Gelukskoffer

Gelukskoffer

Gelukskoffer is een sociaal-emotionele methode voor het basisonderwijs, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie, inclusief Burgerschap. De lessen zijn thematisch opgebouwd voor groep 1 t/m 8. De methode vergroot het zelfvertrouwen van de leerling en zorgt voor een positieve sfeer in de klas. De leerkracht krijgt ruimte om te doen waar hij/zij ooit leerkracht voor is geworden.

Zichtzending Proeflicentie

Gelukskoffer
 • Welzijn, Veiligheid & Burgerschap
 • Frisse positieve methode
 • Thematisch inzetbaar

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leerkracht zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar klas? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij de kinderen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Leerkrachten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Wil je meer informatie en op weg geholpen worden om een juiste keuze te maken, neem dan contact op via info@gelukskoffer.nl.

Visie lessen in Persoonlijke ontwikkeling

De les van je leven

Met deze methode breidt Malmberg het onderwijsaanbod verder uit, zodat leerlingen in alle opzichten het beste uit zichzelf kunnen halen: met zowel kennisvakken als lessen in persoonlijke ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek onderbouwt het belang van deze betere balans tussen aandacht voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling.

School is een plek waar kinderen en jongeren groeien. Niet alleen door te leren rekenen en schrijven, maar ook door te leren met zichzelf en de ander om te gaan. Burgerschap, het bevorderen van maatschappelijk en sociale vaardigheden van kinderen zit in de methode verweven.

Aandacht voor sociaal emotioneel leren leidt tot:

 • Meer zelfvertrouwen en veerkracht

 • Minder spanning bij de kinderen

 • Toename van de leerprestaties

 • Meer plezier en veiligheid in de groep

De Lessen in Persoonlijke Ontwikkeling zijn thematisch opgebouwd voor groep 1 t/m 8. Gelukskoffer is een sociaal emotionele methode gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie. 7 thema's keren in iedere groep terug: Wat is geluk, Positief denken, Dankbaarheid, Talenten, Zelfvertrouwen, Toekomstdromen en Geluk doorgeven. De methode vergroot het zelfvertrouwen en de veerkracht van het kind en zorgt voor een betere sfeer en veiligheid in de klas.

Illustraties door: Rolf Resink

Gelukskoffer in het kort

 • groep 1 t/m 8 sociaal emotioneel leren

 • Vergroot zelfvertrouwen en veerkracht leerling

 • Meer veiligheid en rust in de klas voor leerling en leerkracht

Praktijk

 • vrolijk fris materiaal

 • flexibel thematisch inzetbaar

 • goede balans structuur met vrijheid leerkracht

 • implementatietraining live of online

Onderbouwing

 • gebaseerd op wetenschappelijke inzichten

 • sluit aan bij kerndoelen

 • aandacht voor burgerschap

 • erkende Gezonde school-activiteit

 • subsidies mogelijk

 • Crkbo erkend en gevalideerd 10 registeruren

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Gelukskoffer meteen ontdekken?

Wat heeft deze methode mij en de kinderen te bieden?

Ontdek Gelukskoffer in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze sociaal-emotionele methode en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Gelukskoffer de kinderen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Gelukskoffer te kiezen

Welzijn, Veiligheid & Burgerschap

De methode is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de leerling met positieve gevolgen voor de groep. Gelukskoffer investeert in het welzijn van de leerlingen en dat heeft automatisch effect op de groep. Leerlingen krijgen meer oog voor elkaar, meer begrip en kunnen positiever verbinden. Meer plezier, meer rust en vooral ruimte om persoonlijk tot ontwikkeling te komen in een veilige groep. Wetenschappelijk is aangetoond is dat kinderen die lekker in hun vel zitten 11% beter leren, wat weer een positief effect heeft op hun zelfvertrouwen. Lessen in geluk maakt kinderen sociaal maatschappelijk competent voor het leven.

Frisse positieve methode

De lessen in persoonlijke ontwikkeling zijn vrolijk, positief en van deze tijd. Kinderen genieten van hedendaagse filmpjes, opdrachten, muziek, de roze en zwarte bril, gedichten, verhalen. De theorie wordt spelenderwijs uitgelegd met ruimte en eigen regie voor de leerling. De opbouw van de lessen geeft de leerkracht alle ruimte om kinderen naar eigen inzicht de lessen te geven. Kinderen werken op een positieve manier aan vaardigheden voor het leven, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en ontdekken hun eigen invloed op geluk.

Thematisch inzetbaar

Gelukskoffer is gebaseerd op 7 thema’s vanuit de positieve psychologie; Wat is Geluk, Positief denken, Dankbaarheid, Zelfvertrouwen, Talenten, Toekomstdromen en Doorgeven van Geluk. De thema’s zijn opgebouwd vanuit een logische volgorde, maar kunnen ook teruggepakt worden als de situatie daarom vraagt. Dit biedt veel ruimte aan de leerkracht. Geen papiermolen, maar een goede balans tussen structuur en vrijheid voor de leerkracht.

Blader door de brochure

In deze informatiebrochure maak je kennis met de methode en de aanvullende diensten van Gelukskoffer. Je krijgt hiermee een uitgebreide indruk van:

 • Inhoud van de lessen
 • Onderbouwing en subsidies
 • Concept De Gelukkige School

Bekijk het webinar

Laat je bijpraten over Gelukskoffer tijdens het webinar. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en de kinderen. Het webinar duurt ongeveer 25 minuten. Uiteraard kun je ook vragen stellen.

Meld je aan


Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan.

Hiernaast staat een korte indruk van het lesmateriaal.


