Gun jezelf en de kinderen Bingel

Gun jezelf en de kinderen Bingel

Gun jezelf en de kinderen Bingel, het beste leerplatform bij je Malmbergmethode. Op deze pagina leggen we uit waarom Bingel méér is dan alleen een online leerplatform. En waarom Bingel, het originele platform bij je lesmethode, de beste keuze is voor jou en de kinderen (en waarom we een combinatie met een andere aanbieder zoals Snappet of Gynzy afraden).

Bij Malmberg streven we ernaar om ondersteunende lesmethodes te ontwikkelen die jij als leerkracht inzet om de beste leerresultaten te behalen. Om dat te garanderen, steken we in iedere methode minstens veel tijd, passie en energie, en werken we samen met experts uit verschillende vakgebieden. Dat doen we al meer dan 135 jaar en altijd vanuit de vraag: hoe kun je kinderen het beste vaardigheden als spellen, lezen en rekenen aanleren, en met plezier kennis laten opdoen?

Hierdoor zijn onze lesmethodes altijd gebaseerd op de nieuwste didactische inzichten. Ze bieden je alle handvatten om de kinderen écht te laten groeien en het beste uit zichzelf te halen, volledig digitaal of op papier, of in combinatie.

Hieronder lees je:

  • waarom Bingel een onmisbaar onderdeel is van je Malmbergmethode;

  • waarom Bingel de enige juiste keuze is voor digitaal werken met je Malmbergmethode;

  • hoe je eenvoudig overstapt naar Bingel.

Waarom Bingel onmisbaar is bij je Malmbergmethode

Bingel vormt een integraal onderdeel van de doorlopende leerlijn in iedere Malmbergmethode. Een doorlopende leerlijn betekent dat de methodes bestaan uit verschillende, zorgvuldig samengestelde materialen die elkaar aanvullen en versterken voor een optimaal leerresultaat. Door te werken met de Malmbergmethode i.c.m. Bingel, hanteren kinderen gedurende hun basisschoolperiode dezelfde vertrouwde en herkenbare termen, modellen en werkvormen. Dit voorkomt herhaling van de stof of juist te grote sprongen, waardoor kinderen op het juiste tempo blijven leren, met voldoende uitdaging en ondersteuning.

Bingel integraal onderdeel leerlijn

Het digibord en de hulpkit bieden extra ondersteuning. Samen met de digitale handleiding zijn ze volledig in lijn met alle materialen van de methode en met de klassikale uitleg die je hebt gegeven. Bingel kent daardoor een logische en stapsgewijze opbouw. Kinderen gaan pas verder naar het volgende onderdeel als ze de vorige lesstof en de door jou gestelde leerdoelen volledig beheersen. Ze zien eenvoudig welke onderdelen goed gaan en welke nog extra aandacht vragen. Dit maakt Bingel inzichtelijk voor jou en voor de kinderen.

Bingel: de juiste keuze bij je Malmbergmethode

Het combineren van lesmateriaal van verschillende aanbieders raden we af, aangezien er verschillende didactische modellen gebruikt worden. En waarom zou je de kinderen belasten met een verscheidenheid aan modellen?

Waarom Snappet en Gynzy niet goed aansluiten op Malmbergmethodes

De digitale platforms Snappet en Gynzy suggereren een optimale aansluiting van hun oefensoftware op Malmbergmethodes als De wereld in getallen en Pluspunt. Hun leerdoelen lijken op die van de Malmbergmethodes, maar zijn niet altijd precies hetzelfde en kunnen verschillen met de lessen en de structuur van onze methodes. Malmberg werkt niet samen met Snappet of Gynzy, en alleen ons eigen online leerplatform Bingel sluit inhoudelijk naadloos aan op onze methodes.

Snappet en Gynzy hanteren een ander didactisch model. Als je de handleiding en digibordlessen van Malmberg voor de uitleg gebruikt en kinderen vervolgens zelfstandig in Snappet of Gynzy laat werken, sluit dat niet altijd volledig aan. Daarom raden wij af om het lesmateriaal van onze methodes te combineren met digitale platforms van andere aanbieders.

Breuk in leerlijn, overlap en gaten in lesstof

Als je er voor kiest om voor één vak materiaal van verschillende aanbieders te gebruiken, dan doorbreek je de doorlopende leerlijn. Hierdoor ontstaan er verschillende problemen, waaronder overlap en gaten in de lesstof. Kinderen stuiten op onbekende termen en kunnen oefeningen krijgen waarover ze nooit instructie hebben gehad.

De voordelen van Bingel

Met Bingel sluiten we de hierboven genoemde risico’s uit, doordat de oefentypen naadloos aansluiten op de klassikale uitleg die je hebt gegeven. Daarnaast biedt Bingel optimale keuzevrijheid tussen papier en digitaal en een combinatie daarvan. Met De wereld in getallen 5, Pluspunt 4 en Taal actief 5 kun je volledig digitaal werken in Bingel, maar ook kiezen voor oefenen in (leer)werkboeken of een combinatie daarvan.

Jij als leerkracht centraal

Bij Malmberg adviseren we altijd om terug te gaan naar de basis: eerst jouw instructie dan pas verwerken en oefenen. De digitale opdrachten in Bingel haken hierop in waar dat kan. Dit betekent dat je digitaal doet wat digitaal kan, en op papier wat op papier moet. Bij onze rekenmethodes houden we bijvoorbeeld rekening met onderdelen als meetkunde, die je volgens onderzoek minder goed van een scherm kunt leren. En de taaltaken uit Taal actief doe je natuurlijk mondeling, maak je op papier of in een tekstverwerkingsprogramma. Dit maakt Bingel meer dan alleen een online leerplatform, en een integraal en onmisbaar onderdeel van de methodes die Malmberg ontwikkelt.

Geavanceerd adaptief leersysteem

Bingel maakt gebruik van een geavanceerd adaptief leersysteem met een uniek algoritme dat zorgt voor een unieke selectie van relevante oefeningen o.b.v. eerdere resultaten. Bingel sluit als enig platform volledig aan bij de instructie en didactiek van de Malmbergmethode. 

Daarnaast helpt Bingel om bij een onjuist antwoord tot het goede antwoord te komen. In een hulpscherm krijgt de leerling een aanwijzing, extra uitleg of een instructiefilmpje dat een-op-een refereert aan je klassikale uitleg. Op die manier focust Bingel niet op de uitkomst, maar op het denkproces dat eraan vooraf gaat. Deze aandacht voor de tussenstappen zorgt ervoor dat kinderen echt snappen wat ze doen.

Combineer papier en digitaal

Kies je voor een combinatie van papier en digitaal, dan kun je kinderen extra laten oefenen in Bingel. Je profiteert dan alsnog van het unieke adaptieve systeem van Bingel en kunt daarnaast de voortgang van ieder kind volgen en de hulpkit gebruiken voor extra ondersteuning. Met de digibordsoftware maak je bovendien je instructies nog interactiever.

Elaboratieve feedback

Met de extra ondersteuning van Bingel blijft de stof beter hangen en gaat een volgende oefening beter. De elaboratieve feedback motiveert om te blijven oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. In Bingel wordt niet alleen aangeven of het antwoord goed of fout is, maar worden de kinderen geholpen om tot het goede antwoord te komen.

Lees hier meer over hoe Bingel werkt met elaboratieve feedback en waarom.

Leerkrachten aan het woord

Anja maakte de overstap van Pluspunt 3 naar Pluspunt 4 en van Snappet naar Bingel en is daar heel blij mee. Het grotere aanbod aan instructiemogelijkheden draagt daar aan bij. En ze is enorm blij dat het doorklikken, gokken en raden bij de kinderen eindelijk voorbij is. Anja: "De kinderen daarentegen moeten erg wennen aan twee antwoordmogelijkheden. In Bingel wordt nadenken echt gestimuleerd."

Anja Middelkoop van de Koningin Emmaschool in Dieren over Pluspunt – basis digitaal

Bingel - Koningin Emmaschool - Dieren

Ook werken met de originele methode en bijbehorend platform Bingel? We helpen je graag!

Werk je nu met een Malmbergmethode in combinatie met een andere aanbieder zoals Snappet of Gynzy en wil je profiteren van Bingel, het originele Malmbergplatform? Onze methodespecialisten vertellen je graag meer over de verschillen tussen de methodes. Je kunt Bingel ook drie maanden gratis uitproberen, dan maak je meteen gebruik van onze uitgebreide leerkrachtondersteuning.

Bied de kinderen een prettige manier van leren, met de persoonlijke en positieve feedback van Bingel. Dat motiveert om verder te leren.

Plan eenvoudig een adviesgesprek in voor een soepele overstap naar Bingel. Onze methodespecialisten staan voor je klaar.

Maak een afspraak