Economisch bekeken

Economisch bekeken

Met je lessen economie wil je je leerlingen bewust maken van hun eigen plek in het economisch verkeer. Voor veel leerlingen is het vak een voorbereiding op verdere studie in de bovenbouw. De methode Economisch bekeken biedt daarvoor een uitstekende basis, met heldere teksten, een aansprekende vormgeving en opdrachten die inspelen op het dagelijks leven van jongeren. De praktijkgerichte insteek draagt bij aan het economisch burgerschap van je leerlingen.

Naar de docentenwebshop

 • Herkenbare economie
 • Veel aandacht voor rekenen
 • Een prima basis

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Over onze methodes

Economisch bekekenc is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

De drie belangrijkste redenen om voor Economisch bekeken te kiezen

Herkenbare economie

Leerlingen leren economische concepten aan de hand van voorbeelden uit hun eigen leefwereld. Zo bouwen ze van concreet naar abstract kennis op en passen die toe in opdrachten die vaak gaan over situaties in de dagelijkse economische praktijk.

Veel aandacht voor rekenen

Rekenen is een geïntegreerd onderdeel van de methode. Daarbij worden begrippen, rekenregels en cijfermatige gegevens uit bronnen op een zinvolle manier met elkaar verbonden. Met de online rekentrainer in de digitale leeromgeving kunnen ze hun rekenvaardigheden onderhouden of verbeteren.

Een prima basis

De indeling van de stof houdt rekening met de opzet van het examenprogramma in de bovenbouw. Economisch bekeken besteedt veel aandacht aan de (reken)vaardigheden die daar nodig zijn. En voor je leerlingen die het vak niet kiezen is de lesstof uitermate geschikt als basis voor economisch burgerschap.

Bekijk de introductievideo

In deze introductievideo laten we zien waar Economisch bekeken voor staat. Zo krijg je een indruk van:

 • Hoe Economisch bekeken is opgebouwd
 • Waarom Economisch bekeken meer uitdaging biedt voor elke leerling
 • Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Wil je de uitgebreide methodevideo bekijken? Vul je naam en e-mailadres in en de link van de video wordt naar je toegestuurd.

UItgebreide methodevideo bekijken

Duik dieper in Economisch bekeken

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Een flexibele methode

Elke editie van Economisch bekeken voor de onderbouw bevat acht hoofdstukken, waarin dezelfde onderwerpen aan de orde komen. Zo kun je de methode flexibel inzetten in verschillende samenstellingen van je klassen.

Gemakkelijk differentiëren

Elke editie heeft een eigen didactische aanpak die past bij het niveau van je leerlingen. In de online leeromgeving kunnen je leerlingen bij de stof van alle leerjaren en niveaus zodat je gemakkelijk kunt differentiëren.

 • In de editie voor vmbo-b verwerkt de leerling de stof in kleine stappen.
 • In de editie voor vmbo-k zijn die stappen wat groter. Aan het einde van een paragraaf passen leerlingen de leerstof toe op een nieuwe situatie.
 • In de editie voor vmbo-gt bestaan de paragrafen uit introductievragen, een leertekst en toepassingsopdrachten.
 • De editie voor vmbo-t/havo heeft dezelfde opzet. Er is wat meer theorie en er zijn extra opdrachten die een groter beroep doen op het inzicht van je leerlingen.

Versterk jezelf met de adaptieve trainer

Budgetteren en economisch rekenen zijn jaarlijks terugkerende struikelblokken. Met de adaptieve online trainer Versterk Jezelf kunnen leerlingen deze onderwerpen zelfstandig oefenen, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.

De online leeromgeving

Economisch bekeken is een MAX-methode. Als je een MAX-methode gebruikt, krijg je automatisch toegang tot de MAX online leeromgeving. De online leeromgeving biedt tal van online tools die leerlingen helpen met het leren, verwerken en oefenen van de leerstof. MAX online is ontwikkeld op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Leerlingen mogen de boeken houden
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Met een proeflicentie krijg je een goede indruk van de online leeromgeving van MAX.

Meer over de online leeromgeving

Blader online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Economisch bekeken eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

Het complete boek inzien en beoordelen? Bestel het beoordelingsmateriaal voor een goede eerste indruk.

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

← Terug naar Voorbereiden

Probeer Economisch bekeken gratis uit

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Bekijk de methodevideo

Laat je bijpraten door de methodespecialist van Malmberg in deze methodevideo over Economisch bekeken. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. De video duurt ongeveer 30 minuten.

Bekijk de methodevideo

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Referentieschool

“Het fijne aan de nieuwe versie is de differentiatie tussen basis en kader.”

Mytylschool De Brug

Mytylschool De Brug

Referentieschool

“Ik werk ook al in de bovenbouw met deze methode. Heel duidelijk. Nu zag ik een nieuw onderdeel, waarmee de kinderen nog extra kunnen oefenen. Dat lijkt me een waardevolle toevoeging. Kinderen kunnen oefenen met de Test jezelf. Ook de praktijkopdrachten zijn erg leuk.”

Referentieschool

“Met de methode kan een leerling deels zelf bepalen wat en hoe hij gaat leren. Bijvoorbeeld met de rekentrainer. Daarnaast komt de methode overzichtelijk over, met oefeningen tussen de theorie.”

Referentieschool

“Geen dik boek, maar gesplitst in een A en een B deel. Voor de bovenbouw leerwerkboeken en geen apart theorieboek is een goede aanpassing. Blij dat de stof is aangepast aan de stof die ook op het examen wordt gevraagd.“

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Referentieschool

“Wij gebruikten de 7e editie al. De nieuwe editie is qua lay out ook erg aantrekkelijk, de niveauverschillen zijn super gewenst en nu ook daadwerkelijk werkelijkheid :) en het leerwerkboek is in tweeen opgesplitst. Ideaal om er 2 jaren mee aan de slag te gaan.”

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Probeer Economisch bekeken gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Economisch bekeken past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

← Terug naar Ontdekken

Ga je aan de slag met Economisch bekeken?

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

44 ,75
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

35 ,25
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Economisch bekeken bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Referentieschool

“Het fijne aan de nieuwe versie is de differentiatie tussen basis en kader.”

Mytylschool De Brug

Mytylschool De Brug

Referentieschool

“Ik werk ook al in de bovenbouw met deze methode. Heel duidelijk. Nu zag ik een nieuw onderdeel, waarmee de kinderen nog extra kunnen oefenen. Dat lijkt me een waardevolle toevoeging. Kinderen kunnen oefenen met de Test jezelf. Ook de praktijkopdrachten zijn erg leuk.”

Referentieschool

“Met de methode kan een leerling deels zelf bepalen wat en hoe hij gaat leren. Bijvoorbeeld met de rekentrainer. Daarnaast komt de methode overzichtelijk over, met oefeningen tussen de theorie.”

Referentieschool

“Geen dik boek, maar gesplitst in een A en een B deel. Voor de bovenbouw leerwerkboeken en geen apart theorieboek is een goede aanpassing. Blij dat de stof is aangepast aan de stof die ook op het examen wordt gevraagd.“

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Referentieschool

“Wij gebruikten de 7e editie al. De nieuwe editie is qua lay out ook erg aantrekkelijk, de niveauverschillen zijn super gewenst en nu ook daadwerkelijk werkelijkheid :) en het leerwerkboek is in tweeen opgesplitst. Ideaal om er 2 jaren mee aan de slag te gaan.”

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit Economisch bekeken

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab