Makkelijker een nieuwe methode kiezen met de Keuzehulp

Makkelijker een nieuwe methode kiezen met de Keuzehulp

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode komt er veel op je af. Reden genoeg om zorgvuldig te werk te gaan. Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. De Keuzehulp maakt het keuzeproces voor een nieuwe lesmethode stukken handiger én leuker.

Download de Keuzehulp

Daarom de Keuzehulp

Dat een nieuwe lesmethode perfect moet passen bij jullie school en onderwijsvisie, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Dat de implementatie soepel moet verlopen en dat je goede resultaten wilt behalen, dat spreekt voor zich.

Maar hoe bereik je dat? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. We horen dan ook geregeld van docenten in het voortgezet onderwijs dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode. Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Tip: De Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Routeplanner

Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

Download de Routeplanner

In de Routeplanner komen de belangrijkste momenten van het proces terug:

  • De verschillende methodes ontdekken (bekijk bladerboeken of de methodevideo)
  • Beoordelingsmateriaal aanvragen en methodes uitproberen in de klas
  • Een beslissing nemen met hulp van de Overstapservice of een Q&A met de methodespecialist
  • Zorgeloos starten met een nieuwe methode door goede training en coaching

Download de Routeplanner

Wikken en Wegen

Maak gebruik van de 'Wikken en Wegen'-kaartjes om te bepalen welke criteria je belangrijk en minder belangrijk vindt in je nieuwe methode.

Download de kaartjes

Speluitleg

Teken een piramide op een groot papier. Plaats de kaartjes met de belangrijkste criteria bovenin en de kaartjes met de minder belangrijke criteria onderin. Uiteindelijk komen jullie zo tot een gedeelde visie over waar de nieuwe lesmethode aan moet voldoen.

Download de kaartjes

Heb je vragen?

Heb je vragen bij het kiezen van een nieuwe methode? We helpen je graag. Onze methodespecialisten denken graag met je mee over het onderwijs op je school, of organiseren een methodepresentatie voor je vaksectie. Maak gerust een afspraak met de methodespecialist uit jouw regio.

Afspraak inplannen


Tips of opmerkingen over de Keuzehulp?

De Keuzehulp biedt docenten hulpmiddelen bij het kiezen van een nieuwe lesmethode. Om ervoor te zorgen dat deze aan jouw eisen voldoen, horen we graag wat je ervan vindt. Heb jij feedback voor ons of heb je andere input voor de Keuzehulp? Laat het ons dan weten!

Geef je mening