Prijswinnaars Beste Rekenidee 2018 bekend

Beste rekenidee 2018

Dat een goede rekenbasis essentieel is voor een succesvolle toekomst, daar zijn we het allemaal over eens. Daarentegen staat de manier waarop we studenten hierin onderwijzen en toetsen nogal ter discussie. Zo telt dit jaar de rekentoets ook al niet meer mee voor het behalen van een vwo-diploma. Voor leerlingen op de havo, het vmbo en het mbo was dit al het geval. Er wordt hard gewerkt aan een alternatief voor de Rekentoets, maar in de tussentijd is het van groot belang de motivatie voor rekenonderwijs hoog te houden. Om die reden organiseert BVMBO in samenwerking met Malmberg, Instruct en Intraquest de derde editie van de wedstrijd ‘Beste rekenidee mbo’. De BVMBO wil met de wedstrijd bevlogen rekendocenten stimuleren in hun werk en zo helpen de motivatie voor rekenonderwijs hoog te houden.

Beroepsgerichte context

Dit jaar was de opdracht om een motiverende rekenactiviteit in een beroepsgerichte context in te sturen. In totaal zijn 19 inzendingen ingestuurd en zijn de volgende winnaars geselecteerd:

  • Nori Kreetz, ROC Midden Nederland met The Shakers
  • Dirk Megens, ROC Nijmegen met de Meetkunde Zoektocht
  • Dimitri Verzijl, Albeda Rotterdam met Mojo Concerts

Internationale rekenconferentie ALM

Malmberg mocht Dirk Megens zijn prijs overhandigen. Hij was erg verrast en verheugd om deze prijs in ontvangst te nemen. De prijs voor de winnaars is een toegangsticket voor de internationale rekenconferentie ALM in Londen. Naast een bezoek presenteren de winnaars hier ook hun idee.

Meer over het Beste Rekenidee 2018