De online leeromgeving bij jouw ​MAX-methode

De online leeromgeving bij jouw ​MAX-methode

Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

De belangrijkste voordelen van MAX online:

Jij hebt de volledige regie

Met MAX online heb je als docent de volledige regie over het leerproces. Het overzichtelijke dashboard geeft je real-time inzicht in waar je leerlingen mee bezig zijn en waar ze wel of geen moeite mee hebben. Je kunt dan ook direct bijsturen en helpen als dat nodig is. De leerlingen hebben toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw of bovenbouw. Zo kun je talentvolle havo-leerlingen direct laten werken op vwo-niveau.

Geef het leren zelf vorm

Jij bepaalt met welke onderdelen je hoe en wanneer aan de slag wilt. Lesstof klassikaal behandelen of eerst thuis laten voorbereiden? Volledig online of in combinatie met het boek? Door zelf de mix te bepalen tussen online en offline leren zorg je voor blended learning.​​​ En: je hoeft ook niets klaar te zetten. Opdrachten, flitskaarten, adaptieve trainers… alles staat voor je klaar. Daarnaast biedt de docentomgeving ook toegang tot alle lesstof en ondersteunend docentenmateriaal, zoals instructies, werk- en knipbladen, eindtoetsen en samenvattingen.

Zekerheid voor de leerling

Met MAX online zijn ook je leerlingen ‘in control’. Met Test jezelf kunnen leerlingen zelfstandig checken of ze de leerstof goed begrepen hebben en zich optimaal voorbereiden op toetsen. Dat geeft vertrouwen in het resultaat én plezier in het leren. Naast Test jezelf biedt MAX online nog tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. ​

Nieuwsgierig naar de MAX online leeromgeving?

Vraag een gratis proeflicentie aan

Lesvoorbereiding

In MAX Online bereid je gemakkelijk en snel je lessen voor. Er staat een docentenhandleiding en aanvullend materiaal voor je klaar. Ook kun je opdrachten of extra oefenstof vooraf klaarzetten voor je leerlingen op individueel niveau. ​Je kunt aanvinken of leerlingen zelf hun eigen werk kunnen nakijken of dat jij dat liever doet als docent. ​

Inzicht in je leerlingen

De voortgang van de leerlingen volg je met het overzichtelijke dashboard. In één oogopslag zie je de resultaten op gedetailleerd niveau. Je ziet de resultaten van alle leerlingen en klikt eenvoudig door naar details zoals de gegeven antwoorden. Ook kun je aflezen hoeveel tijd een leerling aan een opdracht of paragraaf heeft besteed. Wil je een opdracht resetten bij 1 leerling of de hele klas? Ook deze mogelijkheid zie je terug in het online dashboard. ​

Verwerken en oefenen

​Onze digitale omgeving werkt met unieke adaptieve technologie voor gepersonaliseerd digitaal onderwijs. Bij het verwerken en oefenen past MAX online het aanbod automatisch aan. Zo krijgt een leerling een makkelijkere of moeilijkere oefening aangeboden of wordt juist gewerkt aan kennis, inzicht en vaardigheden van een onderliggend leerdoel. 

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Alle MAX-tools op een rij

MAX biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. ​De inhoud, werking en beschikbaarheid van deze tools is toegespitst op de specifieke vakmethode.

Opdrachten

De verwerkingsopdrachten zijn zowel open of gesloten gesteld om nieuwe leerstof beter te verwerken.​

Als docent bepaal jij of de leerling de opdracht meteen zelf kan nakijken. Zo ja, dan ziet hij direct of hij het goed of fout had en wat het juiste antwoord was. Waar nodig krijgt de leerling ook feedback en uitwerkingen die uitleggen hoe hij tot het goede antwoord had kunnen komen.

Versterk Jezelf

Versterk jezelf is een trainer op basis van een slim algoritme dat onder andere rekening houdt met het niveau, eerdere acties en moeilijkheidsgraad. Hiermee kan elke leerling op maat leren, rekening houdend met leertempo, opgedane kennis en vaardigheden. Dit betekent dat de leerroute meebeweegt terwijl de leerling aan het werk is. Hij krijgt dus precies de leerstof aangeboden die hij op dat moment nodig heeft. Denk aan extra uitleg of oefeningen bij moeilijke onderwerpen. Of juist verdieping of een aanvullende opdracht voor leerlingen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken.​

V-trainer

De V-trainer is een vakspecifieke trainer om basisvaardigheden te oefenen. Dit zijn vaardigheden waar leerlingen geregeld moeite mee hebben. Bijvoorbeeld rekenen met percentages bij economie, of omrekenen naar andere eenheden bij natuurkunde. Het leerproces verloopt efficiënter wanneer deze vaardigheden in een later stadium moeten worden aangesproken.

Test Jezelf

Test jezelf is bedoeld als afronding van de paragraaf, waarmee de leerling aan de hand van gesloten vragen kan checken welke leerdoelen hij behaald heeft. Om echt zeker te zijn dat de leerling het leerdoel heeft behaald, past het aantal vragen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan.

Woordtrainer

De Woordtrainer is een vakspecifieke trainer waarmee je woordjes kunt leren, spellen of herhalen. Behalve oefenen met de betekenis of schrijfwijze is ook de uitspraak van alle woorden te horen. De leerling beoordeelt zichzelf.

Flitskaarten

Een virtuele stapel kaartjes, waarmee leerlingen zelfstandig begrippen, termen en woorden kunnen ‘stampen’. Op de achterkant van elke kaart staat het goede antwoord. Bij een fout antwoord klikt de leerling op een kruisje zodat de kaart later weer terugkomt. De leerling beoordeelt zichzelf.​

Oefentoets

De Oefentoets is bedoeld als voorbereiding op een proefwerk over meerdere paragrafen bij een onderwerp. Omdat goed voorbereiden belangrijk is, kan de leerling de Oefentoets eindeloos vaak maken. Elke keer als de leerling een Oefentoets maakt, krijgt hij een toetsuitslag en feedback bij zijn gemaakte fouten.

Meer weten over MAX?

Als je vragen of opmerkingen hebt wil je direct, snel en persoonlijk geholpen worden. Het werken met een MAX methode betekent dat Malmberg er voor je is om je verder te helpen.

Wil jij je leerlingen inspireren, motiveren en ze met je prachtige vak verder helpen in de samenleving? Neem dan contact met ons op. We staan voor je klaar!