Tips om thuisonderwijs vol te houden

Op de site van de EenVandaag vind je het volledige artikel "Een vast ritme, af en toe een beloning en andere tips om het thuisonderwijs vol te houden" .

Arjanne Hoogerman is voormalig docent, en werkt nu als onderwijskundige bij Malmberg, een bedrijf dat schoolboeken en digitale lesmethodes uitgeeft. "Wij hebben online gereedschap gemaakt waar leraren, maar ook ouders mee kunnen werken. Die nemen we daar stap voor stap in mee. Zo hebben we lessen die normaal gesproken op school 75 minuten duren teruggebracht tot de kern van 10 minuten of een kwartier zodat het thuis door de ouders in behapbare brokken kan worden aangeboden."

'Maak er geen trainingskamp van'

De tip van Arjanne Hoogerman: "Maak er geen trainingskamp van. Sommige ouders hebben het idee van 'zo, nu kunnen we even een achterstand wegwerken'. Maar dat is niet de bedoeling, én een illusie. Houd contact met de leraar, die heeft het overzicht dus ga daar het gesprek mee aan."

In Den Bosch is het zeker geen trainingskamp. Om het thuisonderwijs toch een beetje leuk te houden voor hun dochters heeft het gezin een 'leuke dingenlijstje' gemaakt. "Daar hebben we samen met de kinderen dingen op gezet die we leuk vinden om te doen, zoals smoothies maken, yoga of een cake bakken. Dat vinden we ook erg belangrijk om de motivatie voor de kinderen erin te houden."

In deze  tv uitzending  besteedt EenVandaag aandacht aan afstandonderwijs. Onze methodes en Arjanne dragen het Malmberg steentje bij.