Search

Werken als auteur

Ben ik geschikt?

Auteurswerk is een vak waarbij inhoudelijke kennis, creativiteit, inlevingsvermogen en samenwerken hand in hand gaan. Een eerste vereiste is dat je ervaring hebt met het maken van educatieve content en dat je verstand hebt van onderwijs. Je bent geschikt als auteur als je onder meer:

Hoe word ik auteur?

Heb je interesse om auteur te worden? Kijk dan op deze pagina of je een project ziet waar je als auteur een bijdrage aan kunt leveren. Je aanmelding wordt beoordeeld door een uitgever. Als we een mogelijkheid tot samenwerking zien, krijg je meer informatie over het auteurschap of direct een proefopdracht. Naar aanleiding van de proefopdracht ga je in gesprek met de uitgever. Samen bespreek je of het auteurswerk iets voor je is en wat de mogelijkheden zijn.

Mochten we samen in zee gaan, dan word je goed begeleid door Malmberg. Voordat het schrijfproces start, volg je één of meerdere scholingsbijeenkomsten. Tijdens het schrijven, is er regelmatig en intensief overleg tussen jou en Malmberg. Via de overleggen en bijeenkomsten is er contact met uitgeverij, eindredacteuren en andere auteurs.

Malmberg zoekt op dit moment auteurs voor de volgende vakken >