Overstap naar de 4e editie van Taalblokken

Overstap naar de 4e editie van Taalblokken

De 3e editie van Taalblokken is per 1 augustus 2024 niet langer te gebruiken. Deze editie van Taalblokken werkt met verouderde software waardoor wij de kwaliteit en continuïteit van deze methode niet meer kunnen garanderen.

Inmiddels is er een mooie vernieuwde editie van Taalblokken waar al veel docenten en studenten met plezier gebruik van maken. Met de online leeromgeving bij de 4e editie kun je met een gerust hart verder werken waar jij en je studenten zijn gebleven.  Uiteraard begeleiden we je bij deze overstap.

Wat betekent dit voor jou en je studenten?

 • Studiejaar 2023-2024 kun je afmaken met de 3e editie. Vanaf studiejaar 2024-2025 kun je werken met de 4e editie.
 • Vanaf studiejaar 2024-2025 kunnen jij en je studenten werken met de 4e editie van Taalblokken.
 • Studenten met een Taalblokken 3 studentlicentie die geldig is na 1 augustus 2024 krijgen een Taalblokken 4 studentlicentie. Deze licentie is te gebruiken tot het einde van de oorspronkelijke licentieduur. 

Vragen die je mogelijk hebt:

Studenten met een 3e editie studentlicentie die geldig is na 1 augustus 2024 krijgen een studentlicentie voor de 4e editie. Deze licentie is te gebruiken tot het einde van de oorspronkelijke licentieduur.

Bij de bestelling van de docentlicentie voor de 3e editie van Taalblokken heb je een gratis docentlicentie voor de 4e editie van Taalblokken gekregen. Deze kun je gebruiken voor dit studiejaar (2023-2024). Heb je deze niet persoonlijk besteld? Neem contact op met degene binnen jouw organisatie die deze bestelling heeft geplaatst en vraag om de activatiecode voor de 4e editie.

Wil je voor studiejaar 2024-2025 een docentlicentie bestellen?

 • Controleer of jouw school docentmaterialen centraal bestelt of dat je dit zelf moet doen.
 • Moet je de materialen zelf bestellen? Ga dan naar de docentenwebshop en bestel hier zowel je docentlicentie als je boeken.
 • Je studenten bestellen hun licentie in de studentenwebshop of bij de door school bepaalde leverancier.
 • Let op dat je de juiste editie bestelt.
Natuurlijk vinden we het jammer als je besluit om niet meer met Taalblokken te werken. Uiteraard ben je vrij om deze keuze te maken. Neem graag even contact met ons op.
Ja dat kan, maar alleen met de leerwerkboeken van de 3e editie. Online kun je alleen in de 4e editie werken.
Kijk in de Kennisbank voor het advies waar je verder kan gaan.

Ja, je kunt nog gebruik maken van de leerwerkboeken van de 3e editie.

 • Je vindt vanaf 1 juni 2024 de PDF's van de leerwerkboeken in het docentenmateriaal van de 4e editie van Taalblokken. Let op: Verwijzingen naar externe bronnen werken niet.
 • De leerwerkboeken van de 3e editie sluiten niet aan op de 4e editie van Taalblokken.
 • Tot 1 mei 2024 zijn de leerwerkboeken van de 3e editie ook nog te bestellen.
Je kunt resultaten zélf exporteren uit de online leeromgeving. Doe dit wanneer jij en je klas volledig klaar zijn óf uiterlijk op 30 juli. Hoe je dit doet lees je hier.

Er is een advies uitgebracht over hoe je dit het beste in kunt richten. Je vindt dit advies in de Kennisbank.

Heb je vragen over dit advies? Neem dan contact op met de Helpdesk.

Ja, studenten kunnen nog starten met de 3e editie. Houdt er rekening mee dat er aanpassingen in de leermiddelenlijsten zijn gemaakt en er nog maar een beperkt aantal producten van de 3e editie van Taalblokken bestelbaar is. Bekijk de catalogus voor een actueel aanbod.

Je kunt op verschillende manieren kennis maken met de methode:

 • Vanaf 1 april kun jij een afspraak maken voor een online methodestarttraining met de accountmanager van jouw regio. Hij/zij helpt je graag op weg en leert je werken met de online omgeving behorend bij de 4e editie van Taalblokken.
 • Ook staan er vanaf dan flitswebinars klaar waarin o.a. inloggen, klassenbeheer, toetsen klaarzetten en de knoppeninstructie aan bod komen.
 • Ook voor jouw studenten staan er korte instructievideo’s klaar.
 • Vanaf juni kun je een start studiejaar webinar volgen. Je kunt het webinar op verschillende momenten volgen. Je hoort van ons wanneer je je in kunt schrijven voor dit webinar.

Belangrijke data:

 • 18 maart: leermiddelenlijsten voor studiejaar 2024-2025 kunnen worden doorgegeven. Bestel de materialen die horen bij de 4e editie van Taalblokken.
 • 1 april: je kunt een afspraak maken voor een (online) methodestarttraining.
 • 1 mei: je kunt je docentlicentie van de 4e editie voor studiejaar 2024-2025 bestellen in de docentenwebshop.
 • 1 juni: je ontvangt een checklist om je voor te bereiden op het nieuwe studiejaar.
 • 1 juni: het is mogelijk om je nieuwe docentlicentie te activeren.
 • 30 juli: exporteer voor deze datum de resultaten van je studenten uit de online leeromgeving.
 • 1 augustus: de online leeromgeving van de 3e editie is niet meer beschikbaar.

Contact

Heb je vragen over deze overstap? Neem dan contact op met de helpdesk. We helpen je graag!

Neem contact op

Webinar: Maak kennis met Taalblokken

In dit eerder opgenomen webinar vertelt methodespecialist Rozanne je alles over de 4e editie van Taalbokken. Na het kijken van dit webinar weet je waar het vernieuwde Taalblokken voor staat en hoe de methode je kan ondersteunen in het geven van je lessen. Je kunt het webinar direct bekijken.

Ga je aan de slag met de 4e editie?

Maak een afspraak voor een online methodestarttraining met de accountmanager van jouw regio. Hij/zij helpt je graag op weg en leert je werken met de online omgeving behorend bij de 4e editie van Taalblokken.

Plan een afspraak in