Economisch bekeken

Economisch bekeken

Met Economisch bekeken maken je leerlingen van dicht bij kennis met het vak economie. De methode werkt van concreet naar abstract, met heldere teksten, een aansprekende vormgeving en opdrachten die inspelen op het dagelijks leven van jongeren. De praktijkgerichte opzet draagt bij aan het economisch burgerschap van de leerlingen.

Naar de webshop

 • Praktijkgericht leren, van concreet naar abstract
 • Rekenen in economische context met de online rekentrainer
 • Biedt een prima basis voor economie in de bovenbouw

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leraar zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar leerlingen? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij je leerlingen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Docenten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Over onze methodes

Economisch bekekenc is een MAX-methode. Het lesmateriaal van een MAX-methode is flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. De methodes zijn blended: dat betekent dat je helemaal online of helemaal vanuit het boek kunt werken – en alles daar tussenin. Met MAX helpen we de liefde voor je vak over te brengen.

Meer over MAX

Bepaal de criteria waarop je wilt selecteren

Wat heb jij nodig om je leerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen waar ze écht verder mee komen in het leven? Bepaal welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode. Gebruik daarvoor Wikken en Wegen van Malmberg.

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Het is een kwestie van downloaden, printen, knippen en beginnen!

Download Wikken en Wegen

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Tip: De gloednieuwe Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Economisch bekeken meteen ontdekken?

Onze methode Economisch bekeken staat voor het mooie van het vak economie. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Economisch bekeken ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze methode economie en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Economisch bekeken de leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Economisch bekeken te kiezen

Praktijkgericht leren, van concreet naar abstract

Leerlingen herkennen economische begrippen dankzij voorbeelden uit hun eigen omgeving. Zo bouwen ze kennis op van concreet naar abstract en passen deze toe in opdrachten over praktijkgerichte situaties. Leerlingen hebben advies gegeven over vormgeving en opdrachten. Ook het taalgebruik is helder en herkenbaar dankzij de feedback van vmbo-leerlingen.

Rekenen in economische context met de online rekentrainer

Rekenen is een geïntegreerd deel van de van de lesstof en opdrachten. Zo leren leerlingen begrippen, rekenregels en cijfermatige gegevens uit bronnen op een zinvolle manier met elkaar te verbinden, te herkennen en toe te passen in een context. Met de online rekentrainer in de digitale leeromgeving kunnen ze hun rekenvaardigheden onderhouden of verbeteren.

Biedt een prima basis voor economie in de bovenbouw

De lesstof, bronnen en opdrachten van Economisch bekeken zitten in een overzichtelijk boek. Elk schooljaar ontvangen leerlingen een nieuw boek dat ze mogen houden. Ze kunnen erin schrijven, onderstrepen en aantekeningen maken. Het boek geeft hun houvast en maakt het leren makkelijker.

Bekijk de introductievideo

In deze introductievideo laten we zien waar Economisch bekeken voor staat. Zo krijg je een indruk van:

- Hoe Economisch bekeken is opgebouwd

- Waarom Economisch bekeken meer uitdaging biedt voor elke leerling

- Wat de mogelijkheden zijn van de online leeromgeving

Wil je de uitgebreide methodevideo bekijken? Vul je naam en e-mailadres in en de link van de video wordt naar je toegestuurd.

UItgebreide methodevideo bekijken

Blader alvast online door de boeken…

Benieuwd hoe het lesmateriaal van Economisch bekeken eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

... en bekijk de online leeromgeving

Economisch bekeken onderbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.

 • Up-to-date lesmateriaal
 • Leerlingen mogen de boeken houden
 • Altijd boek en online
 • Betaalbaar

Meer over MAX

Duik dieper in Economisch bekeken

Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

Inhoudsopgave

Elke editie van Economisch bekeken voor de onderbouw bevat acht hoofdstukken. Daarin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 1. Inkomensvormen
 2. Consumptie en productie
 3. Het bedrijf
 4. Consumentengedrag
 5. Gezinsfinanciën
 6. Collectieve voorzieningen
 7. De arbeidsmarkt
 8. Internationale economie

Bekijk de inhoudsopgave van:

Economisch bekeken past bij elke leerling

Elke editie heeft een eigen werkwijze passend bij het niveau van de leerling.

