Het Gouden Jaar!

Het Gouden Jaar!

Het nieuwe schooljaar start weer met De Gouden Weken! Hét moment om je nieuwe groep goed te leren kennen. Daarom hebben we vanaf dit schooljaar in al onze lesmethodes een thema 0 week ingeroosterd. Hierdoor heb jij de ruimte en tijd om je groep direct goed te leren kennen!

Gebruik daarvoor de lessugesties van Gelukskoffer of start met één van de kennismakingsspellen bij de lesmethodes. Succes!

1. Maak er een feestje van

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start. Een mooi moment om de klas eens gezellig op te vrolijken. Download de leuke ‘Welkom terug’-posters en hang ze op in je klas of maak samen met de nieuwe klas een mooie slinger. Zo geef je de opening van het schoolhaar meteen een feestelijk tintje.

Download de posters

2. Leer de kinderen beter kennen

Een positieve veilige en vertrouwde basis is van groot belang. Met deze lessuggestie leren de leerlingen zichzelf, de groep en jou als leerkracht beter kennen. De lesvorm is uit te voeren vanaf groep 3.

Het bestaat uit twee delen. Het eerste deel is individueel en start bij het kind zelf: wat vindt hij/zij belangrijk?
Het tweede deel voer je klassikaal uit: met prikkelende vragen ga je een groepsgesprek aan. Alle vragen zijn gebaseerd op de positieve psychologie.

Download de lessugestie

3. Start met een kennismakingsspel

Langzaam start je de lessen weer op. Wat is er nou leuker om dit in die eerste weken op een interactieve manier te doen?!

Daarom hebben we een aantal kennismakingsspellen bij de lesmethodes op een rij gezet. Zo combineer je kennismaken en samenwerken, direct in de lesstof!

Bekijk de kennismakingsspellen