SearchDaarom de Keuzehulp

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je niet over één nacht ijs. De nieuwe methode moet passen bij jullie school en de leerlingen. Natuurlijk moeten jij en je collega's er ook fijn en gemakkelijk mee kunnen werken. De implementatie moet soepel verlopen én je wilt goede resultaten behalen.

Er zijn veel goede lesmethodes, maar wat is dé perfecte methode voor jullie school? De Keuzehulp biedt ondersteuning en geeft houvast in de zoektocht naar een nieuwe methode. De Keuzehulp is gemaakt in samenwerking met docenten uit het voortgezet onderwijs.

Maak gebruik van de hulpmiddelen

Begin nu alvast met het inwinnen van informatie, zodat je later in het jaar een weloverwogen beslissing kunt nemen. Download de Keuzehulp en maak gebruik van de volgende handige hulpmiddelen:

✓ Routeplanner
Het visuele stappenplan laat je precies zien waar je bent in het keuzeproces. Hang de plaat op een centrale plek op, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Gebruik hiervoor de printvriendelijke versie die ook in Keuzehulp zit.

✓ Checklist
Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Met de checklist breng je eenvoudig in kaart hoe de huidige methode scoort.

✓ Criteria nieuwe lesmethode
Maak gebruik van deze handige werkvorm om samen de belangrijkste criteria voor jullie nieuwe lesmethode te bepalen.

Download de Keuzehulp

Download de hulpmiddelen los

Routeplanner

Download

Checklist

Download

Criteria bepalen

Download

Beoordelingsmateriaal

Weet je al welke methodes je graag nader bekijkt? Bestel dan meteen het beoordelingsmateriaal.

Je kunt de lesmethode dan rustig bekijken op school en uitproberen.

Contact

Wil je meer informatie? We helpen je graag. Onze accountmanagers denken graag met je mee over het onderwijs op je school, of organiseren een methodepresentatie voor je vaksectie.

Neem contact op met Geo Boerkamp of een van onze andere accountmanagers.

Contact

Geo Boerkamp

Telefoon: 073 6287 555