Search

Memo

methode geschiedenis onderbouw

Memo verwondert, verheldert en verrijkt. Maak kennis met Memo en duik met je klas in het verleden. Leerlingen ontwikkelen niet alleen hun kennis, maar ook hun historische vaardigheden. Zo komt geschiedenis tot leven!

 • Interactieve ontdekkingsplaat
 • Inzicht in het verleden
 • Ruimte voor je eigen accent

Beoordelingsmateriaal

Daarom Memo

De interactieve ontdekkingsplaat verwondert

Leerlingen hebben allerlei vragen over het verleden. Memo helpt hen om deze vragen te beantwoorden. Elk hoofdstuk opent met een oriëntatie met pakkende bronnen. Daarnaast hoort bij elke paragraaf een spannende interactieve ontdekkingsplaat die niet alleen informatie geeft, maar ook verwondering en verbazing over het verleden oproept.

Inzicht in het verleden

Docenten en leerlingen waarderen Memo al jaren om de heldere structuur en de goed leesbare teksten. Maar geschiedenis is meer dan feiten over het verleden leren. Met Memo krijgen leerlingen inzicht in het verleden. Ze leren om op een kritische wijze na te denken over wat mensen elkaar vertellen over het verleden. Daarbij spelen zowel kennis over het verleden als historische vaardigheden een belangrijke rol.

Ruimte voor je eigen accent

Memo geeft docenten de ruimte om eigen accenten te leggen of leerlingen uit te dagen. Elk hoofdstuk bevat naast basisparagrafen een verdiepingsparagraaf. Ook is er meer aandacht voor de geschiedenis van landen en gebieden buiten Europa. Daarmee biedt de methode een breder perspectief op het verleden.


  Vanaf december 2018 kun je de vernieuwde versie van Memo onderbouw hier bekijken en bestellen. Vanaf schooljaar 2019-2020 kun je ermee aan de slag! Nu al meer weten? Neem contact op met een van onze methodespecialisten.

  Contact

  Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


  Memo onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor een blended lesmethode die altijd up-to-date is waarbij leerlingen de boeken mogen houden en altijd toegang krijgen tot de online leeromgeving. De mix van boeken en online versterkt elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.  Up-to-date lesmateriaal  Leerlingen mogen de boeken houden  Altijd boek en online  Betaalbaar
  Zo werk je met Memo

  Belangrijkste vernieuwingen

  Meer inzicht in structuur en meer ruimte voor eigen accent.

  Toetsen

  Toetsen geven inzicht in de resultaten en prestaties van leerlingen.

  Differentiatie

  Met Memo kun je differentiëren naar tempo en niveau.

  Docenten aan het woord

  Wij hebben gekozen voor Memo omdat: “Het feit dat leerlingen aantekeningen kunnen maken en belangrijke tekst kunnen markeren in hun eigen boek. Dit gecombineerd met een adaptieve digitale werkomgeving waarin de focus geheel op de voortgang en de vaardigheden van de leerling ligt maar ook de docent inzicht geeft in het kennen en kunnen van zijn leerlingen”.

  Meer weten over Memo?

  Beoordelingsmateriaal

  Beoordeel Memo zelf en vraag het beoordelingsmateriaal aan.

  Beoordelingsmateriaal

  Ondersteuning bij Memo

  Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

  Service

  Persoonlijk advies nodig?

  Neem contact op met Marjolein van der Moer of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact