf wordt de leerstof toegepast op een nieuwe situatie.
 • In de editie voor vmbo-gt bestaat een paragraaf uit introductievragen, een leertekst en toepassingsopdrachten.

Uitgebreid toetsaanbod

Eindtoetsen

Per hoofdstuk zijn er twee eindtoetsen ontwikkeld, inclusief een antwoordmodel en een toetsmatrijs. Voor vmbo-b en vmbo-k worden ook digitale toetsen aangeboden (Quayn).

Moduletoetsen

Voor de edities vmbo-k en vmbo-gt zijn moduletoetsen beschikbaar. In deze toetsen worden meerdere hoofdstukken tegelijk bevraagd. Ze zijn daarom goed bruikbaar voor het schoolexamen.

Paragraaftoetsen

Voor vmbo-b zijn ook paragraaftoetsen ontwikkeld, voor elke paragraaf één. Het gaat om sets van vijf vragen. Je kunt met deze toetsen bijvoorbeeld aan het begin van een les testen of leerlingen de stof van de voorgaande les hebben begrepen.

De online leeromgeving

Economisch bekeken is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Rekentrainer: optimale voorbereiding op toetsen en examens
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving

Blader online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Economisch bekeken eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

← Terug naar Voorbereiden

Probeer Economisch bekeken gratis uit

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Bekijk de methodevideo

Laat je bijpraten door de methodespecialist van Malmberg in deze methodevideo over Economisch bekeken. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. De video duurt ongeveer 30 minuten.

Bekijk de methodevideo

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

Referentieschool

“Sluit het beste aan bij het examenprogramma.”

Referentieschool

“Voor leerlingen en docenten een prettige methode om mee te werken. Een heldere opbouw en prettig taalgebruik. , Dat spreekt leerlingen (en mijzelf) erg aan.”

Vak college Hillegersberg

Vak college Hillegersberg

Referentieschool

“We kiezen weer voor Economisch bekeken omdat we tevreden zijn over de vorige editie en de prettige samenwerking met de accountmanager.”

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Probeer Economisch bekeken gratis uitbij jou in de klas

Om te ontdekken of Economisch bekeken past bij jouw school, kun je de methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal kun je aan de slag met al het benodigde materiaal om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met Economisch bekeken?

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

44 ,75
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

35 ,25
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Economisch bekeken bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Referentieschool

“Sluit het beste aan bij het examenprogramma.”

Referentieschool

“Voor leerlingen en docenten een prettige methode om mee te werken. Een heldere opbouw en prettig taalgebruik. , Dat spreekt leerlingen (en mijzelf) erg aan.”

Vak college Hillegersberg

Vak college Hillegersberg

Referentieschool

“We kiezen weer voor Economisch bekeken omdat we tevreden zijn over de vorige editie en de prettige samenwerking met de accountmanager.”

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit Economisch bekeken

Kies je voor Economisch bekeken? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab