Software uitproberen in de klas

Heb je een proeflicentie aangevraagd van beide varianten (basis op papier en basis digitaal) van Taal actief, Pluspunt of De wereld in getallen? Je krijgt toegang tot de software bij de leerwerkboeken en de software om volledig digitaal te werken. Beide licenties zetten we voor je open en kan je als leerkracht inzien.

Uitproberen in de klas

Wil je de software gaan uitproberen in de klas? Dan is het belangrijk dat je eerst met de ICT-coördinator op school afstemt in welke groep je welke software wilt gebruiken: die software bij de leerwerkboeken of de software om volledig digitaal te werken. De ICT-coördinator kan er dan voor zorgen dat de juiste variant wordt klaargezet voor de leerlingen. Door middel van een aantal handelingen kan de ICT-coördinator de software bij de leerwerkboeken voor de leerlingen zichtbaar maken. De ICT-coördinator kan op elk gewenst moment de koppeling aanpassen naar de andere software. Je kan per jaargroep kiezen hoe je dit instelt. Het is hierbij van belang dat je de software die de jaargroep wil gebruiken koppelt en de andere software ontkoppelt. Als beide software aan een jaargroep is gekoppeld, dan zien de leerlingen standaard de software om volledig digitaal te werken.

In de 'Gebruikershandleiding ICT-coördinator Beheer Malmberg (jun ’22)' staat omschreven hoe licenties aan groepen gekoppeld kunnen worden. Deze handleiding is te vinden op de Handleidingenpagina (bovenaan, onder het kopje 'Beheer').

Rekenen uitproberen in de klas