 • In de editie voor vmbo-b wordt de leerstof in kleine leerblokken aangeboden. De vragen zijn direct aan de leerblokken gekoppeld. Zo kan de leerling de stof in kleine stappen leren en verwerken.
 • Een paragraaf in de editie voor vmbo-k bestaat uit een aantal kleinere deelonderwerpen met vragen en leerteksten. Aan het einde van de paragraaf passen leerlingen de leerstof toe op een nieuwe situatie.
 • De editie voor vmbo-gt bestaat uit paragrafen met introductievragen, een leertekst en toepassingsopdrachten.
 • De editie voor vmbo-t/havo is afgeleid van de editie voor vmbo-gt en bevat dezelfde hoofdstukken en paragrafen. De editie voor vmbo-t/havo heeft echter minder introductievragen en de leertekst is verrijkt met extra begrippen. In de opdrachten wordt een hoger beheersingsniveau van de leerling gevraagd en bij het onderdeel toepassen worden meer inzichtsvragen gesteld.

Versterk jezelf

Volgens economiedocenten zijn budgetteren en economisch rekenen jaarlijks terugkerende struikelblokken. Met de adaptieve trainer Versterk Jezelf in de online leeromgeving kunnen leerlingen deze onderwerpen zelfstandig oefenen, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.

Met slimme algoritmen analyseert de software de opdrachten die leerlingen hebben gemaakt. Vervolgens doet het programma aanbevelingen voor een volgende opdracht voor iedere individuele leerling. Op deze manier krijgt iedere leerling een eigen route aangeboden, maar kunnen alle leerlingen uiteindelijk wel dezelfde leerdoelen behalen.

10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Mevrouw Lussing KSG de Breul

"Mooie methode, snelle ontwikkelingen, differentiatie & service. Vooral de bereikbaarheid via de chatfunctie, jullie reageren echt snel een oplossingsgericht."

Mevrouw Schipper Basisschool De Regenboog

"Veel verschillende werkvormen waardoor er veel herhaald zonder dat het saai wordt. Leerlingen zijn enthousiast."

Dhr. Koningsveld Het Bouwens

"Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

Dhr. Zijdel Nimeto Utrecht

"Snelle reactie, inhoudelijk zeer goede methode. Fijne manier van werken, nemen advies van werkveld serieus. Is overzichtelijk! Gebruiksvriendelijk."

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Of bekijk eerst het gratis beoordelingsmateriaal.

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Gebruik onze handige Keuzehulp om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.
← Terug naar Voorbereiden

Economisch bekeken zelf beoordelen

Heb je een goed gevoel bij Economisch bekeken en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan het gratis beoordelingsmateriaal aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

Ervaar zelf de mogelijkheden van Economisch bekeken

Om te ontdekken of Economisch bekeken bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

Vraag het gratis beoordelingsmateriaal aan

De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de online leeromgeving allemaal kan. Vraag daarom vandaag nog je beoordelingsmateriaal aan.

Vraag het beoordelingsmateriaal aan

Bekijk de methodevideo

Laat je bijpraten door de methodespecialist van Malmberg in deze methodevideo over Economisch bekeken. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. De video duurt ongeveer 30 minuten.

Bekijk de methodevideo

Maak een afspraak met de methodespecialist en stel al je vragen.

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Referentieschool

“Het fijne aan de nieuwe versie is de differentiatie tussen basis en kader.”

Mytylschool De Brug

Mytylschool De Brug

Referentieschool

“Ik werk ook al in de bovenbouw met deze methode. Heel duidelijk. Nu zag ik een nieuw onderdeel, waarmee de kinderen nog extra kunnen oefenen. Dat lijkt me een waardevolle toevoeging. Kinderen kunnen oefenen met de Test jezelf. Ook de praktijkopdrachten zijn erg leuk.”

Referentieschool

“Met de methode kan een leerling deels zelf bepalen wat en hoe hij gaat leren. Bijvoorbeeld met de rekentrainer. Daarnaast komt de methode overzichtelijk over, met oefeningen tussen de theorie.”

Referentieschool

“Geen dik boek, maar gesplitst in een A en een B deel. Voor de bovenbouw leerwerkboeken en geen apart theorieboek is een goede aanpassing. Blij dat de stof is aangepast aan de stof die ook op het examen wordt gevraagd.“

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Referentieschool

“Wij gebruikten de 7e editie al. De nieuwe editie is qua lay out ook erg aantrekkelijk, de niveauverschillen zijn super gewenst en nu ook daadwerkelijk werkelijkheid :) en het leerwerkboek is in tweeen opgesplitst. Ideaal om er 2 jaren mee aan de slag te gaan.”

