Verbeter de leesvaardigheid van je leerlingen

Lesen mit literarischen Texten

Bekijk deze unieke lessen die speciaal ontwikkeld zijn vanuit het promotieonderzoek van Elisabeth Lehrner – te Lindert. In dit onderzoek is duidelijk geworden dat het gebruik van literaire teksten leidt tot verbetering van leesvaardigheid, variatie in de lessen en toename van de motivatie. Deze lessen liggen in lijn met de doelstellingen van curriculum.nu en helpt jou leerlingen de taal verder te ontdekken. Deze service is speciaal voor gebruikers van Na klar! en zo kunnen leerlingen profiteren van deze indrukwekkende hoeveelheid extra leesmateriaal.

Het lesmateriaal omvat teksten en opdrachten voor ongeveer 30 lesuren. De lessen zijn extra aantrekkelijk door onder andere; het lezen van songs, korte verhalen, een sprookje en jeugdboeken. Het is een mooie een aanvulling op het bestaande lesmateriaal, geschikt voor 2 en 3 havo/vwo maar ook voor 4 vmbo.Je kunt er direct mee aan de slag! De teksten en opdrachten kunnen worden gebruikt als een complete serie lessen, maar kunnen ook worden geïntegreerd in een les die is afgestemd op de behoeften van de betreffende klas.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het bladerboek met twee van de zes hoofdstukken:

De PDF’s met lesmateriaal kun je vinden in de docentenomgeving. De boeken zijn niet te koop en beperkt beschikbaar. Wil je graag een gratis exemplaar ontvangen? Bestel deze dan gratis in de webshop.

De jeugboeken die in de lessenserie aan bod komen, zijn met Na klar!-korting verkrijgbaar bij Prakticum Educatief.

Het onderzoek kun je via onderstaande link inzien: