Verrijk je leservaring: 33 Demonstratiepracticafilmpjes

Geen tijd voor een practicum of zieke leerlingen tijdens de demonstratiepracticumles? Filmpjes bieden de oplossing.

Bij Nova Nask vind je 33 filmpjes online waarin Youtube-docent Meneer Wietsma demonstratiepractica toont. Hij laat in filmpjes van 1 tot 3 minuten bekende demonstratiepractica zien, specifiek dus practica die een docent in de klas demonstreert. Denk aan de werking van de brander, laten zien hoe een stroomkring werkt, wat het effect van licht van één kleur is, hoe ‘sterk’ luchtdruk is of dat een mengsel een kooktraject heeft.

🎬 33 filmpjes online
🔍 speciaal voor Nova
🔄 Visuele animaties en versnelling

Waar kan ik ze vinden?

De filmpjes bevinden zich in de online omgeving van zowel docenten als leerlingen, onder het tabblad 'Practica' in de hoofdstukken. Elk filmpje, is herkenbaar aan Meneer Wietsma’s afbeelding.

Waarom is dit handig?

Het is handig om te laten zien als je zelf niet op dat moment de mogelijkheid hebt om het practicum uit te voeren, of voor leerlingen die ziek waren of om van tevoren of achteraf nog eens naar te verwijzen. Sommige practica zijn niet zo gemakkelijk uit te voeren, maar dus wel te verfilmen.

Voordelen:

  • Ze sluiten volledig aan bij de methode Nova: leerlingen krijgen geen andere begrippen of meer leerstof dan dat ze in de methode hebben gehad: lekker duidelijk.
  • In een filmpje zijn animaties mogelijk en kun je het beeld versnellen. Zo kunnen we visueel maken hoe stroom daadwerkelijk door een stroomkring loopt, of hoe zout het smeltpunt van ijs verlaagt.

Waar vind ik de filmpjes?
De filmpjes zijn te vinden in de online omgeving van de docent en de leerling. Onder het onderdeel ‘Practica’ in de hoofdstukken. Elk filmpje heeft zijn eigen tegel met titel. Je herkent ze aan de afbeelding met Meneer Wietsma.


Voorbeeld demonstratiepracticafilmpje

Demonstratiepracticafilmpjes in de online leeromgeving