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Probeer Economisch bekeken gratis uit
bij jou in de klas

Om te ontdekken of Economisch bekeken past bij jouw school, kun je de
methode gratis uitproberen. Met het beoordelingsmateriaal
kun je aan de slag met al het benodigde materiaal
om de methode zelf uit te proberen.

Vraag gratis beoordelingmateriaal aan

Eerst de methode ontdekken

Kom alles te weten over Economisch bekeken. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals als jij vertrouwen op Economisch bekeken.

← Terug naar Ontdekken

Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-docenten met Economisch bekeken.

Ga je aan de slag met Economisch bekeken?

Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de beste methode economie: Economisch bekeken! Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je collega's overtuigen dat Economisch bekeken het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de leerlingen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de implementatie van de nieuwe methode: met onze gratis overstapservice ben je in no-time klaar voor het nieuwe schooljaar.

Kies je pakket

Je kiest voor een afname van 1, 4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

 

43
1 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

 

33 ,75
6 jaar / leerling per jaar
 • Licentie online leeromgeving
 • Leerwerkboek deel A
 • Leerwerkboek deel B

De materialen van Economisch bekeken bestel je in de webshop.

Naar de webshop Prijsoverzicht

Gratis Overstapservice

Wil je overstappen naar een Malmberg methode? Dan zorgt de gratis Overstapservice ervoor dat je snel en makkelijk de overstap kunt maken. Onder begeleiding van jouw persoonlijke overstapcoach wordt alles voorbereid en kun je zo aan de slag!

De Overstapcoach helpt je bij:

 • Alles klaarzetten
 • Jaarplanning maken
 • Methode training
 • Starten met de methode

Heb je interesse? Plan een afspraak in met de Overstapcoach.

Bekijk de Overstapservice

Referentieschool

“Het fijne aan de nieuwe versie is de differentiatie tussen basis en kader.”

Mytylschool De Brug

Mytylschool De Brug

Referentieschool

“Ik werk ook al in de bovenbouw met deze methode. Heel duidelijk. Nu zag ik een nieuw onderdeel, waarmee de kinderen nog extra kunnen oefenen. Dat lijkt me een waardevolle toevoeging. Kinderen kunnen oefenen met de Test jezelf. Ook de praktijkopdrachten zijn erg leuk.”

Referentieschool

“Met de methode kan een leerling deels zelf bepalen wat en hoe hij gaat leren. Bijvoorbeeld met de rekentrainer. Daarnaast komt de methode overzichtelijk over, met oefeningen tussen de theorie.”

Referentieschool

“Geen dik boek, maar gesplitst in een A en een B deel. Voor de bovenbouw leerwerkboeken en geen apart theorieboek is een goede aanpassing. Blij dat de stof is aangepast aan de stof die ook op het examen wordt gevraagd.“

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Zone.school Locatie VMBO Borculo

Referentieschool

“Wij gebruikten de 7e editie al. De nieuwe editie is qua lay out ook erg aantrekkelijk, de niveauverschillen zijn super gewenst en nu ook daadwerkelijk werkelijkheid :) en het leerwerkboek is in tweeen opgesplitst. Ideaal om er 2 jaren mee aan de slag te gaan.”

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Mevrouw N. Tozlu, Noordrand College

Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Meer weten over deze methode?

Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

Eerst even proefdraaien? Dat kan!

Bestel gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
← Terug naar Uitproberen

Haal alles uit deze methode

Bekijk tips en inspiratie om Economisch bekeken optimaal te gebruiken.

Haal alles uit Economisch bekeken

Kies je voor Economisch bekeken? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

De beste service bij je methode

Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de kennisbank raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen.

Trainingen en webinars

Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan.

Trainingen Webinars

Onderwijs van Morgen

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud. Haal eruit wat voor jou relevant is!

Deelnemen aan ons Scholenpanel

Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

Meer informatie of aanmelden

Jouw accountmanager

Voor alle vragen over leermiddelen, toetsing en ICT-beleid van schoolmanagers, leermiddelencoördinatoren of docenten, kun je terecht bij een van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee over onderwijs op je school.

Neem contact op met de accountmanager in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

Contact met jouw accountmanager

Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

We helpen je graag met de laatste vragen over Economisch bekeken.
← Terug naar Beslissen

Next

Go to next tab