Duik dieper in Gelukskoffer

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Bekijk de video van oprichtster Clara den Boer.

Hoe het begon

Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou? Wie ben je? Het lijkt simpel, maar de meeste volwassenen vinden het lastig deze vragen te beantwoorden.

Clara den Boer, psychologe en bedrijfskundige, ontwikkelt en geeft leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven. Toen haar oudste zoon in groep 7 zat, realiseerde zij zich hoe waardevol het zou zijn als je al op jonge leeftijd leert over persoonlijk leiderschap, waar je gelukkig van wordt en wie je bent. En dat geluk net zoals taal en rekenen een vak op school is.

Samen met Anke Appel-den Boer startte zij 10 jaar geleden met teams van kinderen, psychologen, leerkrachten en directies met het ontwikkelen van de methode Gelukskoffer, gebaseerd op de positieve psychologie. Inmiddels is Gelukskoffer een schoolbrede methode die al meer dan 80.000 kinderen heeft bereikt.

De Gelukkige School

De Gelukkige School is een logisch vervolg op de lessen in geluk voor de kinderen. Naast de lessen kunnen scholen kiezen uit bouwstenen om het welbevinden, persoonlijk leiderschap, veiligheid en burgerschap samen met het team en de ouders binnen de school te verankeren.

Deze visie integreren in het DNA van de school dat is waar De Gelukkige School over gaat. Voor onderwijsprofessionals, ouders en kinderen.

BOUWSTENEN
Scholen die Gelukkige School willen worden werken met maatwerktrajecten. De bouwstenen waaruit een school kan kiezen:

 • Implementatietraining lessen in persoonlijke ontwikkeling

 • Werkgeluk team

 • Ouderavond

 • Addvies op maat Directie/Managementteam

Als de school kiest voor het concept van De Gelukkige School kiest dan is dit altijd maatwerk.

De trainer stemt het traject ruim van tevoren af met de school. Voor meer informatie over de trainingen kunt u contact opnemen via info@gelukskoffer.nl

Erkende Gezonde School activiteit

Gezonde school

Gelukskoffer is door het RIVM/NJI beoordeeld als een ‘wetenschappelijk goed beschreven interventie’ en erkend als gezonde school activiteit. Hierdoor is subsidie vanuit Gezonde school mogelijk. Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Het programma heeft daarvoor een Ondersteuningsaanbod voor scholen die Gezonde School willen worden.

Gezonde school

Partner van het Jeugdeducatiefonds

Subsidie is mogelijk via het Jeugdeducatiefonds. Meer informatie op: https://www.jeugdeducatiefonds.nl/doe-mee.

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Ik bereid mij voor op het kiezen van een nieuwe methode
← Terug naar Voorbereiden

Gelukskoffer zelf beoordelen

Heb je een goed gevoel bij Gelukskoffer en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan de gratis zichtzending aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

Ervaar zelf de mogelijkheden van Gelukskoffer

Om te ontdekken of Gelukskoffer bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

Vraag de zichtzending aan

De beste manier om de methode te ervaren is om wat meer inzage te krijgen in het lesmateriaal. Vraag daarom de zichtzending aan.

Vraag de zichtzending aan Gelukskoffer in het kort

Bekijk het webinar

Laat je bijpraten over Gelukskoffer tijdens het webinar. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en de kinderen. Het webinar duurt ongeveer 25 minuten. Uiteraard kun je ook vragen stellen.

Meld je aan

Download de proeflessen

Wil je de methode uitproberen in de klas? Download de proeflessen en neem de kinderen mee in de wereld van Gelukskoffer. Je kunt de proeflessen ook combineren met het materiaal uit de zichtzending.

Download de proeflessen

Maak een afspraak met een methodespecialist en stel al je vragen

Heb je na het lezen en bekijken nog vragen? Bel ons of maak eenvoudig een afspraak. Dan komen we langs bij jou op school en kijken we samen naar de specifieke situatie.

Plan een afspraak in

Eerst de methode ontdekken

Kom alles te weten over de Lessen in Persoonlijke Ontwikkeling. Bekijk de methode, blader door de digitale zichtzending en bekijk enkele lessen en filmpjes per groep.

← Terug naar Ontdekken

Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Krijg hulp bij bestellen of neem nog een keer contact op met onze specialisten.

Ga je aan de slag met Gelukskoffer?

Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de methode van Gelukskoffer. Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je team nog wat meer kunnen vertellen of de methode aansluit bij jullie visie, de behoefte van het team en van de kinderen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

Trainingen

Om te kunnen starten met de methode van Gelukskoffer is er een implementatietraining voor het team nodig. Vanuit Malmberg bieden wij dit aan op verschillende manieren. De training kan live of online gevolgd worden. De training vindt plaats op de school met ervaren trainers. Zij verzorgen de scholing en begeleiding voor de leerkrachten. De opbouw van de scholing wordt altijd vooraf afgestemd op de wensen en behoeftes van de school en het team.

Live opleidingen Online opleidingen

Hulp bij bestellen

De materialen van Gelukskoffer bestel je via de partners van Malmberg:

Heutink, Reinders en de Rolf groep. Zij kunnen helpen via bij je bestelling en direct uit voorraad leveren. De software licenties bestel je ook via je educatieve dienstverlener. Mocht je een andere leverancier hebben dan kan je contact opnemen via info@gelukskoffer.nl.

Klaar om met Gelukskoffer te gaan werken?

Vraag alles wat je wilt weten over de materialen of het starten met de methode. We helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio. Of met Anke Appel-den Boer: anke.appel-denboer@malmberg.nl

Eerst even proefdraaien? Dat kan!

Bestel het gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
← Terug naar Uitproberen

Next

Go to next tab