Persoonlijke ontwikkeling

Zo werk je aan je eigen ontwikkeling

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Vanzelfsprekend staan de competenties en leerdoelen van leerlingen hoog op de agenda, maar die van jou zijn minstens zo belangrijk. Maak van het nieuwe schooljaar dan ook het jaar dat je aan de slag gaat met je eigen ontwikkeling. We helpen je met het opstellen van een plan én we geven je tips om je eraan te houden.

Als leraar ben je dagelijks bezig met de groei en de ontwikkeling van de kinderen en leerlingen in je klas. Een mens is nooit uitgeleerd, ook volwassenen krijgen energie als ze blijven leren. Je persoonlijke ontwikkeling geeft betekenis aan je leven en is van invloed op je omgeving. Jouw groei wakkert op zijn beurt ook weer veranderingen aan bij anderen. Ook kan persoonlijke ontwikkeling je in een flow doen geraken – en een goede flow geeft veel voldoening en vreugde.

Op de onderwijsblog Onderwijs van Morgen lees je hoe je aan de slag kunt met het maken van een plan én tips om je er aan te houden.

Wij helpen je graag!

Wij zien het als onze taak om leraren te ondersteunen en helpen je graag bij je ontwikkeling. Daarom organiseren we regelmatig gebruikersbijeenkomsten of webinars waar je collega’s treft die met dezelfde lesmethode werken.

Wil je weten welke events er zijn? Binnenkort volgen er diverse voor het basisonderwijs en het mbo . In het voortgezet onderwijs zijn de expertgroepen een mooie kans om collega’s te treffen en te leren van elkaar. Of plan een methodestarttraining om beter thuis te raken in de digitale leeromgeving. Uiteraard helpen docentenhandleidingen je ook op weg. Je kunt deze bestellen in de webshop.

Wil je ons persoonlijk leren kennen, heb je een suggestie voor een training of webinar of wil je hulp bij een methode? Neem dan contact met ons op.

Basisonderwijs Voortgezet onderwijs Mbo