'Die ene leraar' die het verschil maakte in jouw leven

'Die ene leraar' die het verschil maakte in jouw leven

Welke leraar heeft een onuitwisbare indruk op jou gemaakt? Wie was het die je inspireerde, motiveerde en het beste in je naar boven haalde? Wij willen verhalen verzamelen en leraren in het zonnetje zetten door het eren van die ene leraar die echt het verschil heeft gemaakt. Welke leraar maakte voor jou het verschil?

Deel jouw ervaring

Stuur jouw verhaal of ervaring naar ons:

Was het jouw basisschooljuf die je leerde dat je alles kunt bereiken wat je wilt? Of de geschiedenisleraar die je passie voor het verleden aanwakkerde? Misschien was het je gymdocent die je leerde dat sporten meer is dan alleen winnen. Laat ons weten wie jouw leraar was en hoe ze jouw leven hebben veranderd.

Samen kunnen we alle leraren eren die dag in dag uit werken om onze kinderen te vormen tot sterke en zelfbewuste individuen. Samen kunnen we laten zien hoe leraren een blijvend verschil maken. Opa's en oma's, we willen graag horen hoe jouw leraar je leven heeft beïnvloed. Vertel ons over die ene leraar die jou inspireert in je eigen leven.

Laat het ons weten en help ons om hun verhalen te delen met de wereld! Want dat mag iedereen weten.

Deel jouw verhaal

De inzendingen delen wij hieronder op deze pagina.

Bekijk hier de inzendingen

Inzending van Rishi Moella

Ik moest vandaag toch even naar het toilet om mijn geslacht te controleren, nadat één van mijn leerlingen zei: "meester, u bent een lieve juf"

mijn leraar

Inzending van Anneke Zijlstra

Juf van Ellen, die mij 70 jaar geleden leerde lezen en schrijven..ik weet nog dat ze ons de letter S leerde...het was een verse worst in een pan...hij lag daar in de S-vorm...en SSSSSSiste, ze leeft nog en is in de negentig. Door haar is mijn leven rijk en vol geworden, ik lees nog steeds 5 boeken per week.

Over juf van Ellen

mijn leraar

Inzending van Gerry Roeterdink

De moeder van Rianne Onck , juf Winny de Vries, de juf van mijn broertje en ik mocht helpen, voorlezen, werkjes omtrekken, buiten spelen, feestmutsen maken. Warm, liefdevol, oprecht, gezelligheid, oog voor elk kind....Toen wist ik zeker dat ik ook kleuterjuf wilde worden . Dankbaar dat we elkaar, via via, weer hebben gevonden♡

Over juf Winny de Vries

mijn leraar

Inzending van Janneke Vermeulen

Hij heeft mij de liefde voor geschiedenis, zingen en tekenen bijgebracht. Hij maakte prachtige tekeningen in je poëzie album, maakte een mucical met de leerlingen en door hem ben ik kunst- en cultuurwetenschappen gaan studeren. Ik heb hem in de tweede en in de vierde klas gehad als onderwijzer en o ja hij kon ook heel goed borstels door de klas gooien!!

Over meester Piet Razenberg

mijn leraar

Inzending van Sarag

Mevrouw Derksen is de beste leraar die ik op de middelbare had. Zij maakte wiskunde leuk. Ze is een keer op de tafel gaan staan en er af gesprongen om de x en y as uit te leggen.

Over Mevr Derksen

 mijn leraar

Inzending van Marianne de Winter

Ik verhuisde in de jagen 70 naar Leidschendam. In de vierde klas kreeg ik een stoffige leraar. In de zesde de directeur, ook geen jonge vent. Maar in de vijfde kregen we meester Dümpel. Vers van de Pabo. En we zaten ook nog eens helemaal alleen in een bijgebouw, omdat de school vol was. Geweldig jaar gehad, ik herinner me alleen maar leuke dingen. Lekker lang buitenspelen. Toneelstukjes .Sinds kort hebben we weer contact.via Facebook. Ik bijna 60, hij 73. En binnenkort een reünie!

Over meester Dümpel

mijn leraar

Inzending van Marilene

Mevrouw van de Pluijm was echt mijn maatje en heeft me met alles geholpen. Ze stond altijd voor me klaar. We konden samen lachen en huilen. Ik heb dat laatst weer gemerkt. Ik baal dat het zo slecht gaat/ging met haar door COVID maar het is zo’n leuke en sterke vrouw. Ze is de allerbeste docent die mij heeft geïnspireerd om in haar voetsporen te gaan treden!

Over Mevrouw van de Pluijm

mijn leraar

Inzending van Liesbeth Steevens

Mr Simons was streng maat ook een eerlijke oprichten een superleraar

Over meneer Simons

mijn leraar

Inzending van Kelly Meijers

Mijn mees Roel van groep 8 was echt geweldig. Ik vond het leuk, grappig en hij kon waanzinnig gitaar spelen! Hij was eerlijk, maar rechtvaardig. Ik hoop dat ik ook zo'n leerkracht kan zijn voor mijn leerlingen (minus het gitaarspelen dan, want dat kan ik niet!)

Over meester Roel

mijn leraar

Inzending van Annemarie van der Kroft

Meester Duif, in Heerlen, besefte in de 50er jaren van de vorige eeuw, dat het merendeel van zijn kinderen naar de OVS (ondergrondse vakschool) of naar de huishoudschool zou gaan. Dus ging het grootste deel van zijn tijd op aan muziek en de vakken waarvoor we heel graag naar school gingen. Dierbare herinneringen.

Over meester Duif

Annemarie van der Kroft

Inzending van Marijke de Graauw

Door zijn manier van lesgeven heeft hiij mij de liefde voor de Franse taal gegeven.Hij heeft me ook geleerd dat je met humor veel kunt bereiken

Over meneer van.d. Plas

Marijke de Graauw

Inzending van J. van Drongelen

Meester Alberts kwam ik tegen op mijn werk: 'Jij bent iets met computers en data gaan doen', zei hij meteen. Hij herkende mij na zoveel jaren en wist dus precies waar mijn kracht ligt.

J. van Drongelen

Inzending van Linda Kersbergen

Meester John, maakte van pesten een no-go, en leerde dat respect voor elkaar een basis is voor het leven.

Linda Kersbergen

Stickers plakken voor een grote dankjewel!

Wil je ook op social media jouw leraar bedanken? Op Instagram en Facebook zijn leuke stickers te vinden die je kunt gebruiken om jouw post aan te kleden. Zoek ze bij stickers/gifjes door in te typen: @uitgeverijmalmberg

Volg Malmberg ook op Instagram/uitgeverij.malmberg

In samenwerking met Tjipcast hebben we twee mooie podcasts gemaakt. Beluister/bekijk hier de eerste over het speciaal onderwijs.
Luister de podcast:

Luister op Tjipcast

Nationale Onderwijsweek 2023

De Nationale Onderwijsweek (NOW) wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Onderwijsweek. De Stichting Nationale Onderwijsweek ziet onderwijs als de motor van de samenleving: onderwijs als motor voor leven, leren en werken. In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. Zij verdienen een terugkerend podium. De Stichting Nationale Onderwijsweek wil daarom blijvend ieder jaar in de eerste volle week van oktober alle aandacht schenken aan het onderwijs en haar professionals.

Ben je op zoek naar inspirerende verhalen van andere docenten? Of wat de toekomst van het onderwijs te bieden heeft? De Nationale Onderwijsweek biedt verschillende activiteiten waarin je nieuwe ideeën kunt opdoen voor jouw onderwijs. Kijk voor meer informatie op nationaleonderwijsweek.nl

Bekijk het programma