Op zoek naar een nieuwe methode?

Op zoek naar een nieuwe methode?

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode komt er veel op je af. Reden genoeg om zorgvuldig te werk te gaan. Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Deel de Keuzehulp met je collega’s, ze zullen je zeker dankbaar zijn.

Download de keuzehulp

Daarom de keuzehulp

Dat een nieuwe lesmethode perfect moet passen bij jullie school en onderwijsvisie, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Dat de implementatie soepel moet verlopen en dat je goede resultaten wilt behalen, dat spreekt voor zich.

Maar hoe bereik je dat? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. We horen dan ook geregeld van docenten in het voortgezet onderwijs dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode.

Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Deel de Keuzehulp met je collega’s, ze zullen je zeker dankbaar zijn.

Maak gebruik van de hulpmiddelen

Begin nu alvast met het inwinnen van informatie, zodat je later in het jaar een weloverwogen beslissing kunt nemen. Download de Keuzehulp en maak gebruik van de volgende handige hulpmiddelen:

✓ Routeplanner
Het visuele stappenplan laat je precies zien waar je bent in het keuzeproces. Hang de plaat op een centrale plek op, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Gebruik hiervoor de printvriendelijke versie die ook in Keuzehulp zit.

✓ Checklist
Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Met de checklist breng je eenvoudig in kaart hoe de huidige methode scoort.

✓ Criteria nieuwe lesmethode
Maak gebruik van deze handige werkvorm om samen de belangrijkste criteria voor jullie nieuwe lesmethode te bepalen

Routeplanner

Download

Checklist

Download

Criteria bepalen

Download

Beoordelingsmateriaal

Weet je al welke methodes je graag nader bekijkt? Bestel dan meteen het beoordelingsmateriaal. Je kunt de lesmethode dan rustig bekijken op school en uitproberen.

Beoordelingsmateriaal

Contact

Wil je meer informatie? We helpen je graag. Onze accountmanagers denken graag met je mee over het onderwijs op je school, of organiseren een methodepresentatie voor je vaksectie.

Plan een online afspraak in wanneer het jou uitkomt of bel naar 073 628 75 55.

Afspraak inplannen

Geo Boerkamp
Telefoon: 073 6287 555