Search
Zet je collega in het zonnetje

Iedere leraar geeft op z’n eigen manier les en invulling aan het mooiste vak dat er bestaat. Die persoonlijke krachten en talenten maken je tot zo’n goede leerkracht. En wie kent die krachten en talenten nu beter dan je collega-docenten?

Verras daarom zo’n kanjercollega met een welverdiende nominatie als superleraar. Wie je moet kiezen? Iemand op wie jij trots bent. Bijvoorbeeld omdat jouw collega een geweldige Instagramaccount heeft waarop ze haar leven als leerkracht deelt. Of omdat hij het hele team op sleeptouw nam om lessen op afstand te organiseren of zich op een andere manier extra inzet voor de leerlingen of de school.

Je hebt vast al iemand in gedachten

Vul meteen het formulier hieronder in, voorzien van een foto van je supercollega en een korte tekst waarin je vertelt waarom je hem of haar nomineert. Op het superlerarenpodium op deze pagina zijn alle nominaties te bewonderen. Laat je er vooral ook inspireren door de verhalen van andere leraren.

Onder de inzending verloten we een doos Bossche bollen, groot genoeg om te delen met iedereen in de lerarenkamer. Zodat je ook al je ándere collega’s blij maakt.

Deze campagne is momenteel ten einde, maar heb jij nog een superleraar in gedachte? Deel het met ons, zodat hij/zij ook een plekje krijgt op het superlerarenpodium.

Nomineer een superleraar

Deel je superkracht op Facebook

Ook buiten de kaders van het onderwijs willen we laten zien hoe onmisbaar leerkrachten zijn. Daarom hebben we een Facebook-profielfotoframe ontworpen. Om de liefde voor je vak niet alleen bij je leerlingen en collega’s, maar ook buiten het klaslokaal rond te strooien als feestelijke confetti.

Ga naar deze pagina en bepaal middels de knop onderin hoe lang je deze profielfoto zo wilt houden.

Laat al je vrienden je superkracht zien!

Wijzig jouw profielfoto

‘Ik ben een leraar, wat is jouw superkracht?’

Het superlerarenpodium

Alle nominaties van superleraren komen hieronder te staan. Laat je inspireren door de verhalen van andere leraren.

"Sonia is een lieve, vrolijke , fulltime juf, staat altijd klaar voor iedereen. Ziet de kinderen. Brengt sfeer in de school en het geweldige team en zorgt voor leuke vernieuwende werkvormen in de klas. Niets is haar te gek. En dan ook nog eens een top ICT-er!"
Nominatie voor Sonia Verschuren, OBS de Pionier"Hij kan goed uitleggen geeft ons opdrachten en dat helpt. Helpt ons in zijn vrije tijd en staat altijd voor je klaar"
Domilino Lopes over Hugo de Groot

"Wianda heeft in de Coronatijd bewezen haar mannetje te staan. Zij had ondanks de fysieke afstand met de leerlingen in de online-omgeving aandacht voor alle leerlingen."
Inge Monica Venema over Wianda Sanders, Theda Mansholtcollege"Geeft hele goede uitleg en is gewoon een top vrouw!!"
Levi Jamlean over Ilona Winters, Montessori College Nijmegen"Helen is onze muzikale “powervrouw”. Zij denkt in mogelijkheden en in kansen. Een echt gevoelsmens die luistert naar kinderen èn collega’s. Over zichzelf praat ze niet graag, maar als ze dat doet raakt ze bij velen een gevoelige snaar...zeker met muziek. Daarbij inspireerde ze al veel collega’s o.a. met een lesje “ukelele spelen”. En in de klas weet ze ook de kinderen te inspireren met haar enthousiasme en muziek. Echt een superleraar!"
Marieke over Helen Stovers, Bs Berkeloo

"Zij geeft, super leuke lessen aan de leerlingen"
Luciano Leemens over mevr. Faqir, Tessenderlandt Breda"Top persoon"
Owen de Rijk over Mevr. Koops, Drenthe College

"Er zijn heel veel juffen die superjuffen zijn maar ik moest toch wel denken aan juf Zoe. Het was een bijzonder jaar voor iedereen maar vooral voor groep 8. Het was heel spannend of kamp kon doorgaan en het is op het laatste moment nog doorgegaan en wel in het weekend. Daar heeft Juf Zoe haar enorm voor ingezet. Het is gewoon een superjuf!"
Marcia van der Wens over Zoë Fresco, Kindcentrum Het Stadshart

"Hij is fun en legt alles goed uit."
Sam Ekhart over Mr. Lamers, Stedelijk Dalton College Alkmaar

"Deze kleuterjuf zet zich iedere dag met hard en ziel in voor de kleuters. Als basis maakt zij gebruik van Kleuterplein, maar Ivana weet als geen ander deze lessen zo te maken dat ze bij alle kinderen aan slaan. Heel knap hoe zij tegemoet kan komen aan haar volle klas met zo ontzettend veel niveauverschillen ( groep 0,1 en 2 combi)."
Annegien Kok over Ivana Kurelja, AIES de Zeeheld

"Omdat hij supergoed uitleg geeft en altijd klaarstaat voor zijn leerlingen"
Leyla over Tjeerd Schaafsma, College de kleine prins Hilversum

"Omdat ze nooit boos is."
Geneo over juffrouw Wendy, Kameleon