Search

Rekenblokken

Beter voor de klas

Vanaf studiejaar 2022/2023 gaan de nieuwe rekeneisen in voor het mbo. En bij nieuwe rekeneisen hoort natuurlijk een nieuwe methode! Daarom wordt Rekenblokken vernieuwd. Met het vernieuwde Rekenblokken kun jij straks lesgeven volgens de nieuwe rekeneisen. Op deze pagina lees je alles over onze vernieuwde methode. Wil je alvast het vernieuwde Rekenblokken ervaren? Doe dan mee met onze gratis pilot.

Meer informatie over de pilot Bekijk hier het huidige Rekenblokken

Hoe is Rekenblokken vernieuwd?

Het vernieuwde Rekenblokken bouwt voort op het fundament van de huidige methode. We behouden het goede en zorgen voor een aansluiting met de nieuwe rekeneisen. Deze ontwikkeling doen wij samen met docenten en studenten. Door uitvoerig onderzoek en voortdurend met hen in gesprek te gaan sluiten wij aan op de behoefte van docenten en studenten.

Het vernieuwde Rekenblokken

Met het vernieuwde Rekenblokken leer jij studenten met een rekenkundige bril naar situaties te kijken, zodat zij zich kunnen redden in dagelijkse rekensituaties. Door les te geven op de manier die bij jou past.

Student centraal

In Rekenblokken staat de student centraal. Met de automatische leerroute bewandelen studenten hun eigen pad en kunnen ze stof overslaan die ze al goed beheersen. Daarnaast sluiten onze opdrachten aan bij het specifieke opleidingsniveau en bij de leefwereld van studenten. De rekensituaties die behandeld worden zijn zorgvuldig samengesteld met studenten en getoetst op herkenbaarheid.

Regie bij de docent

Wij geloven dat de docent cruciaal is in de opleiding van mbo-studenten. Door een helder overzicht van de klasresultaten weet je wanneer je welke student bij kunt sturen. Aangezien elke docent een eigen kijk heeft op het geven van rekenles, kun je met onze methode op verschillende manieren rekenles geven. Je kunt kiezen voor een domeingerichte aanpak of om les te geven vanuit thema’s. Ook is het mogelijk om een combinatie van de twee te hanteren of om te beginnen met het trainen van onderliggende vaardigheden.

Doordacht digitaal

Studenten kunnen met ons digitale platform zelfstandig aan de slag. Tijdens het maken van opdrachten biedt de automatische feedback hulp waar nodig en met de rekentrainers kunnen studenten eindeloos oefenen.
* Het ministerie OCW heeft de ingang van de nieuwe rekeneisen uitgesteld. Het vernieuwde Rekenblokken is daardoor bruikbaar vanaf studiejaar 2022/2023.


Kennismaken met het vernieuwde Rekenblokken

Vanaf studiejaar ‘22/’23 kun je met het vernieuwde Rekenblokken werken in je klas. In de tussentijd kun je natuurlijk alvast kennismaken met onze vernieuwde methode. Ervaar het vernieuwde Rekenblokken bijvoorbeeld in je klas door deel te nemen aan de pilot of volg een flitswebinar waarin we je in 10 minuten één van de (nieuwe) functionaliteiten laten zien.

Meer informatie over de pilotWebinars

Meer weten over het vernieuwde Rekenblokken?

Plan een online afspraak in met één van onze accountmanagers om verder kennis te maken met Rekenblokken.

Contact

Denk mee!

In de vernieuwing van Rekenblokken vragen wij vaak advies en tips aan docenten via ons Scholenpanel. Diverse rekenexperts hebben al aangegeven mee te willen denken met het vernieuwen van onze rekenmethode. En dat is precies wat we nodig hebben!

Wil jij ook met ons meedenken? Meld je aan voor ons Scholenpanel om gedurende het jaar jouw expertise, ervaringen en verwachtingen met ons te delen. Zo maken we samen een methode die docenten en studenten blijft ondersteunen. We kijken uit naar je deelname!

Aanmelden Scholenpanel