Alles over onze leermiddelen

Alles over onze leermiddelen

Als leermiddelencoördinator heb jij een belangrijke functie op je school. Zonder jou geen leermiddelen en dus geen onderwijs. Er komt veel kijken bij de organisatie hiervan. Wij helpen je daar graag bij en daarom vind je op deze pagina alles wat je nodig hebt om tot een weloverwogen samenstelling van de leermiddelenlijst te komen. Wil je nog meer weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Alles over onze leermiddelen

Dag van de Leermiddelencoördinator

Na het succes van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer de 'Dag van de Leermiddelencoördinator'. Een interessante dag voor iedereen die net een aanbesteding heeft gedaan of er dit jaar mee aan de slag gaat. Contact leggen met uw leermiddelencollega’s van andere scholen is een belangrijk en hooggewaardeerd onderdeel van deze bijeenkomst.

Dinsdag 16 januari 2024 in ’s-Hertogenbosch

Donderdag 18 januari 2024 in Amersfoort

Meer informatie en aanmelden

De leermiddelenlijst

In de catalogus kun je precies zien welke artikelen beschikbaar zijn voor schooljaar 2024-2025. Zodra deze af is, plaatsen we hier een link naar deze catalogus. Ook de artikelen die alleen nog in 2024 leverbaar zijn, vind je daarin terug.

Prijzen en voorwaarden

Bij een MAX-methode kun je kiezen voor een afname van 1, 4 of 6 jaar. Je betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving. Zodra het volledige prijsoverzicht van 2024 klaar is, kun je deze hier downloaden.

Releases

Voor schooljaar 2024-2025 voeren we bij diverse methodes verbeteringen door. Bij de ene methode alleen in de online omgeving, bij de ander ook in het boek. Of er wijzigt niets. Op de releasepagina staat precies aangegeven wat er bij welke methode verbeterd wordt. Daarnaast lees je wat een docent moet doen als er een release van de methode is. Deel deze informatie dus met je collega's.

Releases

Over MAX

Het lesmateriaal van de MAX methode is compleet, flexibel in te zetten, inspireert en toont de liefde voor je vak. Met een MAX-methode heb je een compleet pakket: boeken, een online leeromgeving, uitgebreid docentenmateriaal en aanvullend lesmateriaal. Je kunt een MAX-methode helemaal naar je hand zetten: de op leerdoelen gebaseerde structuur geeft je grip op de stof en er is meer dan voldoende materiaal om te differentiëren. Met MAX helpen we de docent de liefde voor hun vak over te brengen. We bieden thema’s en onderwerpen aan die van betekenis zijn en tot stand zijn gekomen door intensief contact met docenten, leerlingen en vakexperts. Leerlingen leren het beste wanneer zij begrijpen wat een vak belangrijk maakt en waaróm zij bepaalde dingen leren. Daarom biedt MAX herkenbare onderwerpen en relevante praktijkvoorbeelden die leerlingen aanspreken.

Europese aanbestedingen

Scholen zijn als semi-overheidsinstanties bij de aankoop van leermiddelen gebonden aan de Europese aanbestedingsprocedure. Dit is een ingewikkelde procedure. Malmberg helpt en ondersteunt je daarbij. Wat de aanbestedingsplicht precies inhoudt én hoe Malmberg scholen ondersteunt bij de aanbestedingsprocedure, leggen we je graag uit.

Meer informatie

Het LiFo-model

Er zijn vragen over het LiFo-model waarmee educatieve uitgeverijen lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs bieden, waaronder MAX van Malmberg. In de media verschenen hier afgelopen zomer verschillende berichten over, maar niet alles wat er wordt gezegd klopt. Daarom praten wij je op ons onderwijsplatform Onderwijs van Morgen bij: hoe zit het nou met het LiFo-systeem?

Lees het artikel

Meer weten over leermiddelen?

Als je vragen of opmerkingen hebt over het opstellen van de leermiddelenlijst, aanbestedingen of releases, neem dan contact met ons op. Ook voor alle overige vragen, staan we voor je klaar.