Blog: Diana Broeders

Met moderne tools en leuke collega’s mooie dingen maken voor het onderwijs.

Het is heel fijn om te werken bij een bedrijf waar je ‘opdrachtgever’ in hetzelfde kantoorpand zit als het ontwikkelteam; korte lijntjes, snel beslissingen nemen en samen iets moois maken. Het maken van een product voor het onderwijs is erg tof; je hebt een super duidelijk beeld van wat je doelgroep is en hoe het product dat je maakt gebruikt gaat worden. Daarnaast werken we met de nieuwste technieken, zoals Angular 6, Vert.X, RxJava en AWS.

Mijn werk

Ik werk mee aan Max; de online leeromgeving voor voortgezet onderwijs en MBO. Natuurlijk besteed je als developer het grootste deel van je tijd aan code schrijven maar ook meedenken over nieuwe functionaliteiten en technische verbeteringen hoort erbij. De productowner, designer en analist zitten bij het team dus als je een vraag of een idee hebt hoef je maar te roepen en er is altijd wel iemand die mee kan kijken en zo nodig de oorspronkelijke plannen bij kan sturen.

Werksfeer

Iedereen binnen Malmberg is super gedreven mooie dingen te maken en nieuwe technieken uit te proberen en toe te passen. Dat werkt erg aanstekelijk en motiveert je om zelf ook net dat stapje extra te zetten. Maar natuurlijk zitten we niet alleen maar de hele dag gefocust naar onze laptops te kijken, er is echt wel tijd voor het bespreken van de nieuwste Netflix-ontdekking of het showen van je laatste home-automation-hobby-projectje. En met de mooie locatie aan de rand van het centrum is het uiteraard zonde om de hele dag binnen te blijven zitten dus lopen we tijdens de lunch regelmatig naar de markt om een visje te scoren of een rondje door het Paleiskwartier voor een broodje.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Een van de belangrijkste redenen dat ik bij Malmberg wilde werken was om me meer te verdiepen in Angular. Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd door de begeleiding van senior developers in mijn team, maar ook door de meetings van het frontend-developers-gilde waarin iedere 2 weken de frontenders van de verschillende teams samen komen. Nadat ik aangaf dat ik graag wat meer kennis wilde over de basisstructuren van Angular, wat soms moeilijk te overzien is in een grote applicatie als die waar wij aan werken, heb ik een cursus kunnen doen voor net dat beetje extra bagage. Ook worden er regelmatig meetups georganiseerd en worden er gastsprekers uitgenodigd.

Diana Broeders, Frontend developer (BT)

Yvo van Engelen, Scrum master Business Technology 12+