Search

Economisch bekeken

methode economie vmbo onderbouw

Economisch bekeken is een aansprekende methode voor de vmbo-leerling. In de nieuwste editie is feedback van leerlingen verwerkt omtrent begrijpelijke teksten, structuur, vormgeving en opdrachten. Leerlingen vertrekken vanuit herkenbare voorbeelden uit hun eigen leven en bouwen zo kennis op van concreet naar abstract. Dat maakt het vak relevant voor nu en voor later. Ze maken van dichtbij kennis met het vak economie en groeien toe naar het examen. Dat is de kracht van Economisch bekeken.

  • Herkenbare voorbeelden
  • Rekenen in economische context
  • Het overzichtelijke boek geeft houvast

Naar de webshop Start schooljaar checklist

Daarom Economisch bekeken

Herkenbare voorbeelden

Leerlingen herkennen economische begrippen dankzij voorbeelden uit hun eigen omgeving. Zo bouwen ze kennis op van concreet naar abstract en passen deze toe in opdrachten over praktijkgerichte situaties. Leerlingen hebben advies gegeven over vormgeving en opdrachten. Ook het taalgebruik is helder en herkenbaar dankzij de feedback van vmbo-leerlingen.

Rekenen in economische context

Rekenen is een geïntegreerd deel van de van de lesstof en opdrachten. Zo leren leerlingen begrippen, rekenregels en cijfermatige gegevens uit bronnen op een zinvolle manier met elkaar te verbinden, te herkennen en toe te passen in een context. Met de online rekentrainer in de digitale leeromgeving kunnen ze hun rekenvaardigheden onderhouden of verbeteren.

Een overzichtelijk boek

De lesstof, bronnen en opdrachten van Economisch bekeken zitten in een overzichtelijk boek. Elk schooljaar ontvangen leerlingen een nieuw boek dat ze mogen houden. Ze kunnen erin schrijven, onderstrepen en aantekeningen maken. Het boek geeft hun houvast en maakt het leren makkelijker.

Nieuw voor schooljaar 2021-2022

Meer weten over Economisch bekeken?

Plan een online afspraak in met methodespecialist Chris Vennix
om samen door de methode te gaan.
Kijk in zijn agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt
of bel naar 073 628 75 55.

Afspraak inplannen

Lesmateriaal

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Economisch bekeken eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal en bekijk de video over de online leeromgeving.

Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


Economisch bekeken vmbo onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.Up-to-date lesmateriaalLeerlingen mogen de boeken houdenAltijd boek en onlineBetaalbaarPrijzen

Kies het pakket dat bij je school past

Je kiest voor een afname van 2,4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

Prijzen boek + online

Download het volledige prijsoverzicht

Prijsoverzicht

Zo werk je met Economisch bekeken

De inhoud

Elke editie van Economisch bekeken voor de onderbouw bevat 8 hoofdstukken.

Differentiatie

Elke editie heeft een eigen werkwijze passend bij het niveau van de leerling.

Adaptieve trainer

Leerlingen kunnen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo aan de slag.

Docenten aan het woord

“Wij gebruikten de 7e editie al. De nieuwe editie is qua lay out ook erg aantrekkelijk, de niveauverschillen zijn super gewenst en nu ook daadwerkelijk werkelijkheid :) en het leerwerkboek is in tweeen opgesplitst. Ideaal om er 2 jaren mee aan de slag te gaan.”

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

“Geen dik boek, maar gesplitst in een A en een B deel. Voor de bovenbouw leerwerkboeken en geen apart theorieboek is een goede aanpassing. Blij dat de stof is aangepast aan de stof die ook op het examen wordt gevraagd.“

Zone.school Locatie VMBO Borculo

“Met de methode kan een leerling deels zelf bepalen wat en hoe hij gaat leren. Bijvoorbeeld met de rekentrainer. Daarnaast komt de methode overzichtelijk over, met oefeningen tussen de theorie.”

“Ik werk ook al in de bovenbouw met deze methode. Heel duidelijk. Nu zag ik een nieuw onderdeel, waarmee de kinderen nog extra kunnen oefenen. Dat lijkt me een waardevolle toevoeging. Kinderen kunnen oefenen met de Test jezelf. Ook de praktijkopdrachten zijn erg leuk.”

“Het fijne aan de nieuwe versie is de differentiatie tussen basis en kader.”

Mytylschool De Brug

Meer weten over Economisch bekeken vmbo onderbouw?

Beoordelingsmateriaal

Vraag gratis beoordelingsmateriaal aan en ontdek Economisch bekeken bij jou in de klas.

Beoordelingsmateriaal

Ondersteuning bij Economisch bekeken

Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

Service

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Chris Vennix of een van onze andere methodespecialisten.

Contact

Actueel