Staal 2 komt eraan!

Staal 2 komt eraan!

Hé psssst, heb je het al gehoord? Staal 2 komt eraan!
In 2013 lanceerde Staal een innovatieve methode voor spelling-grammatica en een flexibele aanpak voor taal. Staal werd al snel een zeer succesvolle en gewaardeerde methode voor taal en spelling-grammatica.

Nu, in een nieuwe editie die in 2024 verschijnt, blijft Staal verrassen met ijzersterke inhoud, terwijl al het goede behouden blijft.

Vraag de zichtzending aan

Staal 2 komt eraan!

Vraag de zichtzending aan!

Taal prikkelt, motiveert en verrijkt en dat is wat Staal doet. Maak kennis met de nieuwe thema’s en zie hoe de toevoeging van tekstbegrip het hart van de lees- én leerervaring vormt. Ontdek in spelling-grammatica de gestructureerde opbouw en hoe dat zorgt voor een vast ritme.
Vraag de zichtzending snel aan en dompel je helemaal onder in de wereld van Staal.

Vraag de zichtzending aan

Spellingsregels worden onderbouwd met een video

In de nieuwe Staal wordt elke spellingscategorie ondersteund met een video. Bekijk hier alvast het voorbeeld van Frank en Ank die het plankwoord uitleggen.

Bekijk de video over het plankwoord

Bekijk de bladerboeken

Nieuwsgierig hoe de nieuwe materialen van Staal eruit zien? Je kan alvast een kijkje nemen in één van onze bladerboeken voor taal en spelling-grammatica.

Naar de bladerboeken

Volg een webinar over de nieuwe Staal

Laat je bijpraten door de methodespecialisten van Malmberg tijdens een van de webinars over Staal 2. Aan de hand van heldere voorbeelden en situaties uit de praktijk krijg je een goed beeld van het lesmateriaal en hoe de methode werkt voor jou en je leerlingen. Er is een webinar gericht op scholen die nog niet werken met Staal en een dat gericht is op scholen die nu al werken met Staal 1. Beide webinars duren ongeveer 45 minuten en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Meld je aan

Samenhang tussen taal en spelling

Hoe komt een colawoord terug in andere lessen? De samenhang tussen taal en spelling komt volop terug in de vernieuwde Staal. Deze (s)taal-modelletjes verwijzen je graag door naar ons “witte papier” waar Tjalling Brouwer je er meer over vertelt.

Download de whitepaper

Duidelijker onderscheid tussen spelling en grammatica

José Schraven kan natuurlijk niet ontbreken in de nieuwe Staal. Zij zal jullie een tipje van de sluier geven rondom de aanscherpingen op gebied van spelling en grammatica. Daarnaast presenteren we jullie ook de nieuwe ei-plaat!
Luister de mini-podcast:

Luister op Spotify

Bekijk ook de nieuwe ei-plaat met bijbehorende ei-rap!

Via spellen met woordenschat aan de slag!

In de vernieuwde Staal vind je toffe manieren om woordenschat op een leuke manier aan je klas over te brengen. Benieuwd hoe? Check de video van Juf Marijke.

Bekijk de video

Staal op Onderwijs van Morgen Live

Tijdens het Onderwijs van Morgen Live event op woensdag 15 maart hebben we meer verteld over de samenhang met taal en andere domeinen, over het belang van een Grej en over hoe je kinderen effectief kunt leren spellen. Allemaal thema’s die terug gaan komen in de vernieuwde Staal!

Een voorproefje van de nieuwe Staal

Staal en begrijpend lezen

Begrijpend lezen komt volop terug in de vernieuwde Staal. Wil jij weten onze visie rondom begrijpend lezen in de nieuwe Staal verwerkt wordt? Bekijk het document hieronder.

Download onze visie op lezen

Grej of the day in de vernieuwde Staal

Ken jij Micael Hermansson, de bedenker van Grej of the day, al? Een Grej heeft alles te maken met kinderen nieuwsgierig én betrokken maken. Benieuwd hoe Micael dit doet en hoe dit in de nieuwe Staal terugkomt?

Bekijk de video

Jij bent toch ook nieuwsgierig naar de nieuwe Staal? Via deze site informeren wij jou over alle ontwikkelingen en geven we je al een inkijkje in de methode. Elke maand zullen wij een sneak preview geven. Zorg dat je als eerste op de hoogte bent van deze goede verbeterde methode.

Deskundig en persoonlijk advies

Heb je vragen over Staal? We helpen je graag! Onze methodespecialisten hebben ruime ervaring in het onderwijs en zij kennen alle ins en outs van de methodes. Neem contact op met de methodespecialist in jouw regio.

Neem contact op