Malmberg officieel partner van de Nationale Onderwijsweek

De eerste week van oktober is het Nationale Onderwijsweek; ieder jaar een week vol positieve, landelijke aandacht voor het onderwijs en haar professionals. Met veel enthousiasme slaat Malmberg de handen ineen met de Nationale Onderwijsweek om het onderwijs de positieve aandacht te geven die het verdient. Dit jaar is 'Samen voor de toekomst' het thema. Internationaal onderzoek toont aan dat de kwaliteit van de leraar de belangrijkste succesfactor is voor goed onderwijs. Malmberg heeft zich daarom in het bijzonder verbonden aan de Nationale Onderwijstalenten; de beloftes voor een mooie onderwijstoekomst.

Malmberg en de nationale onderwijstalenten: samen een stap verder

Malmberg heeft zich als partner van de Stichting Nationale Onderwijsweek in het bijzonder verbonden aan de Nationale Onderwijstalenten. Immers; net zo belangrijk als het ondersteunen van de huidige generatie docenten, is het aanmoedigen van de volgende generatie. Zeker als het betrokken toptalenten zijn waar we zelf ook weer van kunnen leren. Daarom verbindt Malmberg zich met heel haar onderwijshart aan de Onderwijstoptalentprijs; dé prijs voor talentvolle leraren in de dop die net een stap verder zetten. ‘Het onderwijs heeft een zwaar jaar achter de rug. De manier waarop de corona-uitdagingen door het onderwijsveld zijn opgepakt, verdient ongelofelijk veel lof. We zijn trots dat we samen met de Nationale Onderwijsweek momentum kunnen creëren om het onderwijs in de zeer welverdiende spotlight te zetten. Wij willen in het bijzonder de ideeën van de talenten van morgen een vliegende start geven door ons te verbinden aan de Onderwijstoptalentprijs ’, aldus Rimco Spanjer, Directeur van Uitgeverij Malmberg.Onderwijstoptalentprijs

Elk jaar nodigt de Nationale Onderwijsweek lerarenopleidingen uit hun studenten te nomineren voor de titel van talentvolle leraren-in-de-dop in primair en voortgezet onderwijs. De twee winnaars zijn een jaar lang de Nationale Onderwijstalenten.Elke pabo mag één student(e) afvaardigen binnen de categorie ‘aankomende leraren in het basisonderwijs’. In de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs’ mag een opleidingsinstituut maximaal drie personen nomineren, uit verschillende vakgroepen. Een breed samengestelde jury (politiek, media en onderwijs) kiest de winnaars.In beide categorieën bestaat de prijs uit een prachtige bronzen trofee en € 1.000,-. De winnaars ontvangen tevens een jaarabonnement op het vakblad Didactief. De uitreiking 2021 vindt plaats tijdens de Nationale Onderwijsweek van 4 tot en met 8 oktober 2021 in Amersfoort.'Met Malmberg heeft de Stichting Nationale Onderwijsweek een kundige partner die ons bij kan staan in de verwezenlijking van onze doelstelling; het bieden van een krachtig podium voor al het prachtige van het onderwijs in Nederland', aldus Job Christians, Voorzitter Stichting Nationale Onderwijsweek.

Over Malmberg

Educatieve uitgeverij Malmberg ontwikkelt leermethoden voor het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en biedt deze aan via digitale leerplatformen en boeken. Ook biedt Malmberg service en ondersteuning aan leraren om optimaal met de leermethoden te werken. Onderwijs zit al sinds de oprichting in 1885 in het DNA. Malmberg ziet het als haar taak docenten te ondersteunen in het beste onderwijs geven zodat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning: een toonaangevende Europese aanbieder van zowel gedrukte als digitale leeroplossingen. Sanoma Learning bestaat uit acht bedrijven in zes Europese landen (Nederland, België, Polen, Spanje, Finland en Zweden). Sanoma Learning is onderdeel van Sanoma, een koploper in consumentenmedia en educatie in Europa.

Over Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek (NOW) wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Onderwijsweek. De Stichting Nationale Onderwijsweek ziet onderwijs als de motor van de samenleving: onderwijs als motor voor leven, leren en werken. In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. Zij verdienen een terugkerend podium. De Stichting Nationale Onderwijsweek wil daarom blijvend ieder jaar in de eerste volle week van oktober alle aandacht schenken aan het onderwijs en haar professionals.

‘s-Hertogenbosch, 7 september 2021

Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie contact op met Lotte Mertens, Communicatiemanager Malmberg ( lotte.mertens@malmberg.nl / 0683182727)