De Grote Rekendag 2024

Thema 'Gegevens gesnapt'

Malmberg organiseert op 20 maart 2024, samen met de Universiteit Utrecht, de 22e Grote Rekendag. De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd, meestal in maart. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

De titel van de 22e Grote Rekendag is ‘Gegevens gesnapt’. Een Grote Rekendag over data en statistiek. Tijdens deze Grote Rekendag is er veel aandacht voor onderliggende vaardigheden als:

  • Zelf data verzamelen: Verzamelen, ordenen en categoriseren
  • Zelf data verwerken: Gegevens bekijken, goed in beeld brengen, en verbanden leggen.

De materialen voor de Grote Rekendag 2024 worden ook deze editie weer online aangeboden. Je neemt deel door het online materiaal te bestellen via www.groterekendag.nl. Het boek bevat al het materiaal dat je nodig hebt om op 20 maart 2024 met groep 1 t/m groep 8 aan de slag te gaan rondom het thema Gegevens gesnapt.

Geef je rekenonderwijs een extra impuls en doe ook mee!

Website Grote Rekendag

Grote Rekendag 2024