Sander de Groot volgt Rob Veneboer op als Sanoma Learning Managing Director BeNe

Sanoma Learning, Europees marktleider in print en digitale leermiddelen en -diensten, kondigt vandaag aan dat Sander de Groot wordt benoemd in de rol van Managing Director BeNe (de Sanoma bedrijven Malmberg, Iddink Learning Materials, Iddink Digital en VAN IN), met ingang van 1 Maart 2024. Sander de Groot volgt Rob Veneboer op die na de afgesproken 3 jaars periode Sanoma Learning per 1 januari 2024 zal verlaten. Rob Veneboer is werkzaam voor Sanoma Learning sinds 2021 en heeft in de afgelopen drie jaren de transitie van Iddink Leermiddelen en Digitaal in een complexe post-COVID markt begeleid en de management transitie bij VAN IN en Malmberg vormgegeven.

Sander de Groot is een zeer ervaren uitgever en digitale marketing & sales professional met achtergrond in zakelijke- en consumenten uitgeverijen zoals RELX en VNU. Sinds begin 2018 is hij CEO bij Sdu en recent gecombineerd met Executive Committee member bij Lefebvre Sarrut waar Sdu onderdeel van is.

Susan Duinhoven, CEO President of Sanoma: “Ik ben blij dat Sander de nieuwe Managing Director voor BeNe regio wordt en daarmee de coördinatie van onze sterke teams in de voor Sanoma belangrijke Nederlandse en Belgische markten op zich zal nemen. Sander’s ervaringen in klant georiënteerd uitgeven in een digitale wereld zijn zeer waardevol voor Sanoma. Ik ben Rob dankbaar voor zijn bijdrage en standvastige klantfocus in een markt in sterke transitie en wens hem alle goeds toe.”

Sander de Groot over zijn benoeming: “Ik kijk er enorm naar uit om bij Sanoma Learning te beginnen en een bijdrage te kunnen leveren aan de missie van het bedrijf: docenten ondersteunen zodat zij leerlingen kunnen helpen om hun potentieel te bereiken. Het onderwijs staat voor flinke uitdagingen en ik denk dat Sanoma Learning, met sterke merken goed gepositioneerd is om daarbij te helpen.”

In de tussenliggende periode zal Susan Duinhoven de begeleiding van het sterke BeNe management team ad-interim op zich nemen.