Thema's Burgerschap beloond met Comenius Zegel

Met trots kunnen we melden dat Thema's Burgerschap voor MBO beloond is met de Comenius EduMedia zegel 2021. Deze Europese erkenning wordt sinds 1995 jaarlijks toegekend door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie aan vooruitstrevende Europese multimediale onderwijsproducten.

 

Rick van Midde, eindredacteur mbo: “We waren al enorm trots op onze burgerschapsmethode, maar dit is de kers op de taart! Heel fijn dat we nu ook internationale erkenning krijgen.”.

Thema’s Burgerschap reikt studenten kennis en vaardigheden aan om actief deel te nemen aan de maatschappij. Democratische waarden en de uitgangspunten van onze rechtsstaat spelen daarbij een belangrijke rol. We stimuleren studenten ook om kritisch om te gaan met bronnen, thema's vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en hun eigen mening te onderzoeken en te onderbouwen. Thema’s Burgerschap voor MBO bestaat uit 12 of 24 thema’s, afhankelijk van de opleiding die de student volgt. Bij de ontwikkeling van de methode zijn docenten en studenten nauw betrokken geweest, waardoor het boek goed aansluit bij de belevingswereld van de mbo-student.Het leer-werkboek en de goed gevulde digitale lesomgeving sluiten perfect op elkaar aan. We actualiseren Thema’s Burgerschap elk jaar waardoor het ook nog eens de meest up-to-date burgerschapsmethode voor het mbo is.Meer weten over Thema's Burgerschap voor MBO? Bekijk de methodepagina of neem contact met ons op via info@essener.nl of 075 - 621 72 91.

Methodepagina Thema's Burgerschap

 

Naut Meander Brandaan wint Comenius Award