Search

Systeemeisen

basisonderwijs

Desktop en laptop
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Processorsnelheid 2.0 Ghz 2.3 GHz of hoger
Intern geheugen 2 GB RAM 4 GB RAM
Beeldschermresolutie 1024 x 768 pixels
Besturingssysteem Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10
Browser Internet Explorer 9 Internet Explorer 10 of hoger, Firefox, Google Chrome Bij voorkeur de meest actuele versie van een browser. Firefox en Google Chrome updaten automatisch.
Software/plugin Adobe Flash Meest actuele versie.

Apple tablets
Component Minimale eis Opmerkingen
Apparaat
Besturingssysteem Laatste 2 volledige iOS versies De laatste twee volledige versies van iOS worden formeel ondersteund. De applicaties worden hier specifiek op ontwikkeld en getest. Oudere iOS versies worden niet formeel ondersteund. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat dit werkt.
Schermformaat 9.7 inch Zie toelichting *

Android tablets
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Android 4.4 of hoger Laatste twee volledige Android versies De applicaties worden specifiek getest en ontwikkeld op Android 4.4 en hoger en op de meest gangbare Android tablets (Samsung Galaxy Tab 2.0, Acer, Samsung)
Processor ARMv7-processor met vector-FPU, minimaal 1.50 GHz, OpenGL ES 2.0-, H.264- en AAC HW-decoders
Intern geheugen 1 GB RAM 4 GB RAM
Schermformaat 9.7 inch Zie toelichting *

* Toelichting op minimaal schermformaat tablets: Malmberg is van mening dat het formaat van lesstof van invloed is op de onderwijskundige kwaliteit van het materiaal. Voor lesstof op papier wordt nauwkeurig vastgesteld wat de lettergrootte moet zijn voor beginnende lezers en vanaf welk moment zinnen over meerdere regels mogen lopen. Ondersteunende middelen als een getallenlijn, kralenketting en een woordweb moeten in één blik overzien kunnen worden door de leerling. Aan lesstof die digitaal wordt aangeboden stellen wij dezelfde hoge eisen. Daar komt bij dat interactieve elementen, denk hierbij bijvoorbeeld weer aan een kralenketting, ook groot genoeg moeten zijn om makkelijk bedienbaar te zijn voor de leerling. Deze inhoudelijke eisen maken dat wij een schermformaat van minimaal 9,7 inch nodig achten voor een verantwoord gebruik van onze software.

Ict-infrastructuur
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Bandbreedte Per apparaat: 1 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Per apparaat: 1,5 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Zie toelichting **
Draadloos netwerk Professioneel draadloos netwerk

** Een apparaat kan zijn een pc, laptop, tablet of een op het digibord aangesloten apparaat. Wanneer op uw school bijvoorbeeld 50 apparaten gelijktijdig gebruik maken van uw internetverbinding heeft u een aanbevolen bandbreedte van 50 x 1,5 Mb/s is 75 Mb/s nodig.

Systeemeisen voor CD-rom
Besturingssysteem Schermresolutie Netwerkshares
Windows Vista , Windows 7 (32 bits)* Minimaal: 800×600 px, aanbevolen:1024×768 px Windows NT4 of hoger, Linux *
Het gebruik van Windows XP wordt niet meer ondersteund conform de Microsoft voorwaarden. Windows 7 (64 bits) en Windows 8.1 worden ook niet ondersteund.

* Windows Terminal Server en Thin Client Systems worden niet ondersteund.

Kom je er niet uit?Stuur een mail

We antwoorden zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Mail onsBel ons

We zijn er voor je op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur voor vragen over inloggen, storingen en onderhoud. Vanaf 8.30 uur kun je terecht voor andere vragen

Bel ons op 073 628 8722Twitter

We zijn online op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

@malmberghelpt