Nog meer verbeteringen voor Taalblokken Nederlands

Dictee, persoonlijke leerlijn Woordenschat en nog meer verbeteringen voor Taalblokken Nederlands

Zoals je vast hebt gemerkt  zijn er veel veranderingen binnen Taalblokken doorgevoerd. Wil je nog eens terugzien wat er is veranderd, bekijk dan hier het webinar .Er staat nog een aantal verbeteringen op de planning die we in de loop van oktober doorvoeren. Hieronder een overzicht van wat je nog van ons mag verwachten.  Via de berichtgeving in de online omgeving informeren we je als het daadwerkelijk  live staat. Houd deze dus goed in de gaten!

Bouwstenen:

 • 0-meting: er komt van 2F en 3F een tweede variant bij.
 • Eindtoets: er komt van 2F en 3F een tweede variant bij.
 • Binnen de bouwestenen maken we gebruik van thema's zoals lifestyle of werk. We maken dit duidelijker door het toevoegen van een titel en een afbeelding.
 • Er komt een nieuwe handleiding bij de Bouwstenen. Deze komt bij de knop ondersteuning.

Spelling en grammatica

 • Binnen de leerlijnen voegen we voor alle drie de niveaus (1F tot en met 3F) uitbreidingen toe en/of voeren we verbeteringen door.
 • NIEUW: Dictee.  Om spellingsmogelijkheden te oefenen, komen er dictees in de vorm van toetsen. Studenten kunnen zelf woorden en zinnen afluisteren en vervolgens intypen. Er komen per niveau 3 dictees:
 1. Spellingsmoeilijkheden;
 2. Aaneen geschreven woorden, los of met koppelteken;
 3. Leestekens.

Woordenschat

 • Woordenschat is al flink uitgebreid met woordenschat uit de Bouwstenen en Woordenschatuitbreiding. Daaraan voegen we de Schooltaal-woorden toe. Dit doen we voor niveau 2F en 3F.
 • NIEUW: persoonlijke leerlijn woordenschat. Er komt een 0-meting woordenschat voor 2F en een voor 3F. Met behulp van deze 0-meting kan het systeem een persoonlijke leerroute bepalen. De 0-meting is gebaseerd op de dertig moeilijkste bouwsteenwoorden, veertig random gekozen uitbreidingswoorden en twintig random gekozen schooltaalwoorden. 
 • NIEUW: eindtoetsen woordenschat. Zo kun je de opgedane woordenschatkennis bij je studenten checken. Er komt per niveau een eindtoets. De opzet hiervan is gelijk aan de 0-meting. Uiteraard verschijnen deze cijfers ook in het overzicht. Zo krijg je een nog completer beeld van wat je student beheerst en wat nog niet.

We hopen dat je enthousiast bent over deze verbeteringen. Mogelijk heb je er nog vragen over. Bel dan vooral even met de Helpdesk: 073 628 8788.