Search

e

Economisch bekeken

methode economie vmbo bovenbouw

Economisch bekeken maakt het vak economie concreet en spreekt de vmbo-leerling aan. Vmbo-leerlingen hebben zelf meegewerkt aan de methode. Economische rekenvaardigheden en examentraining hebben een vaste plek in de methode. Daarmee kun je dus rekenen op een goed resultaat!

 • Speciaal ontwikkeld voor het vmbo
 • Efficiënt leren op weg naar het examen
 • Gepersonaliseerd leren met MAX Online

Bestel je beoordelingsmateriaalBestelinformatie

Daarom Economisch bekeken

Speciaal ontwikkeld voor het vmbo

Leerlingen herkennen economische begrippen dankzij voorbeelden uit hun directe omgeving. Zo bouwen ze kennis op van concreet naar abstract. Met visuele bronnen worden economische begrippen geïntroduceerd. Daarna passen leerlingen de leerstof toe in nieuwe situaties. Ook het taalgebruik is helder en herkenbaar dankzij de feedback van vmbo-leerlingen.

Efficiënt leren op weg naar het examen

Met de examentrainers oefenen leerlingen vanaf leerjaar 3 met opdrachten op examenniveau. Ook heeft elk hoofdstuk een digitale rekentrainer. Hiermee leren ze begrippen, rekenregels en cijfermatige gegevens met elkaar te verbinden. De digitale feedback helpt de leerling nog beter bij het leren en voorbereiden voor de toets en het examen.

Gepersonaliseerd leren met MAX Online

Geen leerling is hetzelfde. Met MAX Online speel je nog beter in op verschillen. De overzichtelijke dashboards geven inzicht in de voortgang van iedere leerling. Zo kun je snel bijsturen en aandacht geven aan de dingen die jíj belangrijk vindt.

  Haal meer uit je vak met de MAX methode

  De MAX methode is een complete leeroplossing die jou maximaal ondersteunt in je dagelijkse lespraktijk. MAX is de ideale mix van boek en digitaal. De online leeromgeving biedt unieke mogelijkheden voor verwerking en verrijking van de leerstof, leren op maat en zelfstandig oefenen. Zo halen je leerlingen het maximale uit het vak én uit zichzelf!
  Up-to-date

  lesmateriaal

  De MAX methode is een flexibele leeroplossing waarbij het boek en de online leeromgeving elkaar optimaal versterken. Met de MAX methode werk je met de nieuwste boeken die je ieder schooljaar opnieuw geleverd krijgt. In de online leeromgeving beschik je altijd over up-to-date leerstof met de laatste inzichten.
  Een boek om

  in te schrijven

  Jaarlijks ontvangen de leerlingen een eigen boek dat ze aan het eind van het jaar mogen houden. Kaften en inleveren hoeft dus niet meer. Bovendien kunnen de leerlingen naar hartenlust teksten arceren, aantekeningen maken en tekenen in het boek. Ook dat draagt bij aan maximaal leerplezier én leerrendement.  Leren op

  je eigen niveau

  De MAX methode maakt het makkelijk om in te spelen op de niveau- en tempoverschillen binnen je klas. Leerlingen verwerken de leerstof digitaal en oefenen op verschillende momenten in het leerproces. Daarnaast krijgen ze via de adaptieve trainer de leerstof aangeboden die ze op dat moment nodig hebben. Juist doordat de leerlingen zelfstandig oefenen, krijg jij meer tijd om ze individueel te ondersteunen.  Inzicht in voortgang

  klas en leerling


  Met het overzichtelijke docentendashboard heb je direct inzicht in welke leerling extra aandacht nodig heeft en op welk lesonderdeel hij of zij vastloopt. Zie je dat de hele klas goed meekomt, dan kun je kiezen voor extra verdieping of juist lesstof overslaan. Daarnaast ben je minder tijd kwijt aan nakijkwerk; de digitale leeromgeving doet dit automatisch voor je. En leerlingen kunnen ook zelf de antwoorden controleren.

  MAX biedt je alles wat je nodig hebt voor jouw lespraktijk


  De ideale mix van boek en digitaal


  Flexibele leeroplossing waarbij boek en online leeromgeving elkaar versterken.


  Een boek om in te schrijven


  voor alle leerlingen een nieuw, eigen boek waarin ze mogen schrijven.


  Digitaal verwerken en oefenen


  Gepersonaliseerd leren met digitale opdrachten en een adaptieve trainer.  Docenten dashboard


  Direct zien wat de voortgang en beheersing is van jouw leerlingen en klas.  Trainingen en workshops


  Praktijkgerichte trainingen om méér uit je MAX methode te halen.  Persoonlijke ondersteuning


  We staan altijd voor je klaar en komen graag langs voor persoonlijk advies.


  Lesmateriaal & bestelinformatie

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Economisch bekeken vmbo bovenbouw eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal.

  Lesmateriaal Bestelinformatie

  Zo werk je met Economisch bekeken

  De inhoud

  Economisch bekeken is afgestemd op het examenprogramma vmbo economie.

  Differentiatie

  Elke editie heeft een eigen werkwijze passend bij het niveau van de leerling.

  Toetsing

  Economisch bekeken biedt een compleet aanbod van toetsen.

  Docenten aan het woord

  “De zevende en voorgaande drukken zijn altijd goed bevallen. De nieuwe versie, die is aangepast aan de nieuwe syllabus, is dus een logische stap."


  “We kiezen weer voor Economisch bekeken omdat we tevreden zijn over de vorige editie en de prettige samenwerking met de accountmanager.”


  Meer weten over Economisch bekeken vmbo bovenbouw?

  Beoordelingsmateriaal

  Vraag beoordelingsmateriaal aan en ontdek Economisch bekeken bij jou in de klas.

  Beoordelingsmateriaal

  Ondersteuning bij Economisch bekeken

  Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

  Service

  Persoonlijk advies nodig?

  Neem contact op met Chris Vennix of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact