Let's go!

Let's go!

Laat kinderen veilig de weg op gaan met Let’s go, de innovatieve en interactieve verkeersmethode die we samen met de ANWB hebben ontwikkeld. Kinderen uit alle groepen oefenen met aansprekende animaties, filmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen in Google Streetview. Dat maakt het extra leuk en levensecht.

Zichtzending en proeflicentie

Let's go!
 • Veilig én praktijkgericht
 • Interactief, klassikaal onderwijs
 • Direct aan de slag

Hallo! Hoe kunnen we je helpen?

Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

Wie wil er nu niet die leerkracht zijn die hét verschil maakt in het leven van zijn of haar klas? Natuurlijk, een lesmethode is niet de enige factor die daarin meespeelt, maar wel een belangrijke. Want hoe beter de methode past bij jullie school en onderwijsvisie, hoe meer jij de kinderen kunt meegeven in hun schoolcarrière en latere leven. Leerkrachten geven vaak aan dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. We helpen je hier graag bij.

Soepel overstappen op een nieuwe methode

Ben je toe aan een nieuwe lesmethode? Dan is het zaak om het proces grondig én vlot te doorlopen. Het meenemen van je collega’s is heel belangrijk. We helpen je daar graag bij met een handige routeplanner met 7 stappen. Volg de route vervolgens stap voor stap om de keuze voor een nieuwe lesmethode snel en trefzeker te maken. De routeplanner helpt je om niets over het hoofd te zien.

Tip: De Routeplanner is printvriendelijk gemaakt. Print de plaat uit en hang deze op een centrale plek op, bijvoorbeeld de lerarenkamer.

Download de routeplanner

Back

Go to previous tab
Back button

Wil je Let's go meteen ontdekken?

Onze methode Let's go staat voor veilige en interactieve verkeerslessen. We hebben uitgebreide informatie voor je zodat jij kan kijken of onze methode aan je eisen voldoet.

Let's go ontdekken in een paar stappen

Maak kennis met de verschillende onderdelen van onze verkeersmethode en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in de klas. Bekijk hieronder hoe alles werkt, hoe het lesmateriaal eruitziet en hoe Let's go de kinderen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Onze belofte aan jou

De drie belangrijkste redenen om voor Let's go te kiezen

Veilig én praktijkgericht

Veilige verkeerslessen in jouw klaslokaal. Let’s go bevat veel aantrekkelijke filmpjes, oefeningen en praktijksimulaties. Zo laat je de kinderen in een veilige omgeving verkeerssituaties oefenen.

Interactief, klassikaal onderwijs

De kinderen gebruiken het digibord als informatie- en interactiebron en denken samen na over het verkeer. Let’s go gebruikt de unieke Situatiebouwer met een directe koppeling naar Google Streetview.

Direct aan de slag

Eenvoudige organisatie en korte lessen. Bovendien kun je 100% digitaal lesgeven. Let’s go gebruikt de bekende en overzichtelijke digibordnavigatie van Malmberg. Je bent er dus zó in thuis!

Bekijk de video en de brochure

In deze introductievideo laten we in vogelvlucht zien waar Let's go voor staat. De informatiebrochure geeft je een uitgebreide indruk van:

 • Inhoud en didactiek
 • Structuur en organisatie
 • De materialen van Let's go, met veel voorbeelden uit de digibordsoftware.

  Download de brochure

  Bekijk het webinar

  In maart 2018 gaven methodespecialisten Denni Hijink en Martijn de Wit een live webinar over deze praktijkgerichte digibordmethode. Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Gebruik dan de link hieronder. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten.

  Webinar terugkijken

  Blader alvast online door de boeken…

  Met de digibordsoftware van Let’s go kun je 100% digitaal lesgeven. Naast de software is er voor de leerkracht natuurlijk een overzichtelijke handleiding. Voor verdere oefening en verdieping kun je werkboeken inzetten voor groep 5 t/m 8. In de handleiding zitten voor groep 3 en 4 nog kopieerbladen voor zelfstandige verwerking.

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Let's go eruitziet? Bekijk dan de bladerboeken hieronder.

  Duik dieper in Let's go!

  Klik op één van de tabs hieronder om meer te lezen over dat onderwerp.

  ANWB en verkeersexamen

  Leren in een veilige klasomgeving

  Jonge kinderen zijn kwetsbaar en onbewust van de gevaren in het verkeer. Toch gaan zij dagelijks over straat. Daarom is verkeersonderwijs zo belangrijk. Maar de kinderen vinden lessen vaak saai omdat de leermiddelen hen niet boeien. Let’s go brengt verkeerslessen tot leven met aantrekkelijke oefeningen en praktijksimulaties op het digibord. Zo haal je de verkeerspraktijk van buiten naar binnen. En leren de kinderen in een veilige klasomgeving om zich in het echte verkeer te bewegen. Bovendien maak je de verkeerslessen weer leuk en actief.

  Samenwerking met ANWB

  We hebben Let’s go samen met de ANWB ontwikkeld. De verkeerslessen sluiten dan ook naadloos aan op de praktijkdag Streetwise van de ANWB. Én voldoen aan de eisen van het verkeersveiligheidslabel.

  Meer praktijk?

  Nog meer praktijk in verkeersonderwijs? Schrijf je dan in voor de Streetwise praktijkdag.

  Verkeersexamen: extra oefenen

  Het jaarprogramma in groep 7-8 is net even anders door de voorbereiding op het verkeersexamen. Van de 15 klassikale lessen zijn er 5 lessen specifiek voor examentraining. En ook 5 van de 15 zelfstandige verwerkingslessen bereiden de kinderen voor op het verkeersexamen. Zo beginnen ze goed voorbereid aan de verkeerstoets.

  De examenlessen bestaan uit 5 opdrachten met oefeningen per les. Een examenles duurt ongeveer 60 minuten en is eventueel op te splitsen in meerdere korte delen.

  Meteen aan de slag

  Verkeersregels kunnen ingewikkeld zijn. Maar Let’s go! is dat niet. Het digibord zorgt voor onmiddellijke aandacht in de klas. Geen gerommel met boeken, maar meteen aan de slag!

  Makkelijk organiseren

  De lessen duren maar 20 minuten en zijn dus makkelijk in te plannen. Een verkeersles past makkelijk tussen 2 andere lessen. Daarnaast kun je 100% digitaal lesgeven, met mogelijke verwerking op papier.

  Hulpmiddelen en navigatie

  In de digibordsoftware vind je ook de handleiding, de toetsen en de antwoorden van het werkboek. Let’s go! gebruikt de overzichtelijke navigatie van het digibord die je al kent van andere Malmberg-methodes. Je bent er dus direct in thuis.

  Thema's en lesopbouw

  Thema's

  Let’s go! is heel overzichtelijk. Een leerjaar bestaat uit 5 thema’s van 3 lessen. Een thema start met een introductie aan de hand van een strip op het digibord. Daarna staat in een les steeds 1 onderwerp uit de strip centraal. In groep 5 t/m 8 kun je de thema’s afsluiten met een toets (optioneel) in de digibordsoftware.

  In groep 1-2 en 7-8 (vanwege de examentraining) zijn er 2 lessen per thema. De opbouw van een thema is als volgt:

  Les 1

  Les 2

  Les 3

  Toets

  Lesopbouw

  Elke les heeft dezelfde opbouw in 3 stappen.

  Stap 1

  De eerste les van een nieuw thema start met een introductie. Dit is een strip op het digibord. De volgende les start met een kort filmpje en een prikkelende vraag om de aandacht van de kinderen bij het digibord te krijgen.

  Stap 2

  Iedere les behandel je 3 lesdoelen in 3 interactieve opdrachten, die de kinderen klassikaal op het digibord maken. In de handleiding staan suggesties voor leuke klassikale werkvormen. Ook bevat de handleiding suggesties voor extra vragen en een toelichting bij de antwoorden. Elke opdracht eindigt met een conclusie. Dat is het moment om reële verkeerssituaties in de buurt te behandelen. Gaat de opdracht bijvoorbeeld over rotondes? Dan kun je met het digibord een lokale rotonde in Google Streetview laten zien en bespreken. Het is nog leuker om de rotonde samen met de kinderen na te bouwen in de Situatiebouwer.

  Stap 3

  Na de opdrachten sluit je een les af met het onderdeel ’Doe de test!’. Dit zijn 10 testvragen over de lesstof.

  Combinatiegroepen

  Je kunt Let’s go! heel goed gebruiken in combinatiegroepen. De leerjaren 3-4, 5-6 en 7-8 zijn onderling uitwisselbaar. In groep 5-6 geef je bijvoorbeeld het ene jaar de verkeerslessen van groep 5, het andere jaar de lessen van groep 6.

  Jaarprogramma en Situatiebouwer

  Jaarprogramma en opties

  Het jaarprogramma van Let’s go! is zeer compact. De digibordsoftware is voldoende om de kerndoelen van het basisprogramma te halen. Daarnaast kun je kiezen voor een aantal aanvullende opties.

  Het jaarprogramma bestaat uit 15 klassikale lessen in groep 3 t/m 8 (lesduur 20 minuten) en 10 klassikale lessen in groep 1-2 (lesduur 30 minuten). Aanvullend kun je kiezen voor toetsen, buitenlessen en werkboeken waar kinderen zelfstandig in kunnen werken.

  De Situatiebouwer

  Met de Situatiebouwer stel je zelf verkeerssituaties samen op het digibord. En de kinderen bouwen mee! Je kunt de Situatiebouwer op 2 manieren gebruiken:

  • Opdracht voor de kinderen In de eerste plaats als opdracht. De kinderen moeten een verkeerssituatie ‘veilig’ maken. Dat doen ze door elementen aan een verkeerssituatie op het digibord toe te voegen. Bijvoorbeeld verkeersborden of zebrapaden.
  • Hulpmiddel voor de leerkracht De Situatiebouwer is ook voor jou een geweldig hulpmiddel. Je kunt zelf verkeerssituaties bouwen. Je voegt bijvoorbeeld wegen, verkeersborden en strepen op de weg toe aan een kruispunt. Wat je maar wilt. Vervolgens bespreek je de situatie in de klas. Het mooie is dat je de Situatiebouwer vanuit elke opdracht kunt oproepen. Je hebt hem dus altijd bij de hand.

  Samenwerkend leren

  Betrokkenheid

  Samenwerkend of coöperatief leren zorgt voor grote betrokkenheid in de klas. Doordat je onderwerpen klassikaal bespreekt en de kinderen op elkaar reageren, leren ze van elkaar.

  Interactieve werkvormen

  Let’s go! gebruikt interactieve werkvormen om samenwerkend leren te stimuleren. Met interactieve animaties op het digibord ontdekken kinderen bijvoorbeeld hoe voorrang werkt. En je kunt de theorie toelichten door lokale verkeerssituaties in Google Streetview te laten zien. In de handleiding staan suggesties voor leerkrachten.

  Werkboek

  Na de klassikale werkvorm kunnen de kinderen nog even zelfstandig in hun werkboek (optioneel) werken.

  10.000 scholen, 100.000 docenten en 2.000.000 leerlingen vertrouwen dagelijks op Malmberg

  Bij Malmberg ontwikkelen we leermethoden en ondersteunen we leraren om het beste onderwijs te geven, zodat leerlingen het beste uit zichzelf halen.

  Mevrouw Schipper Basisschool De Regenboog

  "Veel verschillende werkvormen waardoor er veel herhaald kan worden zonder dat het saai wordt. Leerlingen zijn enthousiast."

  Dhr. Koningsveld Het Bouwens

  "Jullie helpdesk maakt een mens vrolijk. Correct, snel en probleemoplossend denkend."

  Dhr. Zijdel Nimeto Utrecht

  "Snelle reactie, inhoudelijk zeer goede methode. Fijne manier van werken, nemen advies van werkveld serieus. Is overzichtelijk! Gebruiksvriendelijk."

  Meer weten over deze methode?

  Vraag alles wat je wilt weten over deze methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio om samen door de methode te gaan. Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Of bekijk eerst de gratis proeflicentie.

  Voorbereiden op het kiezen van een nieuwe methode

  Gebruik onze handige Routeplanner om de overstap op een nieuwe methode soepel te laten verlopen.

  ← Terug naar Voorbereiden

  Let's go! zelf beoordelen

  Heb je een goed gevoel bij Let's go en wil je nog beter kennismaken met het lesmateriaal? Vraag dan de gratis proeflicentie aan of kom in contact met een van onze methodespecialisten.

