Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Alsjeblieft, een handige checklist!

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Zo werkt de checklist

 • Bepaal samen met je collega’s welke lesmethodes jullie met elkaar willen vergelijken.
 • Vraag voor deze methodes beoordelingsmateriaal aan.
 • Bepaal welke aspecten voor jullie belangrijk zijn en beoordeel alle methodes hierop door een cijfer te geven. Je beoordeelt iedere methode op een vierpuntsschaal:
  1. Slecht
  2. Onvoldoende
  3. Voldoende
  4. Goed

In de checklist kun je het gewenste cijfer aanvinken.

Veel succes bij het kiezen van jullie nieuwe methode!

Download de checklist

Nodig een methodespecialist of accountmanager uit

Heb je behoefte aan persoonlijk advies bij het kiezen van je nieuwe methode? Of wil je het materiaal uitproberen in je lessen? Nodig een methodespecialist of accountmanager uit en stem samen de mogelijkheden af. Kijk in de agenda en plan een afspraak in.

Kijk in de agenda

Maak ook gebruik van de Keuzehulp

Ben je benieuwd welke stappen je moet ondernemen bij het kiezen van een nieuwe lesmethode? Bekijk dan ook eens de Keuzehulp. Dit digitale pakket download je eenvoudig. Maak gebruik van de volgende hulpmiddelen:

 • Routeplanner: Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.
 • Criteria nieuwe lesmethode: Maak gebruik van de 'Wikken en Wegen'-kaartjes om te bepalen welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode.

Bekijk de Keuzehulp