Blog: Diane van Peer

“Met z’n allen hard werken aan mooie producten en ook trots zijn op het resultaat”

Jaren geleden was ik bij een congres en één van de sprekers sprak over agile werken. Het enige wat ik er toen concreet kon uithalen was: flexibel, snel en wendbaar werken. Het leek me wel interessant, maar intussen was ik nog gewoon aan het ‘watervallen’ als projectmanager. Een aantal jaren later werd het toch concreter en heb ik – uit nieuwsgierigheid – mijn scrum master certificaat gehaald. Toen ik een andere baan zocht met als criteria: project, ICT, agile, Den Bosch, kwam Malmberg als enige resultaat naar boven. En een paar weken later kon ik aan de slag.

Inmiddels is het voor mij normaal om te praten over sprints, velocity, epics!

Werkwijze / verantwoordelijkheden

Als projectmanager van de afdeling Business Technologies (BT) werk ik voor de business unit Basisonderwijs. Samen met de business unit maken we software voor leerkrachten en leerlingen. In mijn functie moet ik ervoor zorgen dat de development teams (scrum teams) de juiste mensen aan boord hebben, projectbudgetten beheren, samen met de product owner zorgen voor goed stakeholdermanagement, projectrapportages verzorgen. Ik werk nauw samen met de product owner en scrum master om ervoor te zorgen dat we de juiste producten op tijd gereed hebben.

Sfeer

Betrokken, informeel, professioneel. Dat zijn – wat mij betreft – de kernwoorden van de sfeer bij Malmberg. We werken met z’n allen hard aan mooie producten en zijn ook trots op het resultaat. Dit wordt uiteraard regelmatig gevierd met een Bossche Bol.

Ontwikkelmogelijkheden

Eén van de doelstellingen van Malmberg is om het beste uit kinderen te halen. En dat gaat ook zeker op voor medewerkers van Malmberg. Er liggen kansen genoeg om nieuwe ervaringen op te doen. Zelf ontwikkel ik het beste door gewoon maar aan te pakken; learning by doing!  Met ondersteuning van collega’s en waar nodig door het volgen van een opleiding of training.

Waarom werk ik hier?

Als moeder zie ik hoe belangrijk het is dat je kinderen met plezier naar school gaan en worden voorbereid op hun volwassen leven. Bij Malmberg maken we software die het voor kinderen leuk maakt om te leren lezen en rekenen. En dat ik in mijn rol als projectmanager daar een bijdrage aan mag leveren, voelt dankbaar en van toegevoegde waarde. En met alles wat ik hierboven al heb beschreven, is de uitkomst niet zo moeilijk: ik ben blij dat ik een Malmberger ben!

Diane van Peer, Projectmanager afdeling Business Technologies (BT)

Yvo van Engelen, Scrum master Business Technology 12+