  Ervaar zelf de mogelijkheden van Let's go!

  Om te ontdekken of Let's go bij jouw school past, kun je de methode gratis uitproberen. We bieden jou en je collega's verschillende mogelijkheden om de methode helemaal te ervaren.

  Vraag de proeflicentie aan

  De beste manier om de methode te ervaren, is door zelf het lesmateriaal in handen te hebben. Daarnaast kun je alvast inzicht krijgen in wat de software allemaal kan. Vraag nu snel je proeflicentie aan. Je kunt de methode hiermee 3 maanden gratis uitproberen.

  Vraag de proeflicentie aan

  Bekijk het webinar

  In maart 2018 gaven methodespecialisten Denni Hijink en Martijn de Wit een live webinar over deze praktijkgerichte digibordmethode. Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Gebruik dan de link hieronder. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten.

  Webinar terugkijken

  Download de proeflessen

  Wil je de methode uitproberen in de klas? Download de proeflessen en neem de kinderen mee in de wereld van Let's go.

  Download de proeflessen

  Maak een afspraak met een methodespecialist en stel al je vragen

  Heb je na het lezen en bekijken van alle informatie nog vragen? Onze methodespecialisten staan voor je klaar op elk moment, wanneer het jou uitkomt. Bel ons of maak eenvoudig een afspraak in onze online agenda. Dan komen we langs bij jou op school en kijken we samen naar de specifieke situatie.

  Plan een afspraak in

  Wat vinden andere scholen van Let's go?

  Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met Let's go. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

  Bel of mail een referentieschool

  Leerkrachten aan het woord

  Let's go houdt de groep bij elkaar, de kinderen blijven goed bij de les.

  Wim van den Broek, De Golfbreker in Koog aan de Zaan

  Leerkrachten aan het woord

  Let's go past helemaal in deze tijd: Google Streetview, de filmpjes die erbij zitten. Heel interactief en dat zorgt voor betrokkenheid bij de kinderen.

  Guido Weekamp, leerkracht, Dr. Landmanschool in Helvoirt

  Leerkrachten aan het woord

  De kinderen doen heel graag mee met de lessen. "Juf, wanneer gaan we weer verkeer doen?"

  Noortje Thissen, leerkracht groep 4, Aloysiusschool in Overveen

  Leerkrachten aan het woord

  Let's go is een heel leerkrachtvriendelijke methode met een vaste herkenbare structuur.

  Debora van der Stad, leerkracht groep 6, Het Braambos in Hoofddorp

  Probeer Let's go gratis uit
  bij jou in de klas

  Om te ontdekken of Let's go past bij jouw school, kun je de
  methode 3 maanden gratis uitproberen met het materiaal in de proeflicentie.

  Vraag de proeflicentie aan

  Eerst de methode ontdekken

  Kom alles te weten over Let's go. Blader door de digitale versie van de boeken, bekijk de methode-inhoud en zie waarom zoveel onderwijsprofessionals vertrouwen op Let's go.

  ← Terug naar Ontdekken

  Twijfel je nog of heb je nog vragen?

  Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Check de catalogus, de prijzen en ervaringen van collega-leerkrachten met Let's go.

  Ga je aan de slag met Let's go?

  Je staat op het punt om aan de slag te gaan met de nieuwste verkeersmethode: Let's go. Misschien heb je nog wat laatste vragen? Of wil je je team overtuigen dat Let's go het beste aansluit bij jullie visie en de behoefte van de kinderen? Bekijk de informatie hieronder voordat je je definitieve keuze maakt.

  Hulp bij bestellen

  De materialen van Let's go bestel je via de partners van Malmberg. Zij kunnen helpen bij je bestelling en leveren uit voorraad. Ook de softwarelicenties bestel je via je educatieve dienstverlener. Bekijk de catalogus voor een overzicht van de materialen bij Let's go.

  Download de catalogus

  Wat vinden andere scholen van Let's go?

  Of een methode werkt in de praktijk is natuurlijk het beste te beoordelen vanuit... de praktijk! Neem daarom contact op met een school in je regio die al werkt met Let's go. Zo krijg je een objectief beeld van hun ervaringen met de methode en de service die je van Malmberg kunt verwachten.

  Bel of mail een referentieschool

  Leerkrachten aan het woord

  Let's go houdt de groep bij elkaar, de kinderen blijven goed bij de les.

  Wim van den Broek, De Golfbreker in Koog aan de Zaan

  Leerkrachten aan het woord

  Let's go past helemaal in deze tijd: Google Streetview, de filmpjes die erbij zitten. Heel interactief en dat zorgt voor betrokkenheid bij de kinderen.

  Guido Weekamp, leerkracht, Dr. Landmanschool in Helvoirt

  Leerkrachten aan het woord

  De kinderen doen heel graag mee met de lessen. "Juf, wanneer gaan we weer verkeer doen?"

  Noortje Thissen, leerkracht groep 4, Aloysiusschool in Overveen

  Leerkrachten aan het woord

  Let's go is een heel leerkrachtvriendelijke methode met een vaste herkenbare structuur.

  Debora van der Stad, leerkracht groep 6, Het Braambos in Hoofddorp

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Klaar om met Let's go te gaan werken?

  Vraag alles wat je wilt weten over de benodigde materialen of het starten met de methode, we helpen je graag. Je kunt een vrijblijvende afspraak inplannen met de methodespecialist in jouw regio. Kijk in zijn of haar agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Eerst even proefdraaien? Dat kan!

  Bestel het gratis beoordelingsmateriaal of plan een gesprek met een methodespecialist.
  ← Terug naar Uitproberen

  Haal alles uit deze methode

  Bekijk tips en inspiratie om de methode optimaal te gebruiken.

  Haal alles uit Let's go!

  Kies je voor Let's go? Dan hebben we de nodige tips en inspiratie om de methode nóg beter te laten werken voor jou en je leerlingen.

  De beste service bij je methode

  Wij zijn blij met jou als klant. Daarom willen we je de beste service en ondersteuning bieden. Voordat het nieuwe schooljaar start, sturen we je een handige checklist toe, zodat je probleemloos aan de slag kunt gaan. Onze klantenservice – beoordeeld met een 9! – staat elke werkdag voor je klaar. Ook kun je de handige servicepagina raadplegen voor al je vragen. Gedurende het gehele schooljaar sturen we je handige tips & tricks om alles uit je lesmethode te halen en ontwikkelen we lessuggesties bij jouw vak.

  Training en webinars

  Je wilt alles uit de methode halen. Dat is logisch. Om je hierbij te begeleiden bieden we gedurende het schooljaar diverse trainingen en webinars aan. Kijk in het actuele overzicht welke trainingen en webinars er worden aangeboden.

  Trainingen Webinars

  Onderwijs van Morgen is hét onderwijsplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs

  Je leest er niet alleen het beste nieuws over onderwijs, tips en blogs van experts en leraren zoals jij. Maar ook lesideeën, actuele opdrachten en handige materialen om jouw lessen nog leuker te maken. Haal eruit wat voor jou relevant is!

  Deelnemen aan ons Scholenpanel

  Vind je het belangrijk om mee te denken over ontwikkelingen binnen het onderwijs? Neem dan deel aan het Malmberg Scholenpanel en geef je mening over onderwijsthema’s en over (toekomstige) Malmberg lesmethodes. Het Scholenpanel bestaat uit personen die werkzaam zijn in het onderwijs en die regelmatig meedoen aan (online)onderzoek. De panelleden worden via e-mail uitgenodigd om een korte vragenlijst in te vullen of om een bijeenkomst bij te wonen. Deelname is nooit verplicht.

  Meer informatie of aanmelden

  Jouw methodespecialist

  Wil je het optimale uit je lesmethode halen? Ben je op zoek naar digitale vernieuwingen of heb je behoefte aan extra verdiepingen op maat? Maak dan geheel gratis en vrijblijvend een afspraak met jouw eigen methodespecialist.

  Neem contact op met de methodespecialist in jouw regio. Je kunt direct een afspraak plannen in zijn of haar agenda.

  Contact met jouw methodespecialist

  Heb je je definitieve methodekeuze nog niet gemaakt?

  We helpen je graag met de laatste vragen over Let's go.
  ← Terug naar Beslissen

  Next

  Go to next tab

  Nieuwsberichten